7.4.2008

Ensin vähän valitusta: Olin viikonlopun kipeänä, en kunnolla vaan aika lievästi, minulla oli vähän kuumetta ja vähän nuhaa ja vähän kurkkukipua ja vähän yskää. En varsinaisesti haluaisi sellaisia tauteja kuin lähipiirilläni on ollut mutta tuollainen lievä sairastaminenkin on vähän hankalaa. Tunnen itseni pinnariksi kun olin tänäänkin vain kotona ja lepäsin ja neuloin niin kuin viikonloppunakin. Toisaalta siihen oli toinenkin syy, osoittautui ettei viime kuukauden kuukautiskivuttomuus ollut jatkuvaa ja en olisi kyllä pystynytkään mihinkään järkevään. En jaksa miettiä mitä sille pitäisi tehdä, syön jo nyt aika vahvoja särkylääkkeitä. Ehkä pitäisi mennä lääkärille ja pyytää vahvempia? Aloittaa pillerit uudestaan? Sekään ei oikein houkuttele enää. Toisaalta on aika hankalaa jos minulta menee taas yksi päivä kuussa hukkaan kipujen takia. Tänään ei ollut onneksi mitään ehdottoman tärkeää tekemistä.

Sitten muuta:

Sain viimeisteltyä neuleprojektin jonka aloitin viikko sitten. Olin ostanut joulumarkkinoilta vihreää raidoittuvaa lankaa lähinnä sen värin vuoksi enkä oikein keksinyt mitä olisin tehnyt siitä. Se tuntui haluavan olla laukku mutta lankaa ei ollut riittävästi ja lopulta neuloin vain tuollaisen pienen "tilkkutäkin" jonka harsin kiinni laukkuuni. Sen huovuttaminen oli aikamoinen operaatio, yritin käsin ja yritin keittääkin sitä mutta se vain laajeni. Lopulta se kävi läpi kuudenkympin pesuohjelman lakanoiden kanssa (tyynyliinan sisään sidottuna ettei siitä olisi lähtenyt nukkaa) ja siitä tuli suunnilleen oikean kokoinen.

Olen harrastanut muutakin neulomista, ennen joulua aloittamani villatakki on enää vailla nappilistaa (ja nappeja) ja toisen hihansuun ompelua. Tein siihen sellaiset käännettävät päärmeet hihoihin ja helmaan ja ensimmäinen yritys epäonnistui täysin, helma rullautui epämiellyttävästi. Neuloin muutaman sentin lisää ja nyt se on ihan hyvä.
Prässäsin helmaa vähän että näkisin pysyykö se siististi paikallaan ja käytin samalla silitysrautaani (isältä ja äitipuolelta saatua, tietysti) ensimmäistä kertaa. Saatan vaikuttaa entistäkin avuttomammalta mutta en käytä sellaisia vaatteita joita pitäisi silittää (minun mielestäni, tiedän että jotkut silittävät alusvaatteensakin), suurin osa vaatteistani on erilaisia neuloksia, lähinnä trikoota. En käytä mitään kankaisia paitapuseroita (muun muassa siitä syystä että napilliset vaatteet harvoin istuvan hyvin päälleni) enkä jakkupukuja tai mitään sellaista. Minulla ei ole silityslautaakaan ja huomasin että ruokapöytäni päällä on aika hankala silittää, se kun on hyvin pieni (mikä ei haittaa kun yleensä syön yksin mutta silitettäessä se oli vähän huono).

Minulla on taas vähän sairaampi olo ja se taitaa heijastua tekstiinikin.

Kävin tänään postissa, käyn siellä varmaan joka viikko. Postitin syntymäpäivälahjan äidilleni, yleensä käyn siellä näihin aikoihin mutta nyt pääsiäisestä on niin lyhyt aika että taidan mennä seuraavan kerran vasta äitienpäivän tienoilla. Postitin myös kirjoja kirjavaihtoystävälleni, se on aika kätevää kun voi lainata toiselta kirjoja joita ei itse ehkä ostaisi. Yhden pokkarin hinnalla saa lähetettyä aika monta kirjaa, olisikohan tänään lähtenyt viisi minulta ja kolme takaisinpäin lähtenyttä. Sain myös itse yhden paketin, Lushilta kylpyjuttuja ja hierontapalan, joka ehkä auttaisi nilkkoihini. Mukana oli näytepala sinisestä saippuasta ja pakkausmateriaalina popcornia, se oli aika hauskaa (ja ympäristöystävällistä, oletan). Tuon tilauksen ainoa huono puoli oli se ettei heillä voinut maksaa suoraan verkossa kuin Nordean asiakkaat ja muiden piti maksaa tilisiirrolla ja rahojen siirtymisessä meni aikaa mutta ei se nyt ole kauhea ongelma.

Minusta tuntuu ettei jutuissani ole tänään kauheasti järkeä joten taidan lopettaa.

2 kommenttia:

anne-mari kirjoitti...

Mina kaytan silitysrautaa lahinna neuletoiden hoyryttamiseen. Silitan paitapuseroita vain jos on ihan pakko, en mitaan muuta.

Laukusta tuli hieno!

Parane pian!

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Laukkua pitäisi vähän vielä ehkä ommella mutta olen aika tyytyväinen siihen muuten, tuo on aika kätevä keino muuttaa laukun ulkoasua ilman että tarvitsee osata ommella eikä tarvitse kauheasti neuloakaan.

Blog Widget by LinkWithin