29.3.2011

Tiistai


Sain tehtyä yhden pitkään rästiin jääneistä töistä, nimittäin mullan vaihdon kukille. Olen vältellyt sitä kai sen takia että inhoan sitä, vaikka peittäisin joka paikan sanomalehdillä silti multaa on kaikkialla ja siitä ei meinaa päästä eroon. Tunnen myös kasvini valitettavan huonosti enkä tiedä pitävätkö ne ahtaista ruukuista vai väljistä puhumattakaan mullan laadusta (ne saivat kaikki samaa) ja lannoituksesta. Tai edes kastelusta. Kastelen yleensä ne kaikki siinä vaiheessa kun viirivehka nuupahtaa.

Tuohon hoitoon nähden on oikeastaan ihme että mikään kasveista on hengissä, etenkin tuo saniainen. Se kyllä taitaa tehdä hidasta kuolemaa, sain sen äitipuoleltani kun se oli kasvanut liian suureksi, se ei ainakaan ole enää ongelma (se saattoi olla ongelma että sen ruukku oli täynnä multaa. Google kertoi että se pitää väljästä mullasta, ehkä se alkaa viihtymään paremmin uudessa ruukussaan).


Kävin ostamassa yhden uuden kasvinkin, vaikka en tiedä onko se vähän julmaa kasvia kohtaan, tällä hoidon tasolla ja tähän asuntoon (verhoja on pakko pitää kiinni ja kesällä täällä on kauhean kuumaa). Se on aika söpö kuitenkin. Täällä on lähellä aika hyvä kukkakauppa, josta olen ostanut muutakin ja pyysin heiltä apua helpon viherkasvin löytämiseen. Hän esitteli minulle tuttuja kasveja, viirivehkan (minun viirivehkani saattoi näyttää yhtä hyvinvoivalta kun se saapui tänne nelisen vuotta sitten, se on vielä hengissä mutta hyvin pieni), kultaköynnöksen (hän vaikutti vähän yllättyneeltä, että olin onnistunut tappamaan kultaköynnöksen kuivuuteen) ja palmuvehkan, joka on kyllä suosikkikasvejani (koska se on ainoa joka on menestynyt hoidostani huolimatta. Se pitää kuulemma ahtaista ruukuista mutta en tiedä onko sen nykyinen vähän liian ahdas kuitenkin, täytyy varmaan tarkkailla sitä). Ja sitten oli muorinkukka, joka näyttää hauskalta ja on enemmän sellainen kuin haluaisin kasvin olevan (helppohoitoiset viherkasvit näyttävät valitettavan usein anopinkieliltä, joista en ole niin innostunut, vaikken olekaan onnistunut vielä tappamaan sitä). Haaveilen asunnosta joka olisi täynnä kasveja ja sellaisia, jotka menestyvät muuallakin kuin pimeällä aavikolla mutta vaikka minulla olisikin sopiva koti ei minulla taida olla sopivaa luonnetta.

Yläkuvan oksamaljakkoon voisi vaihtaa keväisemmät koristeet, mutta taidan odottaa siihen että suurin osa lumesta on sulanut.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin haluaisin jotain vihreää tähän asuntoon, mutta en uskalla hankkia kolmen liian uteliaan ja ahneen kissan vuoksi :/


FF

Blog Widget by LinkWithin