16.9.2005

Ensin ajattelin etten kehtaa, että se on tarkoitettu oikeille bloginpitäjille. Sitten päätin rohkaistua, varsinkin kun monet muutkin olivat sen tehneet.
Tässä siis vastaukseni Katri Mannisen blogikyselyyn:

OMA BLOGI

0. Miten selittäisit bloggaamisen/blogit tutullesi, joka tietää mikä Internet on, muttei tiedä mitä blogit ovat?
Omani selitän jonkinlaisena päiväkirjana, sekalaisten ajatusten paikkana. Muuten ehkä mahdollisuutena julkaista minkälaista tekstiä (tai kuvia tai ääntä tai muuta) haluaa. Toivottavasti en ikinä joudu selittämään, sen verran epämääräinen vastaukseni on.
1. Koska aloitit bloggaamisen?
Ensimmäisen blogini tammikuussa, lähtiessäni ulkomaille. Tämä syntyi huhtikuussa, siellä ulkomailla ei ollut oikein ihmisiä joiden kanssa puhua ja päässäni pyöri kaikenlaisia ajatuksia ja aloin tuntemaan outoa halua kirjoittaa.
2. Miksi bloggaat? Saadakseni huomiota. Osaksi kyse on jonkinlaisesta kirjoittamisen pakosta tai halusta, mutta en varmaankaan kirjoittaisi jos minulla ei olisi lukijoita. Ja on se hauskaakin. Alussa oli myös tärkeää selkeyttää ajatuksiani ja tunteitani, nyt se ei taida olla enää niin tärkeää.
3. Kuinka usein bloggaat? Melkein joka päivä, ellen satu olemaan jossain muualla.
4. Tunnetko syyllisyyttä tms. jos et ehdi blogata? Miksi? Vähän. Minusta tuntuu että joka päivä pitäisi kirjoittaa jotain. Toisaalta tunnen syyllisyyttä myös siitä että kirjoitan liikaa ja huonosti.
5. Bloggaatko vai blogaatko, miksi? Kahdella g:llä kuulostaa luontevammalta, yhdellä g:llä kuulostaa jotenkin liian eteläsuomalaiselta. Ei jyväskyläläinen osaa sellaista sanoa.
6. Mitä laskuria käytät? Kuinka monta kävijää (ei latausta) blogissasi käy sivulaskurisi mukaan keskimäärin päivässä? Blogpatrolia, en tiedä onko se hyvä vai huono mutta jotakin se aina näyttää. Se on tällä hetkellä poissa toiminnasta mutta muistelen kävijöitä olevan jotain kuudenkymmenen ja sadan väliltä useimpina päivinä. En tiedä kuinka monet ovat oikeita kävijöitä.
7. Kuinka monta lukijaa sinulla on blogilista.fi:n mukaan (jos olet kirjautunut sinne)? Tilaajia on 80. Yleensä aina kun sen tarkistan on joku lopettanut.

MUIDEN BLOGIT

1. Luetko muiden blogeja? Jos luet, miksi luet niitä? Luen, viihdyttääkseni itseäni, saadakseni tietää mitä muille kuuluu, joskus harvoin hankkiakseni tietoa.
2. Koska aloitit blogien lukemisen? Hyvin satunnaisesti viime syksynä, talvella säännöllisemmin.
3. Kuinka monta blogia sinulla on blogilistallasi (jos et käytä blogilistaa: kuinka monta blogia seuraat)? 34, muitakin seuraan, epäsäännöllisesti.
4. Millaisia blogeja luet kaikkein mieluiten? Mielenkiintoisesti ja selkeästi kirjoitettuja päiväkirjan omaisia, samassa tilanteessa olevia ja ihan erilaisia.
5. Millaisia blogeja luet vähiten? Taiteellisia ja kaunokirjallisia. Sellaisia, joissa vihjaillaan tapahtumiin ja tunteisiin mutta ei ikinä kerrota mitään oikeasti. Tietoteknisiä, poliittisia, hirvittävän pitkiä.
6. Käytkö lukemassa blogeja, joiden tiedät ärsyttävän sinua? Käyn. Ja välillä ärsyynnyn. Lähinnä ihmissuhdejuttuja.
7. Luetko etupäässä suomalaisia vai ulkomaalaisia blogeja? Pelkästään suomalaisia ja melkein pelkästään suomeksi.
8. Ovatko seuraamasi ulkomaalaiset blogit samantyyppisiä kuin seuraamasi kotimaiset blogit?
* 9. Kuinka usein luet uusia blogeja yrittäen löytää uusia suosikkeja? Jos minulla on tylsää luen äsken päivitettyjä, varsinaisesti en tutustu aivan uusiin blogeihin (kun en muista).

INTERBLOGISTISUUS YMS.

1. Onko blogisi blogilistalla (blogilista.fi)? On.
2. Jos ei ole, miksi? Pyysitkö ettei sitä laitettaisi sinne?
3. Jos on, miksi? Ilmoititko sen itse sinne? Ilmoitin itse, varmaan ensimmäisen kirjoituksen jälkeen. Halusin lukijoita, muitakin kuin sen yhden ystävän jolle olin antanut osoitteen. Halusin kirjoittaa tuntemattomille.
4. Kuinka usein käyt seuraamassa oman blogisi sijoitusta top- tai hot-listalla? En joka päivä.
5. Mitä ajattelet / miltä sinusta tuntuu, jos blogisi sijoitus on noussut top- tai hot-listalla? Ensin se tuntui oudolta. Ja hyvältä. Nykyään sitä ei juuri tapahdu.
6. Mitä ajattelet / miltä sinusta tuntuu, jos blogisi sijoitus on laskenut top- tai hot-listalla? Olen tehnyt jotain väärin, minussa on jotain vikaa.
7. Kommentoitko muiden blogeja näiden kommenttiosastolla? En tarpeeksi usein.
8. Missä blogissa kommentoit kaikkein useimmin? Vähän tutummissa ja sellaisissa jotka eivät vaikuta liian pelottavilta.
9. Millaisia viestejä/asioita kommentoit kaikkein useimmin? Sellaisia joihin löytyy omia kokemuksia tai mieleen tulee jotain sanottavaa.
10. Kommentoitko muiden blogeja omassa blogissasi? Millaisissa tilanteissa / mistä aiheista / mitä blogeja? Aika harvoin. Joskus kun joku kirjoitus on erityisesti ärsyttänyt tai herättänyt jonkun pitkän ajatuksen. Toisiin blogeihin linkittäminen tuntuu pelottavalta.
11. Tuntuuko sinusta siltä, että "blogistanissa" (suomalaisten blogikirjoittajien / -lukijoiden yhteisö) on olemassa sisäpiiri? Varmasti mutta en tiedä keitä siihen kuuluu. Blogilistan kärkipäätä en juuri lue.
12. Tunnetko kuuluvasi sisäpiiriin? Miksi / miksi et? En todellakaan.
13. Käytkö blogitapaamisissa? Miksi? Haluaisin käydä mutta Oulussa niitä ei ole. olen tottunut käymään erilaisissa miiteissä, ne sopivat minulle hyvin kun en juuri tapaa ihmisiä.

3 kommenttia:

Lord Boredom kirjoitti...

Täällä järjestettiin blogimiitti muistaakseni alkuvuodesta, tai joskus vuosi sitten ehkä. En sitten tiedä, paljonko siellä oli porukkaa, Oulun blogiskeneä ei kai oikein voi verrata Kallion sisäp... eikun blogosfääriin.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Olisi hauskaa jos Oulussa järjestettäisiin uusi blogimiitti. Tosin minulla ei ole mitään erityistä halua tavata muita blogi-ihmisiä, tärkeämpää on olla jotenkin sosiaalinen.

Lord Boredom kirjoitti...

Voisihan niitä miittejä järjestää, mutta paljonko Oulussa enää on aktiivibloggaajia? Olet oikeastaan ainoa, jonka itse tiedän. Elämätön ei ole pitkään aikaan pitänyt blogia (ainakaan hänen itsensä mukaan), ja sitten se Outi (http://helmetti.oikosulku.net/nt/) muutti pois.

Blog Widget by LinkWithin