1.4.2011

Maanantai

Jouduin pettymään ompelukurssilla, olin ollut aivan varma että takissa oli niin vähän tekemistä että olisin saanut sen valmiiksi mutta olin väärässä, jäljelle jäi vielä vähän kotona tehtävää ja sitten se kaikista hankalin vaihe, napinlävet. Olen vältellyt niitä ompeluksissani, ne hirvittävät minua. Ja omalla ompelukoneellani niiden tekeminen on erittäin vaikeaa, kurssilla on sen verran modernimmat ompelukoneet että sen pitäisi onnistua paremmin. Muuten ompelukoneeni toimii hyvin mutta ilmeisesti automaattisia napinläpiä ei oltu keksitty vielä vuonna 1969.

Huomasin perjantaina etten ole ollut vähään aikaan ahdistunut. Ikävää kyllä huomasin sen vasta kun angsti iski taas, tällä kertaa lähinnä siitä kun laskin rahojani (luulen että minun pitäisi selvitä mutta useampi työ on loppuvaiheessa). Sain myös kirjeen, jossa ei ollut itsessään mitään huonoja uutisia mutta joka sai minut huolestumaan. Kela ilmoitti asumistuen maksuosoitteen muutoksesta alkaen 1.4. Mitäköhän tapahtui maaliskuun asumistuelle?

Onneksi kaupoissa ei ole edes mitään hauskoja kenkiä ja pärjään kyllä entisilläkin.

Lauantaina kävin lähikirjaston poistokirjamyynnissä. Siellä oli jo heti ovien auettua paljon väkeä ja silloin vielä ostettavaakin. Minä sain ison pinon ompelulehtiä parin vuoden takaa eurolla (tosin Burda on ehkä vähän liian muotitietoinen minulle, suurin osa vaatteista näyttää olevan läpinäkyvästä kankaasta tehtyjä maiharitakkeja tai hyvin korkeavyötäröisiä kapealahkeisia housuja).

Loppupäivän yritin päättää mitä tekisin. Siihen sai hyvin käytettyä koko päivän.

Hiihtokausi näyttää jatkuvan vesisateesta huolimatta. Menee vielä jonkin aikaa ennen kuin metsään pääsee kävelemään.

3 kommenttia:

kati kirjoitti...

mä kävin kanssa kirjaston loppumyynnis, täällä päin. Mut vaikka äitini oli melkein ekojen joukossa, ni ei siellä ollu lehden lehtee enää. Ite löysin kotilieden kirjan (lehdistä koottu) ja sit jonkun toisen käsityökirjan. Eli äkkiä oli mennyt askartelu- ja käsityökirjat ja lehdet. :( Mut eipä tule sit ahdistusta, kun ei ehi kaikkea tekee.

Ilmoititko sinä uuden maksuosoitteen kelaan, vai kela sulle? Mulle kela kertoi vaan huimasta lapsilisän nostosta ( 40 senttiä/ kk) ja sit tuli asumistuen tarkistus jossa saan melkein 8e kk enemmän sahaa. Ei noilla paljon pötkitä, kun joku kumma "otto" käy koko ajan mun kukkarolla ja tilillä. Mut sain hommattuu tytölle pyörän täksi kesäksi, isomman. Ja muutenkin sellaisia kesäpaitoja, mitä en osaa ite vielä tehä.

Kyl sä sen napinläven (hyvä ite sanoa, kun en osaa itekään) tehä. Tällä viikolla on viel kurssi ja voit koko ajan kysyy jos ope auttais sua. Tosin siin olis kivempi, jos ope näyttäisi kaikille halukkaille miten se läpi tehään ja sit sais ite harjoitella sen tekoa.
Mua va harmittaa, ku olen koulun koneita käyttänyt ja löytänyt säädöt tikkeihin, ni nyt kun tarvis löytää samat omaan koneeseen, ni olen ihan suu auki. KAipa se joskus onnistuu tehä oikeet tikit oikeisiin kohtiin...

annakaisu kirjoitti...

Kyllä se napinläpi onnistuu. Itsekin joka kerta sitä pelkään ja jännitän, vaikka mun koneessa onkin automaattinen säätö sille. Kannattaa tehdä koetilkulle napinläpi, ratkoa se auki, ja varmistaa, että haluttu nappi menee läpi. Ja ettei reiästä tule liian suurta. Sitten vaan samoilla säädöillä hurautat ne kaikki :) Ja ainahan sen voi purkaa ja uusia (ainakin siihen saakka, kun ei ole vielä ehtinyt ratkoa sitä auki).

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Kati, asuntoni myytiin helmikuussa mutta vuokrasopimus jäi voimaan ja ilmoitin heti uuden vuokranmaksutilin Kelalle (kun vuokra maksetaan vuokranantajalle, sen sopimuksen mukaan) ja kuvittelin että asia on sillä selvä ja että muutos tapahtuisi ennen maaliskuun vuokran maksua. Eipä näköjään käynyt.

Annakaisu, minulla on aika paljon kangasta vielä jäljellä ja ajattelin tosiaan harjoitella sitä, onneksi on vielä pari tuntia jäljellä kurssia.

Blog Widget by LinkWithin