12.11.2005

Tästä päivästä muodostui lopulta yllättävän mukava ja pääsin eroon aamun sekopäisyydestäni (ilmeisesti kaikki ne ahdistuksen tunteet, joiden tuntemiseen ei ole ollut viimeaikoina aikaa, päättivät tulla kylään yhtä aikaa. Verenpunainen auringonnousu ei yhtään parantanut olotilaa).

Aamulla kävelin kaupunkiin ja paikallistin ystäväni erääseen eläinliikkeeseen. Muutamien kauppojen jälkeen hajaannuimme, yksi jatkoi ostoksia ja kaksi jatkoi matkaa. Päädyimme mielenkiintoiseen pelitapahtumaan, minulle kyse on uuteen kulttuuriin tutustumisesta, oppaana onneksi ihminen, joka tuntuu paikalliset tavat. Pelipaikan ovella tapasimme erään espanjalaisen, ihmisen joka otti minuun yhteyttä ennen muuttoaan Ouluun ja kysyi tuleeko lumi tosiaan syyskuun lopulla. Minun on itänyt tavata hänet pari kuukautta, mutta en ole ehtinyt. En ollut tiennytkään että hän oli roolipelaaja, hänen kutsumisensa mukaan oli hyvä idea, ei ehtinyt kauheasti jännittämään tapaamistakaan. Pelasimme outojen ihmisten (tai siis tuntemattomien) kanssa ensin Giljotiiniä, Carcassonnea ja lopulta Munchkinia, se peli kesti nelisen tuntia (vain, ensimmäisen kerran pelatessani meni noin seisemän tuntia ja olin kotona kahdelta yöllä). Englannin puhuminen muuttui niin automaattiseksi, että välillä oli vaikeaa vaihtaa suomeen (kun yritän päästä eroon turhasta vaatimattomuudesta niin sanon että puhun suhteellisen hyvää englantia). Kaikki pelit olivat hauskoja, tosin pärjäsin liian hyvin Munchkinissa ja loppupeli meni siihen, että muut yrittivät koko ajan sabotoida. Voitin kuitenkin, tai minulla oli eniten pisteitä pelin lopussa. Carcassonnea olen vähän harkinnut itselleni joululahjaksi, se voisi olla hauska peli perheenjäsenten kanssa.
Hauskaa oli.
Illalla yllätin itseni ostamalla grilliruokaa ehkä ensimmäisen kerran ikinä (huomasin ettei lounaaksi riitä voileipäkeksit ja Da Capon paloilla maustettu brownies).
Huomenna saatan mennä sinne vielä, mieleni tekisi kokeilla oikeaa roolipelaamista. Teinivuosina se jäi yhteen yritykseen todella monimutkaisessa pelissä. Yksi päivä meni hahmojen luomiseen ja sitten kyllästyimme. Kaikki lähipiirin pojat roolipelasivat eivätkä he olleet innokkaita lainaamaan pelejään tytöille.

Melkein parasta päivässä oli yliopiston roolipelikerhon jäsenten ystävällisyys ja rento pelitunnelma aivan tuntemattomien ihmisten kesken. Pystyi unohtamaan itsensä aika täysin.

5 kommenttia:

Lord Boredom kirjoitti...

Pakko sanoa, mutta olen todella kateellinen sinulle. Haluaisin itsekin joskus opetella pelaamaan oikeita roolipelejä, mutta eipä se ole mahdollista näin ykskaks. Nojoo, vikisen taas, olisihan se nuorempana ollut varmaankin mahdollista, kun lähipiirissä olisi ollut poikia, jotka varmasti olisivat ottaneet mukaan.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tuo tapahtuma järjestetään pari ketaa vuodessa, sinne pääsee pelaamaan, jos uskaltaa. Kuulemma ovat aloittelijaystävällisiä, joissain peleissä. Minultakin jäävät nyt oikeat roolipelit väliin (mutta ehkä sitten seuraavalla kerralla), ei ole energiaa. Larppaamista olen kokeillut muutaman kerran. Se oli yleensä hauskaa mutta rankkaa, se yöpyminen vieraiden ihmisten kanssa ja ainainen stressi siitä ettei ole tarpeeksi hyvä.

Lord Boredom kirjoitti...

"sinne pääsee pelaamaan, jos uskaltaa."

Siinäpä se. Ja, koen että jos en ole ikinä aiemmin kokeillutkaan jotain peliä (kiinnostaa minua muutkin kuin roolipelit), niin suorastaan häiritsen muita. Pitäisi osata jo valmiiksi, että antaisin itselleni luvan ottaa osaa.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

En minäkään uskaltaisi mennä sinne yksin, noissa piireissä pyörivästä ystävästä on hyötyä. Siellä näytti olevan videoilloista tuttua porukkaa mutta sekään ei taida sinua auttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Mukaan vaan, mukaan vaan. Maracon on tosiaan kivan leppoisia tapahtuma, jossa ihmiset on pelaamassa. Otat pakkan kortteja esiin ja vähän huutelet ympäriinsä pelaajien perään ja kohta on peli käynnissä.

Minut tuonne puhui aikoinaan mukaan eräs kaverini ja lähdettiin isommalla porukalla mukaan. Nyt sinne uskaltaa mennä yksinkin eikä se mitenkään pelottava paikka ole. Ja siellä minäkin pöytäroolipelasin ensimmäistä kertaa. (kun siellä on rajattu aika, niin siellä pelataan valmiilla hahmoilla.) Ensi keväänä on sitten seuraava Maracon. Mukaan vaan


Fanta

Blog Widget by LinkWithin