tag:blogger.com,1999:blog-12351146.post2434798349903214844..comments2023-10-24T14:22:33.345+03:00Comments on Näkymätön tyttö: Uusi elämä, osa 2Näkymätön tyttöhttp://www.blogger.com/profile/18443850065533682027noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-12351146.post-47226402702790030412009-01-19T12:10:00.000+02:002009-01-19T12:10:00.000+02:00"2.00 tl Kasvirasvalevite, 70%, laktoositon, flora..."2.00 tl Kasvirasvalevite, 70%, laktoositon, flora<BR/>2.00 kpl Porkkana<BR/>1.00 kpl Banaani, kuorittu, puolikas<BR/>1.20 dl Raejuusto, arkirae, valio"<BR/><BR/>Ai tämä ei ole pikkutarkkaa: 2.00 kpl Porkkanaa kahden desimaalin tarkkuudella :)<BR/><BR/>Jos haluat vain varmistaa, että syöt terveellisesti, niin kyllä siihen riittää suurpiirteisempikin ote tyyliin "lounaaksi broileria, riisiä ja salaattia. Jälkiruuaksi hedelmäsalaatti". Pikkutarkoissa listoissa on - uskallampaa väittää - aina kyse kontrollista. Yrityksestä hallita ja kontrolloida jotakin, mikä tuntuu uhkaavalta ja pelottavalta (ja sama pätee myös erilaisiin neurooseihin ja pakkoajatuksiin).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12351146.post-31833988364597081042009-01-19T07:02:00.000+02:002009-01-19T07:02:00.000+02:00Anonyymi, miten ruokapäiväkirjan pitäminen on syöm...Anonyymi, miten ruokapäiväkirjan pitäminen on syömisten rajoittamista, jos sitä käyttää varmistaakseen että syö tarpeeksi monipuolisesti ja riittävästi? En oikein ymmärrä logiikkaasi. Minun ruokapäiväkirjani on myös aika kaukana pikkutarkasta, määrät ovat aika lailla arvioita.<BR/><BR/>Anne-Mari, taidan tänään ostaa kanaa ja kokeilla. Valmiiksi maustetut tuntuvat olevan edullisempia, minun täytyy ehkä tyytyä niihin. Olen myös aika huono maustaja, sitä minun pitäisi opetella.Näkymätön tyttöhttps://www.blogger.com/profile/18443850065533682027noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12351146.post-78749476965056049962009-01-18T21:40:00.000+02:002009-01-18T21:40:00.000+02:00"kaikenlainen syömisen rajoittaminen on minulle ny..."kaikenlainen syömisen rajoittaminen on minulle nyt väärin, luulen, varsinkaan kun en voi luottaa näläntunteeseeni."<BR/>Mitä muuta tuollainen syömisten ja kaloreiden pikkutarkka listaaminen ja suunnittelu on kuin syömisen kontrollointia ja rajoittamista?<BR/><BR/>On tietysti hyvä, jos laihtuu tällä tavalla, mutta lopulta on kuitenkin tärkeämpää oppia kuuntelemaan oman kehonsa tarpeita, kuten sitä, milloin on nälkä ja milloin on kylläinen. Ja sitä, milloin on surullinen, turhautunut, peloissaan, vihainen jne. ja oppia reagoimaan näihin tarpeisiin muuten kuin syömällä.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12351146.post-54335388455354967842009-01-18T21:24:00.000+02:002009-01-18T21:24:00.000+02:00Broilerin ja itseasiassa muunkin lihan uunissa pai...Broilerin ja itseasiassa muunkin lihan uunissa paisto on aivan helppoa. Ja voi pakastaa valmiina suikaleina jatkokayttoa varten. Jos ostat valmiita suikaleita niin pannullahan ne paistuu napparasti, ei tarvitse uuniin laittaa. Kanaa esim. jos ostaa paloina niin pellille vaan, itse ostan aina ilman marinadia ja laitan hieman oljya pintaan ja mita tahansa maustetta sitten huvittaakin, esim suolaa ja kuivattuja yrtteja tai grillausmaustetta tai vaikka valkosipulijauhetta ja sitruunapippuria... mahdollisuudet on loputtomat. Sitten vain uuniin 200 astetta ja noin 45 min. nam. Paasee helpolla, kun vuoraa uunipellin tai vuokan foliolla niin ei tarvitse jynssata sita puhtaaksi jalkeenpain:)anne-marihttps://www.blogger.com/profile/10148362436682393272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12351146.post-84458427082485427082009-01-18T14:46:00.000+02:002009-01-18T14:46:00.000+02:00Listassas on Banaani, kuorittu, puolikas. Kukahan ...Listassas on Banaani, kuorittu, puolikas. Kukahan nyt kuorineen söisikään :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12351146.post-35376548430120415012009-01-18T10:26:00.000+02:002009-01-18T10:26:00.000+02:00Pidän niistä kirjaa että saisin syötyä tarpeeksi, ...Pidän niistä kirjaa että saisin syötyä tarpeeksi, teetä ei tarvitsisi tietenkään merkinnyt mutta olen merkinnyt senkin, jos syön oman tuntemukseni mukaan niin todennäköisesti syön liian vähän (vaikka voi olla vaikeaa kuvitella että ylipainoiseksi voi tulla liian kevyellä ruualla, nykyään syön sentään rasvaakin toisin joskus), kaikenlainen syömisen rajoittaminen on minulle nyt väärin, luulen, varsinkaan kun en voi luottaa näläntunteeseeni. En väitä että minulla olisi syömishäiriö mutta ruokasuhteeni on kyllä ehkä vähän vääristynyt. Ja Kiloklubi auttaa minua näkemään miten paljon syön ja miten paljon minun pitäisi syödä, en siis käytä sitä niin kuin perinteiset laihduttajat. Siitäkin on hyötyä että näkee kuinka paljon ruokavaliossa on rasvaa ja proteiinia, niiden määrää yritän kovasti lisätä mutta se olisi vielä vaikeampaa jos en pitäisi kirjaa. Vaikeaa se on nytkin.Näkymätön tyttöhttps://www.blogger.com/profile/18443850065533682027noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12351146.post-4405414214231109222009-01-18T10:15:00.000+02:002009-01-18T10:15:00.000+02:00Minusta tuollaiset seikkaperäiset ruoka-aine- ja k...Minusta tuollaiset seikkaperäiset ruoka-aine- ja kalorilistat ovat laihduttaessa aivan turhia. Miksi esim. juodun teenkin määrä pitää mitata - eihän siinä ole kaloreita!! Syöt vaan terveellisesti, vähintään sen yhden lämpimän ruoan päivässä (lihaa/kalaa, kasviksia, salaattia jne.), välillä herkuttelua, mutta muuten pikkuisen "liian vähän"; niin ettei ole nälkä, mutta tuntuu, että olisi voinut syödä vähän enemmän. Näin laihtuu takuuvarmasti (ellei sitten paroksetiini itsepintaisesti pidätä niitä kiloja kroppaan.. Nimimerkki: kokemusta on..)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12351146.post-56459564022483897442009-01-17T19:39:00.000+02:002009-01-17T19:39:00.000+02:00Ette ehkä usko että tuo ruokalista on seurausta ka...Ette ehkä usko että tuo ruokalista on seurausta kauheasta yrityksestä lisätä proteiinin määrää ruokavaliossani :) Ja rasvan. Olen kyllä miettinyt että voi olla että minun pitäisi palata runsaampaan lihansyöntiin, en vain mielelläni osta lihaa, varsinkaan broileria, vähän ympäristösyistä. Toisaalta en ole kyllä kasvissyöjänä kovin hyvä, minun pitäisi varmaan opetella syömään paremmin papuja, mutta se ei oikein houkuttele. Pystyisiköhän broileria paistaa valmiiksi ja laittaa pienempinä annoksina pakkaseen, sitten suikaleita voisi lisätä vaikka nuudeliruokaani samaan tapaan kuin herneitä? Broilerisuikaleita näyttää saavan aika edullisesti tarjouksesta. Broileri uunissa tai kastikkeen kanssa pannulla ei kauheasti innosta minua, se ei ole oikein minun tyylistäni ruokaa mutta pseudo-wokkiruuassani se voisi mennä muiden mukana.Näkymätön tyttöhttps://www.blogger.com/profile/18443850065533682027noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12351146.post-79077213932401936472009-01-17T19:32:00.000+02:002009-01-17T19:32:00.000+02:00Tuli mieleeni, etta paljonko juot vetta paivan aik...Tuli mieleeni, etta paljonko juot vetta paivan aikana? Jano voi naamioitua nalaksi, ja varsinkin jos edellisesta ruokailusta ei ole kauhean kauaa, kannattaa ensin juoda vetta ja katsoa miten se vaikuttaa nalantunteeseen.<BR/><BR/>Edellinen kommentoija puhuu asiaa proteiinin maarasta. Ymmarran kylla, etta liha on arvokasta ostaa, mutta toisaalta yksi ihminen ei sita kauheaa maaraa tarvitse ja toisaalta jos tekee isomman satsin jotain esim. kanaa uunissa mika on maailman helpoin ruoka valmistaa, ei tarvitse seuraavana paivana kokata :)anne-marihttps://www.blogger.com/profile/10148362436682393272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12351146.post-66668756627976738362009-01-17T14:36:00.000+02:002009-01-17T14:36:00.000+02:00Lämpimään ateriaan kannattaa ehdottomasti panostaa...Lämpimään ateriaan kannattaa ehdottomasti panostaa.<BR/><BR/>Toinen huomionarvoinen juttu ruokapäiväkirjassasi on proteiinin ja rasvojen puute. Syöt kyllä runsaasti hiilihydraatteja (kuivattuja hedelmiä, nuudeleita, mysliä, sokeria ja leipää), mutta vähän lihaa, kalaa, juustoa ja kananmunia.<BR/><BR/>Ruokavaliosi rasva-hiilari-proteiinisuhde saattaa olla epätasapainossa. Hitaita hiilihydraatteja ja proteiinia sisältävän ravinnon avulla elimistön on helppo säädellä verensokeritasoa. Ns. nopeat hiilihydraatit aiheuttavat verensokerin nopeaa heittelehtimistä ja ylläpitävät makeanhimoa. Ehkäpä juuri siksi sinua aina väsyttää ja tunnet itsesi kipeäksi. <BR/><BR/>Mitäpä jos kokeilisit varovasti proteiinin ja rasvan lisäämistä? Itse olin aiemmin mahdoton irtokarkkisyöppö, mutta em. konstilla sain kuin sainkin makeanhimoni hallintaan enkä lihonut, päinvastoin! Tuplasin kasviöljyn määrän, vaihdoin kuivatut hedelmät pähkinöihin ja lopetin rasvaisen jugurtin, juuston ja kanamunien välttelyn. Ostin Lidlistä halpaa juustoa ja lorottelin salaatinkastikkeeksi oliiviöljyä. Rahka on tosi hyvä proteiinin lähde, ja edullisesta jauhelihasta voi tehdä vaikka lihapullia.<BR/><BR/>Tulipa pitkä kommentti, mutta ainakin itse olen kokenut em. niksit toimiviksi. Laihdutin aikoinaan Painonvartijoissa yli 10 kiloa rasvakammon ollessa pahimmillaan ja kärsin koko ajan makeanhimosta, jota lääkitsin juomalla litratolkulla kevytlimsaa. Eipä ollut kovin terveellistä, vaikka laihtuminen olikin kivaa... Tsemppiä!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12351146.post-90674328039292089452009-01-16T19:28:00.000+02:002009-01-16T19:28:00.000+02:00Minakin komppaan siihen "paaruokaan" painottamista...Minakin komppaan siihen "paaruokaan" painottamista. Itse laihduin yli 15 kiloa niin, etta soin yhden oikein kunnon aterian paivalla, tyyliin perunaa ja lihaa, ja toisen vahan kevyemman illemmalla (tai toisinpain, riippui paivasta) ja se oli yleensa kaksi siivua ruisleipaa tms. Valipaloina soin lahinna hedelmia. En syonyt sen kummempaa "laihdutusruokaa", ihan tavallista ruokaa vain ja viikonloppuisin usein ihan pizzaa ja saunapaivana kiukaalla kypsennettya HK bleuta oluen kera. <BR/><BR/>Painoni tippui noin kilon viikossa ja pysyi pois melkein 10 vuotta. Nyt se on kieltamatta tullut korkojen kera takaisin mutta itseani saan kiittaa... <BR/><BR/>En syo koskaan itse aamupalaa, mutta ehdottaisin puuroa aamupalalle, jos olet aamuisin kovin nalkainen. Perus kaurapuuro veteen tehtyna on kaloreissa kevytta mutta tayttavaa. <BR/><BR/>Tsemppia vaan painonhallintaan! Sita taalla itsekkin yritan taas saada aikaiseksi.anne-marihttps://www.blogger.com/profile/10148362436682393272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12351146.post-41413216896520887282009-01-16T16:39:00.000+02:002009-01-16T16:39:00.000+02:00Lupiini, Patrik Borg on vähän ruokaidolini :) Haus...Lupiini, Patrik Borg on vähän ruokaidolini :) Hauskaa kuulla että ruokasuhteellesi on käynyt hyvin, toivon että saan itsekin omani normalisoitua. Täytyy etsiä tuo Rentoa painonhallintaa, kuulostaa hyvältä.<BR/><BR/>Seeds, parhaina päivinä puuro saattaisi olla se päivän ainoa lämmin ateria, muuten olisi lähinnä jogurttia ja hedelmiä. Ei kauhean hyvä. Luulen että kokkailuun paneutuminen olisi hyvä idea, tuossa kirjassa taidettiin sanoa että pitäisi löytää 20 pääruokavaihtoehtoa joita voisi sitten vaihdella. Saman voisi keksiä tehdä iltaruuille ja välipaloillekin.Näkymätön tyttöhttps://www.blogger.com/profile/18443850065533682027noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12351146.post-32441706801599046502009-01-16T14:12:00.000+02:002009-01-16T14:12:00.000+02:00Aika väähn minun mielestäni oli tuola esimerkkivii...Aika väähn minun mielestäni oli tuola esimerkkiviikolla edelleen sitä lämmintä ruokaa (puuroa en laske:) Ja niistäkn ne tomaattikeitot aika heppoisia. Lisäksi päivän aterioistasi kaksi on aina tuota jugurtti-hedelmäsysteemiä. Eli ei sikäli ihme, jos olet aina niin nälkäienn, ettet voi kieltäytyä herkuista (tiedän, koska olen itse liian usein ihan samanlainen. vaesinkin töissä jää helposti kunnollisemmat eväät, ja tulee turvauduttua pasteijoihi yms.)<BR/><BR/>Sinun pitää selvästi alkaa harrastamaan ihan kunnolla kokkausta:) Ehkä joku ruuanlaitti kurssi ompelukurssin jälkeen? tiedä vaikka innostuisit.anuhttps://www.blogger.com/profile/18062936467641937909noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12351146.post-42397600911914357952009-01-16T10:39:00.000+02:002009-01-16T10:39:00.000+02:00Patrik Borg on suunnilleen pelastanut ruokasuhteen...Patrik Borg on suunnilleen pelastanut ruokasuhteeni ja saanut minut lopettamaan typerät ja vahingolliset laihdutuskuurit. Se on niin jännä juttu, kuinka kauan sitä pitää lyödä päätään seinään, ennen kuin tajuaa, että kaikki paastot ja muut kikkailut LIHOTTAVAT, aineenvaihdunta hidastuu ja ruokasuhde vääristyy entisestään, kun ruuasta tulee yhä kielletympää. <BR/><BR/>Sellainen aivan mahtava kirja kuin Rentoa painonhallintaa (myös Borgin) kannattaa etsiä kirjastosta. Siinä todettiin erittäin osuvasti myös, että ns ikuista laihduttajaa ja syömishäiriökeskuksen asiakasta (itse olen ollut molempia) ei useinkaan erota muu kuin se, että toinen on tiedostanut ongelmansa muutenkin kuin pintatasolla eikä enää kuvittele, että seuraava laihari mystisesti ratkaisee kaiken. <BR/><BR/>Syömissuhteen vääristymiseltä on yllättävän vaikeaa välttyä. Mutta onneksi siitä voi myös parantua! Onneksi on alettu yleisesti havaita, kuinka oleellista painonhallinnassa (tulosten säilyttämisen kannalta) on psyykkinen puoli.lupiinihttps://www.blogger.com/profile/07303487262903828829noreply@blogger.com