11.3.2008

Viime yönä en herännyt pelottaviin tuntemuksiin mutta näin kummallisia unia. Ja heräsin neljältä. Ja nukahdin uudelleen. Ehkä unirytmini on palaamassa ennalleen.

Kävin Kelassa valittamassa siitä että he olivat kuvitelleet minun tienanneen aivan liikaa. Kun minulle kävi kesällä niin oli asian kuntoon saaminen hankalaa tai virkailija ei millään ollut tajuta mitä yritin selittää ja olin varautunut hankaluuksiin mutta se sujuikin helposti. Ainoa hankaluus oli kirjoittaa ymmärrettävä oikaisupyyntö, ajatukseni menivät aivan sekaisin mutta ehkä siitä kävi ilmi mitä tarkoitin.

Kävin eilen postittamassa yhden Bookmooch-kirjan, jonka ostin joskus vuonna 1997 Suomalaisen kirjakaupan alennusmyynnistä Jyväskylässä ja jota yritin lukea kaksi kertaa mutta en onnistunut (se oli englanninkielinen ja luulen että se oli jonkun kirjan jatko-osakin). Ehkä se pääsi nyt parempaan kotiin. Kirja lähti Yhdysvaltoihin ja paketoidessani sitä mieleeni tuli jostain Oulussa lähettämäni kirja, jonka osoitteen postivirkailija tulkitsi Isoksi-Britanniaksi, mikä tarkoittaa halvempaa postimaksua ja tullilomakkeettomuutta mutta myös sitä ettei kirja varmaankaan päädy perille. Niin kävi nytkin, postimaksu vaikutti epäilyttävän halvalta ja virkailija vain otti paketin. Onneksi tiesin itse paremmin (syystä tai toisesta käyn varmaan joka viikko postissa).
Tuo oli jotenkin kiinnostavampi juttu ennen kirjoittamista mutta olkoon.

Olen seurannut neulesivustolla (ja virkkuu-) outoa draamaa, joka alkoi eräältä eBay-myyjältä ostetusta huonolaatuisesta langasta ja johon tällä hetkellä liittyy FBI ja todennäköinen valekuolema, muun muassa. Jotkut neulojat ajattelevat mielellään, jostain kumman syystä, että kaikki neulojat ovat ystävällisiä ja ihania ihmisiä (en kyllä minäkään ole tavannut inhoja neulojia) mutta ei se tietenkään ole totta. Ja kun Yhdysvalloissakin on ties kuinka monta miljoonaa (tai paljon joka tapauksessa) neulojaa jotka saattavat käyttää uskomattomia rahamääriä harrastukseensa niin ei mikään ihme jos paikalle ilmaantuu huijareitakin.

Olen ollut tänään töissä isäni toimistolla, oli oikeastaan aika hauskaa lähteä "oikeasti" töihin. Tulen tänne huomennakin ja ylihuomenna, jos sää pysyy näin lämpimänä ja tiet sulina niin täytyy ottaa pyörä taas käyttöön.

Lisäys: En tiedä olenko vähän hölmö mutta ainakin olen sitoutumiskammoinen. Äsken minulle soitti puhelinoperaattorini edustaja joka halusi palkita vanhan asiakkaan jollakin alennusjutulla, johon olisi joutunut sitoutumaan vuodeksi. Minulla ei ole mitään aikeita vaihtaa liittymää (puhelinlaskunikin ovat aika mitättömät, uusin oli kolmisen kymppiä marraskuulta helmikuulle) ja olen ollut heidän asiakkaanaan kahdeksan vuotta (mihin aika oikeasti menee?) mutta silti ajatus siitä että sitoutuisin johonkin niin pitkäksi aikaa tuntui kauhistuttavalta ja kieltäydyin tarjouksesta.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikä ihmeen lankadraama tuo on, kuulostaa tosi oudolta! Kerropas lisää...

Näkymätön tyttö kirjoitti...

En pysty linkittämään sinne mistä olen lukenut tuosta jutusta (kun Ravelryyn ei pääse kuin rekisteröitymällä) mutta vapaasti kerrottuna kyseessä oli ihminen joka myi käsinvärjättyjä lankoja netissä, huomattavan edullisilla hinnoilla. Lankojen laatu vastasi ilmeisesti niiden hintaa (tai ei, osa langoista oli sellaisia joita ei olisi pitänyt antaa ilmaiseksikaan) ja toimitusajat venyivät ja asiakaspalvelu oli kai törkeää. Hänet bannattiin yhdeltä myyntisivustolta jonne hän avasi toisella nimellä useamman kaupan ja taas bannattiin. Hänen asiakkaansa olivat ymmärrettävästi tyytymättömiä ja alkoivat toimimaan, ottivat yhteyttä kuluttajaviranomaisiin ja sellaisiin. Ilmeisesti myyjän toiminta oli sen verran epärehellistä että lopulta joku otti yhteyttä FBI:n internetpetososastoon (tai johonkin sellaiseen). Samaan aikaan hänen perheenjäseninään esiintyneet ihmiset (olettavasti fiktiiviset) ilmoittivat että myyjä on ollut sairaalassa puoli vuotta kuolemassa leukemiaan (mutta samaan aikaan myynyt lankaa) ja sitten viime viikolla he ilmoittivat että hän on kuollut. En tiedä mikä on totuus mutta todennäköisimmältä näyttää kai se että tauti ja kuolema ovat vain osa huijausta. Aihetta käsittelevässä keskustelussa tuolla Ravelryssa on melkein 2000 viestiä, viime yönä niitä oli tullut yli sata lisää. Aika hurjaa.

Merry kirjoitti...

Hyvä, että puhelinfirma (ehkäpä Elisa?) ilmoitti sulle etukäteen, että tarjoamaansa palkintoon sisältyy tuo vuoden kytky. Mut kytkivät kahleeseensa ilman ennakkovaroitusta. Kaks viikkoa jälkikäteen tuli postitse joku vahvistus, josta ilmeni kytkös.

En ole tyytyväinen, mutta kun k.o. yhtiön toiminta on niin heikolla tolalla, että eivät edes vastaa puhelimeen, niin ei voi oikein valittakaan.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Elisapa se. Monivuotinen uskollisuuteni heille johtuu vain muutosvastaisuudesta ja laiskuudesta eikä mistään erityisestä asiakastyytyväisyydestä (mutta ei tyytymättömyydestäkään). Ja olin varautunut, olin juuri jostain lukenut tuollaisista etusopimuksista joihin pitää sitoutua ties miten pitkäksi aikaa ja olisin kysynyt jos hän ei olisi sanonut sitä.

uaua kirjoitti...

Kuulostipa mielenkiintoiselta tuo neuledraama. Ihmiset jostain syystä tuppaavat ajattelemaan, että muut ihmiset, jotka jossain asiassa ajattelevat samoin kuin he tai jakavat jonkun harrastuksen, ovat väistämättä mukavia tai jotenkin niin hengenheimolaisia, ettei kukaan viitsi "samaan jengiin" kuuluvia huijata (tulipas pitkä ja epäselvä lause). Itse liikun harrastuksen piirissä, jossa tupataan ajattelemaan noin, mikä on tietenkin sinänsä hyvä (ei kaikkien tarvitse olla niin negatiivisia kuin minun) mutta toisaalta naiivia ja saattaa johtaa ongelmiin.

omppu kirjoitti...

Täällä myös yksi tyytymätön Elisan/Kolumbuksen asiakas, olen yrittänyt tänään kolme kertaa asiakaspalveluun, ja kahtena kertana niistä en päässyt edes jonottamaan kun kuulemma jonotuspaikat ovat täynnä!? WTF? Soiton syynä oli heidän nopeutettu laskutustahtinsa, jonka takia olen saanut tässäkin kuussa kaksi puhelinlaskua, yhteensä yli 80€!:( Luultavasti alistun kohtalooni ja maksan molemmat, kun en jaksa roikkua puhelimessa tarpeeksi kauan, että saisin puhua jonkun kanssa osamaksusopimuksesta.

Asiasta toiseen, muistanko ihan väärin, vai saatko siis kelasta perusäivärahaa näkymätön tyttö? Jos saat, niin voisitko kertoa, kuinka paljon saa tienata, ennenkuin se vaikuttaa päivärahaan, vai aletaanko soviteltua siis maksaa heti, jos tienaat euronkin? Löytyisihän tämä tieto varmaan Kelan sivuilta, jos jaksaisin lähteä kaivelmaan, mutta täältä sen saa ehkä vaivattomammin. :)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Uaua, täytyy tunnustaa että minäkin ajattelen että samoista asioista kiinnostuneet ovat ainakin suurimmaksi osaksi hyväntahtoisia jos eivät välttämättä mukavia. Mutta yritän kuitenkin pitää terveen epäilyn mukana.

Omppu, olen työmarkkinatuella mutta periaate on sama kaikissa, oletan, kaikki tienatut eurot ja sentit vähentävät tukea. Tai jokaisesta tienatusta eurosta vähennetään tuesta viisikymmentä senttiä.

ahven kirjoitti...

Hienoa, että kykenit kieltäytymään siitä vuoden sitoumuksesta. Itse en ymmärtänyt mihin liityin, kun osallistuin noihin etuohjelmiin. Se kuulosti hienolta, että puhelinmaksut pienenisi, mutta puhelinmyyjä ei maininnut, että sitoutuessani etuohjelmaan sitoudun samalla ottamaan vastaan tekstiviesti- ja puhelinmainoksia liittymääni! Ilmoitin monta kertaa operaattorille, etten halua mainoksia, mutta silti niitä vaan tuli. Todella ärsyttävää.

Blog Widget by LinkWithin