28.4.2011

Torstai

Arkeen palaaminen loman jälkeen on aina vähän liian vaikeaa. Tällä kertaa tekemistä olisi kauheasti, kaikkea sellaista joka vaatii suunnittelua ja järjestelyä ja jopa sosiaalisuutta. Kuten vaikka ikkunanpesu, jota olen vältellyt pari vuotta kun sitä ei voi tehdä yksin. Ikkunani ovat niin isot että siihen tarvitsee jonkun avuksi pitämään kiinni. Ja avun pyytäminen on hankalaa. Sitten pyörä pitäisi saada huoltoon, se on kiireisintä mutta hermostuttavaa. Ja kun se toivon mukaan on kunnossa pitäisi pyöräillä Ikeaan ostamaan vielä yksi verho keittiöön. Ja vaikka mitä muuta, hauskaakin, kuten retki Ruissaloon. En ehdi sinne kuin vasta ensi viikolla, toivon mukaan silloinkin siellä on nähtävää. Vappuna ajattelin kokeilla pitkästä aikaa rosettien paistamista, se on jännittävää kun pitäisi lämmittää öljyä. Onneksi on sammutuspeite ja ehkä M vahtimassa. Haaveilin joskus teininä jostain syystä roseteista, olin kai nähnyt niitä jossain keittokirjassa. Sain rosettiraudan joululahjaksi, tein niitä kerran ja unohdin koko jutun. Nyt otin raudan mukaan äidin luota. Haluaisin kai oikeasti tehdä tippaleipiä mutta rosetit ovat helpompia. Ja Samppalinnan maauimala avautuu ensi viikolla. Viime vuonna siellä käyminen oli niin hauskaa että täytyy jatkaa sitä.

Kevät on aika ihana, vaikka muistan taas miten asuntoni ei sovi yhteen auringonpaisteen kanssa, ei vaikka verhot olisivat kiinni (on kodissani hyviäkin puolia ja sitä paitsi minulla ei ole varaa muuttaa). Otin esille jättituulettimen, toivottavasti se auttaa. Lähimetsäni on kuitenkin täynnä (tai ainakin paikoitellen) sinivuokkoja ja valkovuokot ovat avautumassa. Kevät on lempivuodenaikani ja se on täällä erityisen kaunis (vaikka pohjoisen äkillisessä keväässä oli puolensa).Kamerani teki jostain syystä sinivuokoista oudon värisiä, se on kummallista kun muut värit toistuvat suunnilleen oikein.

4 kommenttia:

anne-mari kirjoitti...

Olen kiinnostunut kuulemaan mita roseteistasi tulee. Itse taidan tyytya munkin paistoon tana vuonna. Simatkin jai tekematta.

Minunkin kodissani oli lomalta paluu hieman vaikeaa, varsinkin kun lapsellla oli vain kolme paivaa koulua kahden viikon (plus yksi paiva) paasiais loman jalkeen ja nyt on sitten perjantai vapaa kuninkaallisten haiden vuoksi ja maanantai on May day bank holiday, joten neljan paivan viikonloppu tiedossa. Tottuukohan sita enaa ollenkaan normaaliin viikkoon?

Oikein hauskaa Vappu viikonloppua sinulle!!!

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minultakin jäi sima kun olin pääsiäisen poissa, en ole tosin saanut tehtyä sitä kuin kerran aikaisemmin. Muistikuvani siitä kun tein rosetteja on se että ne olivat vähän monimutkaisia eivätkä valtavan hyviä, mutta saatan olla erehtynyt. Ainakin ne näyttävät hauskoilta.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Ja hauskaa vappua!

RM kirjoitti...

Ikkunapesu.Puhuttiin talvella
Ilmoita kun sinulle sopii.

Rica

Blog Widget by LinkWithin