10.3.2008

Heräsin yöllä (tai kymmeneltä illalla) haukkoen henkeäni, tai yrittäen saada hengitettyä. En tiedä mitä tapahtui, minusta tuntui kuin olisin ollut tukehtumassa tai jotain sellaista. Pelottavaa joka tapauksessa ja vähän hirvitti mennä takaisin nukkumaan. Aamulla kurkku oli kipeä. Ja väsynyt olo (heräsin uudestaan neljältä ja nukahtaminen hirvitti niin nousin vähäksi aikaa ylös).
Ihan kuin minulle olisi tapahtunut jotain tuollaista aikaisemminkin.

Masennuslääkkeen sivuvaikutusten listalla on myös "poikkeavat unet". Näen yleensä aivan kummallisia unia mutta nyt lääkkeen aikana en ole muistanut yhtään unta (oletan että olen niitä kuitenkin nähnyt), joten tavallaan uneni ovat poikkeavia. Sitä ei varmaan kyllä tarkoiteta.

Tänään olen tehnyt töitä pitkästä aikaa (tai ei siitä niin kauan ole mutta ensimmäiset masennuslääkkeen päivät tuntuvat niin pitkiltä että helmikuusta tuntuu olevan ikuisuus) ja ne sujuvat ihan hyvin ja tehokkaasti (olen nyt ruokatauolla). Se on huojentavaa.

Sain pestyä tänään pyykkiäkin, ilman mitään sen kummempia seikkailuja. Tosin pyykit tulivat koneesta aivan likimärkinä mutta saatoin valita ohjelman jossa ei ollut juurikaan linkousta. Ja kuivuvathan ne (pyykinkuivaustelineeni saa kätevästi kylpyammeeseen niin ei haittaa vaikka ne tiputtelevatkin vettä). Puhtaat vaatteet olivatkin hieman lopussa ja käsinpyykkäys ei kauheasti houkutellut.

En tehnyt viikonloppuna yhtään mitään. Tai luin ja söin karkkia. Ja alkoi vähän tuntumaan siltä että vaikka pidänkin joutilaista viikonlopuista niin voisi olla hauskaa jos välillä olisi jotain ohjelmaakin. Ensi viikonloppuna onneksi on, käsityömessut ja sitten on jo pääsiäinen. Odotan sitä innolla, en ole käynyt äidin luona sitten joululoman. Välillä järkytyn siitä miten nopeasti alkuvuosi on kulunut.

4 kommenttia:

narvis kirjoitti...

Kuullostaa hyvinkin pitkälti unihalvaukselta tuo herääminen. Ainakin uskoisin sen olleen unihalvaus.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minusta unihalvauksen oireet eivät kuulosta tutulta, mutta voi kyseessä olla sekin. Jos oli niin toivottavasti ei tule takaisin.

narvis kirjoitti...

En tiedä kuinka luotettava tietolähde minäkään tuon suhteen olen :) Ensimmäisenä vain tuli tosiaan mieleen, että voisi hyvinkin olla tuo.

Katu ei puhu kirjoitti...

En tiedä, mitä lääkettä käytät (yritin katsella merkintöjä läpi, mutten löytänyt nimeä, eipähän sitä tietty kyllä tarvi paljastaakaan jos ei halua), mutta minulla oli cipralexin kanssa myös tuollaista öistä tukehtumisen tunnetta. En oikeastaan aiemmin sitä cipralexiin liittänyt, mutta nyt kun rupesin miettimään, ei sitä muulloin ole esiintynyt. Monesti heräsiin juuri henkeä haukkoen, mutta usein oli sellainen tunne, että tavallaan olin itse jostain syystä pidättänyt henkeäni. En kyllä tiedä mistä se johtuu tai miksi.

Unihalvaukselta tuo ei minustakaan kuulosta. Minulla ne ovat olleet sellaisia, että olen yleensä osittain hereillä, olen tietoinen ympäristöstäni, mutten pysty liikkumaan ollenkaan. Tuntuu, etten pääse hereille kun en pääse liikkumaan ja yleensä siinä on joku sellainen pelko tai kuviteltu "pahan läsnäolo" ehkä takana. Vähän kun joku yrittäisi estää minua heräämästä. Se on hyvin, hyvin epämiellyttävää, vaikkakin ymmärtääkseni täysin vaaratonta.

Blog Widget by LinkWithin