5.4.2008

Olin eilen niin väsynyt kotiin päästyäni etten jaksanut kirjoittaa blogiakaan. Luulen että jos joskus päädyn kokopäivätöihin niin blogin kirjoittaminen luultavasti vähenee, iltaisin ei tunnu olevan aikaa oikein mihinkään (tosin tällä viikolla menin aika myöhään töihin ja lähdin pois aika myöhään, jos menisin kahdeksaksi olisi aikaakin enemmän mutta olen niin tottunut hitaisiin aamuihin etten saa lähdettyä aikaisemmin, vaikka heräänkin viimeistään kuudelta).

Oloni on jotenkin sairaalloinen mutta lääkkeet tai kevät tai joku vaikuttaa sen verran että olen aloitekykyisempi. Minulla ei ole tällä hetkellä oikeastaan mitään rästihommia, paitsi kukkien keväthuolto jonka aika on toivottavasti huomenna. Tänään on vuorossa pyykkioperaatio, ensimmäinen koneellinen on peseytymässä ja sitä seuraa toivottavasti kaksi muuta. Sitten olen saanut melkein koko pyykkivuoreni hoidettua. Eilen tiskasinkin eikä se tuntunut niin pahalta. Olen huomannut että inhoan eniten ruokailuvälineiden pesemistä, varsinkin jos niihin on kuivunut kiinni jotain. Nyt ne olivat olleet likoamassa kulhossa ja niiden peseminen oli helppoa, täytyy muistaa tehdä niin jatkossakin. Ja muutenkin huuhdella astiat kunnolla.

Olen tuhlannut vähän liikaa rahaa viime aikoina. Tai en kauheasti mutta enemmän kuin minun mielestäni pitäisi. Yritän puolustella sitä itselleni niin että aika monet niistä ovat olleet tarpeellisia (kolme kevyempää yläosavaatetta, kaikki tarjouksessa ja hinnaltaan alle kaksikymppiä, ne kävelykengät, erikoisshampoo joka tuntuu hyvältä), aika halpaa ylellisyyttä (Lushin kylpyjuttuja ja hierontapala joka on oikeasti hyödyllinen, sen pitäisi auttaa rauhattomiin jalkoihinkin ja kun postikulut olivat samat isommallekin tilaukselle niin tilasin kylpyjuttujakin samalla). On kyllä jotain turhaakin. Valokuvatulostin on hauska ja kätevä ja tekee hyvää jälkeä mutta ilmankin tietysti voisi elää. Ja vihreä hiusväri on tietysti aika turha mutta olen haaveillut jo vuoden vihreistä hiuksista ja haluan tehdä jotain ihan vähän rohkeampaa. En tiedä mihin kategoriaan langat kuuluvat mutta pari kymppiä kymmenestä kerästä (postikuluineen!) ei ole paljon ja tarvitsisin kesäksi jonkinlaisen neuletakin. Samalla rahalla saan käyttövaatteen ja materiaalit harrastukseen. Olen ostanut muutaman kirjan liikaa mutta ainakin suurin osa niistä oli sähköisiä, niin ettei ainakaan puita ole tapettu kauheasti niiden vuoksi ja ne olivat halpoja. Ja olen ostanut muutakin. Minulla on kyllä vähän huono omatunto, mutta olen yleensä hyvin säästäväinen ja rahatilanteeni on ollut parempi ja niin edelleen.
Sitä paitsi asun edullisesti, en tupakoi tai käytä alkoholia tai käy ravintoloissa, paheeni ovat kuitenkin aika halpoja. Minulla ei ole autoa (hyvä ympäristön ja talouden kannalta) eikä lemmikkieläimiä eikä lapsia tai muita elätettäviä ja ostan aika vähän vaatteita ja meikkejä ja muuta sellaista ja syön aika edullisesti. Enkä tilaa lehtiä eikä minulla ole maksullisia harrastuksia (muuta kuin materiaalimaksut, tietysti). En harrasta lentomatkailua enkä oikeastaan matkailua laisinkaan ja huonekalunikin ovat ilmaisia tai käytettyjä tai halpoja. Ja onneksi lääkkeisiini ei mene ihan kauheasti rahaa vaikkei tuo masennuslääkkeeni olen minusta kauhean halpa (toisin kuin e-pillerini jotka maksoivat noin 11 euroa kolmelta kuukaudelta) ja kun en juuri soita kenellekään ei minulla ole suuria puhelinlaskujakaan ja sähkölaskunikin on kohtuullinen. Kaipa minulla on varaa välillä ostaa jotain, mutta yritän olla säästäväisempi jatkossa.

Yksi ostos (silmälasien ja farkkujen lisäksi, mutta ne ovat aika pakollisia) on kyllä vielä mielessä mutta en tiedä kuvittelenko sen tuotteen vai onko se jossain olemassa. Kyseessä on jatkojohto vai oliko sillä joku eri nimi sellaisella jossa on useampi pistoke, se oli musta ja siinä oli sellainen suoja salamaniskujen varalta ja siihen sai adsl-kaapelinkin kiinni. Minun on vaikeaa kuvitella että mielikuvitukseni tai alitajuntani olisi kehittänyt tuollaisen laitteen mutta minulla ei kyllä ole mitään mielikuvaa missä olisin sellaisen nähnyt, jossain mainoksessa kaiketi. Onko tuollaisia?

Toissa yönä näin romanttisia unia. Yksi oli nukkeanimaatio jossa oli seksikäs markiisi (ei marsalkka) ja toisessa tulinen Esmeralda kohtasi jääräpäisen miehen. Eräänä toisena yönä olin turistina Venäjällä ja yritin löytää sellaisia hyviä suklaakonvehteja (äitini tuo niitä käydessään Viipurissa). Löysin vain pikkutytön joka myi irtokarkkeja sammaleisen hautausmaan reunalla äitinsä kanssa, osa karkeista oli maassa ja keräilin niitä. Olimme jossain maaseudulla ja muistan miten hankalaa oli kun en unessakaan osannut kuin ne suunnilleen kaksi valveilla osaamaani sanaa venäjää (tai oikeasti valveilla osaan kolme).

Pitää mennä tarkistamaan ettei pyykeille ole sattunut mitään katastrofia.

5 kommenttia:

ahven kirjoitti...

Tarvitseeko kirjojen ostamista tosiaan välttää sillä perusteella, että puita joudutaan kaatamaan? Puuthan kasvavat uudestaan toisin kuin esim. muovi. Voiko puuta muutenkaan tappaa? Puulla ei ole ole tunteita, se ei tunne kipua, eikä sillä ole edes hermoja tai aivoja, joissa noita tuntemuksia voisi esiintyä. Kannattaako sinun potea siitä huonoa omatuntoa, jos ostatkin kirjan? Tunnetko huonoa omatuntoa siitäkään, että teet kirjankansia ja siten edistät kirjojen myyntiä ja paperin käyttöä?

zache kirjoitti...

Kyseessä on jatkojohto vai oliko sillä joku eri nimi sellaisella jossa on useampi pistoke, se oli musta ja siinä oli sellainen suoja salamaniskujen varalta ja siihen sai adsl-kaapelinkin kiinni.

Vekottimen nimi on ylijännitesuoja, tosin joudut kyllä sellaisenkin kanssa repimään ukkosella sähkölaitteet irti seinästä.

http://igs.kirjastot.fi/iGS/kysymykset/haku.aspx?word=ylij%C3%A4nnitesuoja

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Ahven, minä tunnen lievää huonoa omaatuntoa melkein kaiken ostamisesta, ja erityisesti noiden kirjojen kun ne vievät tilaa ja eivät ole mitään mestariteoksiakaan :) Meillä luettiin kotona paljon mutta kirjat hankittiin yleensä kirjastosta ja uusien kirjojen ostamista pidettiin vähän paheksuttavana kun vanhoillakin oli vaikeuksia mahtua hyllyihin, jotenkin se asenne on jäänyt päälle.

Zache, otan kaikki sähkölaitteet pois seinästä (paitsi jääkaapin, pakastimen ja hellan) silloinkin kun lähden pois kotoa joksikin talvellakin, en tiedä onko siitä mitään hyötyä mutta jotenkin kuvittelen laitteiden räjähtelevän itsestään kun olen poissa :) Yksi ylijännitesuoja minulla onkin tietokoneen pistokkeelle, mutta en luota siihen ukkosella. Oikeastaan tuossa nimenomaisessa laitteessa minua kiinnostaisi se onko se olemassa vai onnistuinko kuvittelemaan sen.

Anonyymi kirjoitti...

Ahven, jos kaikki kuluttaisivat yhtä paljon paperia kuin suomalaiset, loppuisivat metsät alta aikayksikön. Ja jos ikimetsää hakataan, ei taimikossa esiinny samankaltaista lajien monimuotoisuutta kuin vanhassa koskemattomassa metsässä. Esim. Rowling vaatii ikimetsävapaata paperia Pottereihin.

Näkymätön tyttö, vaikutat kyllä fiksulta kuluttajalta. Luonnonvaroja säästyy, kun et tuhaile turhia. Ja tietty välillä pitää itseäänkin hemmotella.

ahven kirjoitti...

Anonyymi: minun mielestäni on hieno asia, että nt on kirjoittanut kirjan, vaikkakin sen kirjan painamisessa on käytetty paperia ja siten nt on ollut lisäämässä metsien hakkuita. Minusta on hienoa, että nt on löytänyt työtä kustannusalalta, vaikka nt siten tukeekin paperin käyttöä ja epäsuorasti lisää metsien hakkuita. (Jos nt:n tekemä kansi saa ihmiset ostamaan kirjan, niin sitten nt työllään lisää metsien hakkuita.) Minusta kirjan kirjoittamisesta, sen parissa työskentelystä tai ostamisesta ei tarvitse tuntea huonoa omatuntoa siksi, että kirjan valmistukseen tarvitaan paperia. Ajatteletko sinä jotenkin eri tavoin?

Blog Widget by LinkWithin