27.11.2005

Vielä tiernapojista

Tiernapoikakilpailun finaali voitti tänään vesijumpan, sinne ehtii muulloinkin. Hauskempaahan se on seisoa kolmisen tuntia ulkona ja kuunnella lähes sama esitys seitsemän kertaa.
En ehtinyt näkemään perinnesarjaa, mutta se ei niin haitannut, joukkueet joihin otetaan vain äänenmurroksettomia poikia vaikuttavat minusta vähän persoonattomilta. Yleinen sarja olikin kiinnostavampi, joukkueissa saa olla tyttöjäkin eikä iällä ole niin väliä. Finaaliin oli päässyt kolme joukkuetta. Suosikkini koostui veteraanitiernapojista, jotka lauloivat komeasti. Heidän lisäkseen oli ihan hyvä ryhmä Etelä-Suomesta ja hauska ja suunnattoman kovaääninen lapsiryhmä, jonka vanhin oli 9-vuotias. Mukaelmissa pakollista oli kai vain tiernapoikatunnelma. Viime vuonna näin vain tämän sarjan ja tänä vuonna joukkueet olivat mielestäni parempia, viime vuonna oli vähän kökköä huumoria ja outo flamenco-esitys, jossa joka välissä huudettiin "Ole!". Tänä vuonna mukana oli tasokas kehitysvammaisten joukkue (mielestäni paras Herodes), huumoriesitys savon murteella (murre sopi hyvin esitykseen mutta minua ärsytti yleisöä kosiskeleva huumori) ja liikuttava ruotsinsuomalaisten pikkutyttöjen lyhennetty versio. Minun suosikkini oli nurmeslainen ryhmä, joka lauloi ilmeisesti karjalan kielelä, se kuulosti hienolta. Heillä oli myös loistava puvustus, oljesta punotut kruunut ja olkilyhdetähti.
Perinnesarjan voitti jonkun koulun joukkue, yleisen sarjan kilpailun kuopukset ja mukaelmat minun suosikkini. Perinne sarjan voittajat pääsevät edustamaan Oulun Brysseliin joulumarkkinoille (minäkin lähtisin mielelläni sinne).

Ostin tiernapoika-cd:n, kai joidenkin legendaaristen tiernapoikien esityksen 50-luvulta. iTunes kuvittelee sen olevan nimeltään Masturbatorium, allmusic.comin mukaan aika kummallinen taideteos.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

hoho. "outo flamencoesitys". voi flamencossa kuuluu huutaa ole´! se on tapa.

Blog Widget by LinkWithin