2.9.2005

Sarjakuvarakkautta

Luen aika satunnaisesti sarjakuvia. Välillä innostun ja sitten taas unohdan ne pitkäksi aikaa.
Tänään löysin koulun kirjastosta Ville Tietäväisen Linnut ja meret, se on pitänyt lukea jo pitemmän aikaa. En ole vain löytänyt kirjastoista tai muistanut varata. Uskomattoman kauniisti ja elävästi piirretty ja äärettömän surullinen. Eksoottinen aihe (Hong Kong ennen luovutusta Kiinalle) kai nostaa sen teemat paremmin esille. Rakkaudesta siinä taisi olla kyse. Kaunis.

Sarjakuvasuosikkini on Corto Maltese. Kaunis viiva ja oudot tarinat kai siinä viehättävät ja onhan Corto seksikäskin (jos kehtaa tunnustaa ihastuksensa sarjakuvahahmoon). Ja tietysti Neil Gaimanin Sandman, enemmän tarinoidensa takia. Piirrosjäljestä en oikein pitänyt yhdenkään piirtäjän kohdalla. Ihailen Gaimanin kykyä keskittyä tarinaan, sen julkaisutapa ei ole niin tärkeä.
Neil Gaiman vieraili Jyväskylän Kesässä joskus -98, siskoni pakotti minut hakemaan nimikirjoituksen. Minulla ei ole tarvetta kohdata idoleitani, en minä keksi mitään sanottavaa.

Pidän myös avaruusagentti Valerianista. Ja Lewis Trodheimin Jussi Jäniksestä.
Pidän hyvin piirretyistä, ne kestävät vähän huonommankin tarinan. Huonoilla kuvilla tarinan täytyy olla todella hyvä. En ole innostunut mangasta.
Stripeistä suosikkini on Kamut.

3 kommenttia:

zache_ kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
zache_ kirjoitti...

Kah, pidämme samoista sarjakuvista.. no suosittelen yhä ghost worldiä ... sekä leffana että sarjiksena...

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Piti käydä googlella tarkastamassa oliko Ghost World tuttu, kyllä sitä oli koulussa sarjakuvakurssilla käsitelty (siellä innostuin uudestaan sarjakuvista). Se vaikuttaa kiinnostavalta, tosin en pidä sen piirrostyylistä, minä kaipaan vapaampaa viivaa. Ehkä jokin muistuttaa liikaa underground-sarjakuvista joita kammoan. Tai siis Robert Crumbia.

Blog Widget by LinkWithin