7.4.2011

TorstaiSan pitkästä aikaa tilaisuuden tehdä täytekakun (en ole tainnut ikinä leipoa sellaista omassa kodissani, äidin luona kyllä viime vuosina muutaman) ja huomasin että vaikka kymmenen vuotta sitten harkitsin vakavissani kondiittoriopintoja niin se ei jotenkin siirry taitoihin. Lopputulos ei ole ihan Cakewrecks-materiaalia mutta vähän outo. Tutkin erilaisia kakkublogeja mutta lopulta päädyin Pirkan prinsessakakkuun, jonka olen tehnyt aiemminkin ja joka on hyvä. En voinut tietysti täysin noudattaa ohjetta ja käytin mantelimassan sijaan trendikästä sokerimassaa.

Kakku näytti täyttämisvaiheessa vähän kärsineeltä, mutta se ei onneksi vaikuta makuun. Kostutin kakun sitruunamehun ja limoncellon sekoituksella. Huomaa ettei minulla ole oikein kokemusta alkoholista, en saanut itseäni aivan vakuutettua siitä ettei kolme ruokalusikallista saa aikaan rattijuoppoja. Täytteeksi tuli vadelmahilloa (valitettavasti kaupan) ja sitruunankuorella maustettua kermavaahtoa.

Minulle oli jäänyt piparkakkutalosta paljon vihreää elintarvikeväriä, niin kakusta tuli sitten vihreä, muuta ideaa sen koristelussa ei oikein ole (pallot peittävät reikiä kuorrutuksessa). Huomasin ettei koristeita voi kiinnittää kuorrutukseen vesi-tomusokerikuorrutuksella, piti käydä ostamassa valmista sokerikuorrutusta, joka toimi paremmin. Massaa oli melkein vaikeampi käsitellä kuin marsipaania, siihen tuli helposti reikiä ja kurttuja.

Laitoin kakun pinnalle vielä kimaltavaa jauhetta, jota ostin yhdestä keittiötarvikeliikkeestä, sitä ei olisi pitänyt laittaa valkoisten osien päälle.

Ainakin kakku oli aika hyvän makuinen.

Olin ajatellut käydä äänestämässä mutta jotenkin lähikaupan äänestyspiste harmaana päivänä ei tunnu tarpeeksi juhlalliselta. Taidan odottaa perjantaihin, olen menossa silloin kaupungille ja voin äänestää kaupungintalolla, silloin uusi takkikin on toivottavasti valmis.

Eräällä amerikkalaisella foorumilla mainittiin yhden päivän aikana neljä suomalaista bändiä, aivan sattumalta. Leningrad Cowboys, Apocalyptica ja Turisas (en ollut kuullut tätä hauskaa versiota aiemmin) eivät välttämättä tunnu todennäköisimmiltä vaihtoehdoilta sellaiseen, HIM on vähemmän yllättävä. Vähän outoa.

4 kommenttia:

István kirjoitti...

Sanon vain: WAU!

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Kiitos :)

Muuma kirjoitti...

Möö. Kakku ois ollu aivan hieno, jos siinä ei olisi noita numeroita :) tai jos numerot olisivat pienemmät. Mutta maku on tärkein ja synttärisankari ilahtui varmasti, vaikka kakku ei olisi ollut ihan täydellinen.

lena kirjoitti...

Oijoi, hieno ja nyt tekee mieli kakkua ja marspaania!

Blog Widget by LinkWithin