29.8.2005

Sain taas tänään kuulla olevani tunnollinen opiskelija. Olen sitä kiltteyttä vatvonut liikaa mielessäni ja heti ajattelin että taas olen kiltti tyttö joka haluaa miellyttää muita ja aiheuttaa mahdollisimman vähän työtä muille. Oikeasti kyse on kai siitä että minusta parempi suorittaa kurssit ajallaan ja tehdä työni ja kaikki suunnitelmat ajallaan ja niin hyvin kuin mahdollista. Tunnen ihmisiä joilta on kursseja suorittamatta ensimmäiseltä vuodelta, niitä ei enää edes järjestetä sellaisina. Helpompi on tehdä ne ajallaan. Enkä minä oikeastaan niin kiltti ole.

Odotin että ensimmäinen koulupäivä olisi tuntunut jotenkin erikoiselta, että tuttujen tapaaminen olii ollut outoa. Ei se ollut. Alan luopua toivosta, että tuntisin mitään tuollaista, Suomeen paluukaan ei oikein tuntunut miltään. Minulla on mukavia koulututtuja. Vietn paljon aikaa tänään toisen Hollannin veteraanin kanssa, oli hauskaa vertailla kokemuksia jatkuvasta flunssasta ja kaasuhelloista.
Minun kouluni toimii tekniikan yksikön vieressä, tilat ovat yhteydessä toisiinsa. Ennen matkalle lähtöä minua ahdistivat tekniikan opiskelijat, heillä ei ole kai tarpeeksi naisia ja he tulevat meidän ruokalaamme ja ulko-oven eteen tuijottamaan. Nyt se tuntuu lähinnä huvittavalta, tuijottakoot jos elämänsä on niin köyhää (en usko että tuo kyyläys on hyvä taktiikka tutustua tyttöihin, ehkä he eivät sitä edes halua). Eivätkä he varmaan edes minua katso. Ennen en uskonut stereotypioihin, ällistyin kun suurin osa tekniikan opiskelijoista oli aivan samannäköisiä, naispuolisetkin. En ole ennen nähnyt niin paljon tummansinistä ja harmaata. Koulujen yhteistyöstä pitäisi kuulemma syntyä jotain hienoa mutta epäilen. Tilanne on kyllä aika hauska AMK-insinöörit ja viestinnän, tanssin ja musiikin opiskelijat vierekkäin (musiikin opiskelijatkin ovat aika samannäköisiä, kirkkomuusikoita).

Siitä ahkeruudestani ja tunnollisuudestani kuulin koulutusohjelman johtajalta (koulussa titteleitä vaihdetaan joka vuosi, viime vuonna johtaja oli pelottavampi), hyväksilukemissuunnitelmani oli hyvä ja minun pitäisi sittenkin pystyä valmistumaan ensi keväänä. Vaihdon takia jäi suorittamatta vain yksi kurssi, siinä oli kaksi luentosarjaa jonka ensimmäisen tenttiin en ehtinyt, luennoilla kyllä kävin. Ne olivat aika puuduttavia, ei innosta käydä niitä uudestaan. Ja sitten projektiopintoja mutta ne kuulemma pystyy tekemään nytkin loppuun. Muuten minulta puuttuu kolme kurssia, harjoittelua ja päättötyö. Ehkä jotain muutakin.
Olen innostunut taas opiskelusta, se tuntuu oudolta. Haluan päästä mukaan koululla järjestettävään yrityshautomotoimintaan, sekin halu tuntuu kummalliselta.

Huomenna alkaa animaatio & visualisointi. Se voisi olla kiinnostava, mutta opettajan tuntien todennäköisesti ei ole. Hän ei oikein ollut mistään perillä aiemmilla kursseilla (kyllä minusta voisi vaatia että opettaja oikeasti hallitsisi opettamansa ohjelman).

Sain myös muita asioita hoidettua, kirjastosta haettua viimeistä päivää säilössä olleen kirjan, varattua hammaslääkäriajan ja käytyä KELAssa. Ja nyt tietenkin pelkään että tuollainen ahkerointi ja ympäri kaupunkia pyöräily aiheuttaa jonkun kammottavan jälkitaudin (niitä olen pelännyt siitä saakka kun yläasteen opettaja kuoli kesken hiihtolenkin, lähti liian nopeasti liikkeelle flunssan jälkeen).

4 kommenttia:

zache_ kirjoitti...

Heh, mahtaisinkohan olla yksi niistä joiden kuvittelisit tuijottavan jos oltaisiin samassa koulussa :)... Meinaan vietin koko viimevuoden enimmäkseen multimeedioiden tiloissa koodaamassa ja surffaamassa jne, kun siellä oli vapaata, parhaat näytöt ja suht rajoittamattomat tunnukset ... (ja rutkasti enemmän tyttöjä tietty kuin it:llä ja ne on kivempiä kuin kauppiksen väki, joiden tilat olis kanssa täällä.) Pääasiallisin syy varmaan hengaamiseen on että median porukka viettää aikaa koululla niin kuin minäkin ja on kivempi koodata kun on jotain elämää ympärillä vaikkei siihen tarvitsekkaan reagoida.

Mutta noista uusista opiskelijoista... kävin tänään hakemassa multimeedioiden kerroksessa olleesta automaatista dr pepperiä, niin kyllä huomasi niiden olevan mediatekniikan uusia opiskelijotia... oli rastaa ja violettia tukkaa, lävistyksiä, punkkia jne... :) ei nuo edellisen vuoden opiskelijat ole läheskään yhtä radikaalisti pukeutuvia, enemmänkin sitä coolisti mustaan pukeutuvaa väkeä, noh tämä vuosikerta on erillaista sitten.

Mutta mutta... tänään oli kyllä ihan sikahieno päivä. Päästiin esittelemään projektia johon tehdään mm paria (minun ideoimaa, hih) inssityötä. Ensimmäinen flashillä käyttöliittymiä mobiililaitteille, natsas ihan ok, ei räjäyttänyt tajuntaa mutta kohde ymmärsi varmaan idean ja saatiin tehtyä jotain mitä projektissa halutiinkin. Toinen oli työ sulautetulla linuxilla tehtävä työ mikä tuntui kiinostavan ihan kybällä. Siistiä tuossa oli se, että puhuin työn tekijän tekemään siististä aiheesta työn, tylsän ja hyödyllisen sijaan ja vieläpä sain teetettyä sen oikeasti selittämällä oikeille ihmisille, että se on hyvä idea, mutta jotka ei varmaan varsinaisesti hiffannu että miksi. Noh, nytten hiffattiin <3

Ompas välillä kivaa olla oikeassa ja pitänee tarjota vaikka kaljat niille ihmisille jotka mahdollisti tuon :)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minä kuulin että tekniikan opiskelijat itse olivat sanoneet tulevansa meille tuijottamaan tyttöjä. Eivät he pääse meidän tiloihimme ja heillä on parempi ruokalakin. Mutta on heillä ainakin jotain huvia.
Meillä viestinnän opiskelijat ovat oikeastaan todella tavallisen näköisiä, vähän ehkä vaihtoehtovaatteita mutta ei mitään todella kummallista. Meillä korostetaan jatkuvasti sitä ettei se ole taidekoulu, vaikka kulttuurialaan kuuluukin. Aika suuri osa opiskelee journalismia, he ovat erityisen tavallisia.
Tanssin opiskelijat kyllä erottuvat, heillä on joustava askel. Ja musiikinopiskelijoilla hiukset siististi eikä meikkiä ja siisti neule (tai ainakin niillä kirkkomuusikoilla, huhujen mukaan ovat suurelta osin lestadiolaisia).

Kaikki räväkät ja trendikkäät varmaan haluavat Etelä-Suomeen.

Tuazophia kirjoitti...

"kyllä minusta voisi vaatia että opettaja oikeasti hallitsisi opettamansa ohjelman"

Joo, niinhän sitä tosiaan luulisi, mutta totuus voi olla monenlainen.

Minulle yksi opettaja - toisen opettajan tekemän luentomateriaalinipun pohjalta - opetti viime keväänä "kieli, merkitys ja logiikka"-kurssia, koska hän (omien sanojensa mukaan) on aiheesta kiinnostunut. Niin kiinnostunut ei sitten kuitenkaan ollut, että olisi itse viitsinyt lukea materiaalin läpi tai ei ainakaan ollut painanut mieleensä siitä mitään. Ja oppilaitoshan oli Helsingin Yliopisto (Avoin Yliopisto).

Jos minä olisin ulkomaalainen ja maksaisin tuollaisesta opetuksesta, valittaisin johonkin instanssiin rahojeni hukkaamisesta.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Meillä oli pari vuotta sitten yksi kurssi joka opetettiin aikaisemman, jonkun alan ihmisen pitämän luentosarjan perusteella. Opettajamme ei ollut työskennellyt alalla ja oli vähän ymmärtänyt ehkä asioita väärinkin. Eniten ärsytti se että typografia kiinnostaa minua oikeasti ja tuolla kurssilla opetettiin alkeet huonosti eikä mitään syvempää. Ehkä ei olisi kuulutkaan, mutta olisin kaivannut käytännön neuvoja.
Ehkä suurin ongelmani on se ettei toisen asteen koulussa suoritettuja opintoja voi hyväksilukea korkeakoulussa, niinpä kävin ainakin tuon typografian ja väriopin kahteen kertaan, kertauksena vielä huonommalla opetuksella. Mutta ainakin minä tiedän mikä on gemena ja x-korkeus ja versaali, opiskelukaverini eivät. Gemena on hauska sana.

Blog Widget by LinkWithin