11.6.2007

Tänäänkin joku oli ovellani kun olin puolipukeissa ja pukeuduin paniikissa ja ryntäsin ovelle ja siellä oli joku mies (vähän epäilyttävän oloinen) joka oli väärässä kerroksessa. Tänne pitäisi tulla joitain vuokranantajan tarkastajia tutkimaan asunnon kuntoa, en tiedä milloin he tulevat ja he saattavat tulla omallakin avaimella. Täytyy varmaan olla säädyllisesti pukeutuneena vastedes. Sydän hakkaa vieläkin ja käteni tärisevät.

Ahdistus palasi heti kun juhlat loppuivat (ne olivat hauskat vaikka vieraita olikin aika vähän kun aika moni ei päässyt paikalle). Olen ollut viime aikoina joko liian väsynyt (se viime viikon tokkura johtui allergialääkkeistä, olen ollut paljon terävämpi sen jälkeen jätin ne pois) tai liian kiireinen tai liian sosiaalinen angstaamiseen, nyt ajatuksille on taas aika. Muutto pelottaa minua, aivan kamalasti.

Tein aamulla listan kaikista jutuista mitä minun pitää tehdä nyt, muuttoilmoituksesta ja kaikesta sellaisesta. Se auttaa vähän tosin kun pääsin muuttoilmoitukseen asti niin ärsyynnyin. Päätin olla moderni ja tehdä sen netissä. Se vaikuttaakin kätevältä, kun sinne tunnistautui niin se täytti lomaketta valmiiksi. Ikävä kyllä lähtöosoitteekseni on laitettu se paikka jossa asuin Turussa vuonna 2002. En sen jälkeen olekaan muuttanut kuin kerran takaisin Hollolaan, sieltä äitini luo kesäksi, sieltä Ouluun yhteen asuntoon ja toiseen ja sitten vielä Hollantiin. Tuo järjestelmä on kuitenkin varma että asun Kuohukujalla ja postitoimipaikkaa ei pysty muuttamaan tuossa palvelussa. En tiedä mistä he ovat nuo tiedot repineet. Voi olla että noihin aikoihin kirjauduin siihen postin sähköiseen palveluun, jota en ole kyllä käyttänyt lainkaan enkä muista edes tunnuksiani. Aika outoa kyllä jos tiedot tulevat sieltä. Ja ärsyttävää.
Lisäys: pääsin kuitenkin jotenkin sinne palveluun, ehkä tunnistautuminen muuttoilmoituspalveluun tunnisti minut sisälle myös Netpostiin. Yhteystietoja ei kuitenkaan pääse muuttamaan kun heillä on käyttökatkos.

4 kommenttia:

Offset kirjoitti...

Kukaan ei saa tulla kenenkään asuntoon ilman lupaa. Ei avaimilla eikä ilman. Ei vuokranantajakaan. Paitsi jos on syytä epäillä jotakin akuuttia, kuten vaikkapa putkirikkoa tms.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minulla on sellainen muistikuva että annoin luvan vuokrasopimuksenirtisanomislomakkeella, hämärästi muistan että siinä oli ainakin kohta jossa pyydettiin soittamaan ensin, sitä en rastittanut. Eli eivät tule luvatta mutta luultavasti yllättäen. Eikä se muuten haittaa, kunhan olen pukeissa. En muista tulevatko he ennen viidennettätoista päivää vai sen jälkeen mutta jotenkin heidän tulonsa liittyi siihen.
Minua kyllä huvittaa tuo ryntäilyni paitaa etsimässä, toivottavasti se ei toistu huomenna.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä kävi niin, että kun annoin isännöitsijälle luvan tulla tsekkaamaan kämppää omilla avaimilla, niin hän kuitenkin kohteliaasti soitti ovikelloa tänne tullessaan. Eli tulevat varmaan siis omilla avaimilla vain, jos et satu olemaan kotona (tai ole muuten menemättä avamaan ovea, kuten allekirjoittanut hölmö teki tv-lupatarkastajan pelossa :D).

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Soittavat kyllä, mutta pelkään että kun ryntäilen etsimässä sitä puseroa niin he päättävät etten ole kotona ja avaavat oven omilla avaimilla. Otin opikseni ja olen ollut tänään säädyllinen (eikä minulla ole kyllä tapana kulkea kotonakaan alasti yleensä, täällä on vain kamalan kuuma välillä).

Blog Widget by LinkWithin