7.3.2008

Kaiken järjen mukaan tänään olisi pitänyt olla erityisen kuukautiskivulias päivä mutta ei ole ollut, e-pillerien kanssa oli kivuliaampaa. Mutta ehkä kauheat kivut vielä ilmaantuvat (ei sillä että niitä kaipaisin), nyt minulla on vähän nuutunut ja kipeä olo ja uutena oireena päänsärky. En tiedä onko se seurausta jostain lääkkeestä, lääkkeiden yhdistelmästä tai vain jumittuneista niskoista ja liian vähäisestä nukkumisesta (heräsin viime yönä yhdeltä tunniksi). Ulkona olisi ihana auringonpaiste mutta täytyy pitää verhoja kiinni. Mutta onneksi tuo päänsärkykin on aika lievää.

Toisten ihmisten silmät ovat alkaneet näyttää minusta kummallisilta, heidän pupillinsa näyttävät kummallisen pieniltä. Pelkään että ihmiset huomaavat minun pupillini ja luulevat minun käyttävän jotain huumeita. Mutta ehkä sitä ei niin huomaa. Ja ehkä minä näytän niin kiltiltä että ihmiset kuvittelevat että olen käynyt silmälääkärissä (tietysti kiltinkin näköiset ihmiset voivat käyttää huumeita mutta ihmiset eivät ehkä epäile heitä). Mummot ainakin hymyilevät minulle samalla tavalla kuin ennenkin.
Voisi kuvitella että laajentuneista pupilleista seuraa muutakin kuin kosmeettinen haitta, ehkä päänsärky liittyy niihin. Silmäni ovat muutenkin aika herkät valolle.
Olen etsinyt aurinkolasejani joka paikasta ja olin jo varma että ne olivat lopullisesti kadoksissa kunnes eilen löysin ne eteisen kenkälokerikosta. En olisi kyllä osannut etsiä sieltä.

Kyllästyin aamulla teettömyyteen ja menin bussilla kauppakeskittymään jossa on kodinkoneliikkeitä ja sellaisia. Yleensä pyöräilen sinne (siellä on yksi kirpputori jossa käyn silloin tällöin) mutta nyt ei ollut oikein sopiva sää enkä ollut oikein pyöräilykunnossakaan. Edellisen kerran menin sinne bussilla kesällä ja luin väärin aikatauluja ja päädyin kävelemään kotiinpäin kauheassa helteessä ja pelkäsin saavani lämpöhalvauksen. Tällä kertaa selvisin vähemmällä, tosin Citymarketissa oli jotkut alennuspäivät ja kassajonossa meni parikymmentä minuuttia ja myöhästyin viidellä minuutilla kerran tunnissa kulkevasta bussista. Ajattelin sitten mennä kaupunkiin ja sieltä kotiin mutta niitäkään busseja ei kulkenut noin puoleen tuntiin. Minulla ei ollut edes mitään asiaa Citymarketiin, ajattelin vain hoitaa ruokaostokset samalla. Tuollaisissa paikoissa on aika vaikeaa kuluttaa aikaa jos ei halua ostaa mitään joten menin Hesburgeriin syömään salaattia. Ja soimasin itseäni vähän siitä että käytin aivan liian paljon rahaa niin mitättömään ruoka-annokseen mutta eipä se ehkä talouttani kaada ja tulipa syötyä kunnolla salaatinlehtiä, kotiin en saa niitä ostettua. Ja viikonloppuna voin syödä pakastinta tyhjäksi, siinä säästää. Selvisin lopulta kotiin ihan hyvin ja pääsin testaamaan uutta vedenkeitintä, se näyttää toimivan ihan hyvin. Ostin halvimman mahdollisen, tai en halvinta, se olisi ollut matkavedenkeitin, leivänpaahdin saa edustaa yksin high-techiä keittiössäni.

Joudun tekemään valituksen Työttömyysturvan muutoksenhakulautakunnalle (kuulostaa komealta). Kela ei ilmeisesti osaa käsitellä palkkakuitteja, joiden työt on tehty kahden työmarkkinatukihakemuksen aikana. Tai osasivat ensimmäisen hakemuksen kohdalla, he vähensivät tuestani sen mitä kuuluikin, 230 euroa 440:stä. Seuraavan hakemuksen kohdalla heidän olisi pitänyt vähentää loput mutta he vähensivätkin koko summan. Ei auttanut vaikka kirjoitin palkkakuittiin kuinka paljon tuon ajan osuus oli. Mutta ehkä se on minun syyni, en lisännyt sitä että osa palkasta on jo otettu huomioon. Joka tapauksessa ärsyttää. Kesällä kävi aivan samoin (ja vielä saman työnantajan palkkojen kanssa). Silloin minun ei tarvinnut tehdä valitusta tuonne lautakunnalle, ehkä nytkin riittäisi että menisin vain valittamaan sinne.

5 kommenttia:

Hallatar kirjoitti...

Juu...
KELA ei ymmärrä, miten lasketaan työttömälle pikku tuloista oikea summa...
Itsekin olen joutunut tappelemaan heidän kanssaan.
Siellä tuntuu olevan ihmeellisesti ajattelevia ihmisiä töissä.
Huoh.
Tsemiä.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Se siinä onkin naurettavaa että kyse ei ole suurista summista mutta minulle sillä satasellakin on väliä. Ja on kummallista että välillä he osaavat tulkita palkkakuitteja aivan oikein, niin että jo kuvittelen kaiken sujuvan niin kuin pitääkin mutta seuraavalla kerralla se ei toimikaan.

Anonyymi kirjoitti...

Minullakin tuo lisääntynut auringonvalo on aiheuttanut päänsärkyä. Ärsyttävää kun kevät menee siihen kun pitää yrittää sopeutua lisääntyvään valoon ja siltikin tarvitsee koko kesän aurinkolaseja. Tasainen valo ympäri vuoden tuntuu tällä hetkellä paljon fiksummalta idealta. Odotan kauhulla saanko taas tänä keväänä migreeniputken.


Fanta

Jenni kirjoitti...

Hei, valita ensin Kelaan, josta sait päätöksen. Niiden pitäisi korjata virheensä. Vasta sitten, jos eivät korjaa niin muutoksenhakulautakuntaan. Jos selvä virhe, niin Kelan pitäisi kyllä hoitaa. Tsemppiä kevääseen. :)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Fanta, toivottavasti vältyt migreeneiltä :) Ajattelin perjantaina kun se tavallinenkin lievä päänsärky oli tarpeeksi inhottava että onneksi minulla ei ole taipumusta migreeneihin, ne eivät varmaan pitäisi stressiherkkyydestäni.

Jenni, täytyy mennä sinne valittamaan tällä. Muistan että viimeksi he eivät meinanneet millään tajuta asiaani mutta täytyy ottaa kaikki paperit mukaan ja toivoa parasta.

Blog Widget by LinkWithin