13.11.2005

On jollain tavalla huvittavaa kun kaksi tuntematonta matkaa hissillä neljänteen kerrokseen, kulkee peräkkäin käytävää pitkin ja avaa ovensa yhtä aikaa, kaikki tuo sanomatta sanaakaan.

On se myös tietysti surullistakin.

(minusta on alkanut tuntua siltä, että suurin osa tämän talon asukkaista asuu neljännessä kerroksessa. Muiden kanssa en ikinä osu hissiin samaan aikaan)

4 kommenttia:

Anada kirjoitti...

Tervetuloa cityelämään :)
Hississä oltaessa kaikki tuijottavat herkeämättä valotaulua tai kattoa mitään puhumatta. Muutaman kerran olen tosin osunut hississä puheliaiden (täysjärkisten) ihmisten kanssa.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

En minä odota tai edes halua että minulle puhuttaisiin hississä. Alkaa vain naurattamaan kun teeskentelee olevansa yksin hississä, joka on niin pieni että äärilaidoillakin seisojat melkein koskettavat toisiaan.
Yleensä kyllä vältän hissiä jos joku muukin on sinne menossa, tänään olin laiska. Muutenkin olisi parempi kävellä ylös asti.

Anonyymi kirjoitti...

Huomautettakoon, että vaikka on joskus kiusallista osua naapurin kanssa samaan hissiin ja teeskennellä, ettei tunne häntä, niin silti kannattaisi mennä. Vielä kiusallisempaa kun on se, että menee hissiin, pitää ovea auki perässään tulevalle naapurille ja saa huomata tämän kiirehtivän portaikkoon. Sitten sitä mietitään, miksi tuo toinen ei halunnut tulla hissiin, vaikka on menossa samaan kerrokseenkin. Haisenko pahalle? Olenko pelottavan ruma? Onko tämä salaliitto, jonka jäsenet yhdessä kieltäytyvät tulemasta viittä metriä lähemmäs minua? Epävarma ihminen voi pahoittaa mielensä. Oma vikansa, toki, mutta silti. Erityisest nolottaa sitten se, kun räplää kotiavaimiaan, ja se hissistä kieltäytynyt naapuri saapuu puuskuttaen siihen viereiselle ovelle.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tuo on kyllä totta. Toisaalta minä en tunnista naapureitani, siksi aina hämmästyn kun taas joku on tulossa neljänteen kerrokseen. En usko että hekään tunnistavat minua tai ovat ikinä edes nähneet, vaihtuvuus on täällä aika suurta. Joten jos menen portaisiin he saattavat ajatella että asun toisessa kerroksessa. Olen myös sen verran hidas kävelijä että hissilliset ehtivät hyvin sisään asuntoihinsa.
Ja sitä paitsi harvemmin kukaan pitää hissin ovea auki minulle. Joku on joskus kysynyt tulenko ja kieltäydyin kohteliaasti. Silloin en ikinä käyttänyt hissiä, nykyään olen laiskempi.

Blog Widget by LinkWithin