10.9.2009

3 asiaa + muuta

Kulutusjuhlassa listattiin kolme tärkeää tavaraa tai palvelua ja haastettiin lukijoitakin. Tärkeitä olisi tietysti vaikka mitä, esim. ilman silmälaseja minulla olisi aika hankalaa mutta päädyin iloa tuottaviin asioihin. Jotka saattavat olla käytännöllisiäkin.

1. Spotify
Sopii erittäin hyvin ihmiselle joka on innostunut vanhasta jazzahtavasta musiikista ja joka voi kuunnella helposti kymmenen eri versiota samasta laulusta putkeen (esim. soittolistat lauluista Don't Fence Me In ja Somebody Loves Me). Erityistä iloa tuottaa kummallisten versioiden löytäminen, kuten vaikka David Byrnen versio tuosta Don't Fence Me In:stä tai Harry Connick Jr:n Spoonfull of Sugar.

2. Kännykkäni
Sillä voi tehdä muutakin kuin ottaa huonoja kuvia ja puhua äidin kanssa. Kuten vaikka lukea kirjoja ja kuunnella podcasteja ja äänikirjoja marjastaessa.

3. Posti
Mietin valitsenko postin vai pakastimeni mutta posti voitti. Minulla ei ole mitään erityistä valittamista Itellan toiminnassa (paitsi että he aikovat lopettaa mukavan lähipostini, mikä on tietysti aika ikävää) mutta tässä käsitä postilla ehkä koko postitoiminnan ympäri maailmaa. Nopea ja kohtuullisen edullinen postinkulku kun mahdollistaa pari harrastustani, käsitöiden ja muiden tavaroiden vaihtamisen ja kirjojen vaihtamisen, molemmat tuovat minulle paljon iloa. Viime aikoina olen postittanut kolme postikorttia Jyväskylästä (lomapostikorttivaihtoon), kaksi suklaapatukkaa Englantiin ja yhden kirjan Louisianaan (mikä oli hauskaa koska pidän karttaa kaikista Yhdysvaltain osavaltioista jonne olen lähettänyt postia ja se puuttui minulta vielä, vielä puuttuu vähän yli puolet). Itse sain taas pari kirjaa ja suklaata Amerikasta ja postikortin Las Vegasista (ja yhden kirjekuoren joka oli aivan tuhoutunut matkalla, valitettavasti). Aika hauskaa puuhaa. Ja kun tietää tarpeeksi postimaksuista (esim. sen että alle kolme senttiä paksut tulevat halvemmiksi) niin ei välttämättä kauhean kallistakaan.


Kävin eilen metsässä oikean kamerankin kanssa. Tai suon laidalla.

Minun oli tarkoitus mennä aikaisin nukkumaan mutta päädyinkin yökävelylle. Siellä oli aika mukavaa.

Minä pidän Jane Austenista (en tiedä yllättääkö se ketään) mutta en siitä miten hänen kirjoilleen on kirjoitettu lukemattomia jatko-osia (koska jotenkin ajattelen että kirjailijalla pitäisi olla tarpeeksi mielikuvitusta oman maailmansa keksimiseen). Erityisesti tätä en aio lukea. Ihan hyvä Pride and Prejudice -muunnelma on kyllä Mary Baloghin Slightly Dangerous, mutta se ottaakin vain jotain elementtejä kirjasta ja tekee niistä aivan uuden tarinan uusilla henkilöillä ja paikoilla.
Sitä paitsi, en pidä vampyyreistä. Tai oikeastaan, pidä heitä kiinnostavina (tähänkin on poikkeus, Robin McKinleyn Sunshine on hyvä vampyyrikirja). Yritin lukea Twilightia kun se on aiheuttanut niin suurta innostusta joissakin mutta en vain pystynyt. Tosin en päässyt niin pitkälle että vampyyrius olisi ollut jotenkin olennaista joten ehkä muut syyt estivät sen lukemisen.

Tänään pitäisi mennä kaupungille, tapaamaan ystävää, käymään työkkärissä ja puhumaan kirjamessuista. Ja katsomaan miltä puolukat näyttävät torilla. Niitä minulla ei ole tapana poimia itse, kaikkia tarvitsemiani siis.

1 kommentti:

parvina kirjoitti...

Just love your article.You can visit my website:spotify premium free

Blog Widget by LinkWithin