28.1.2006

Kotini

Ikkunaiineksen ja Scillan innoittamana:

1. Oliivinvihreä kerrostalo Jyväskylän Vapaudenkadulla. Ei mitään muistoja, asuin vain pari kuukautta tai vuodet. Isovanhempani asuivat samassa talossa, jos muistan oikein.

2. Kerrostalo Jyväskylän Lohikoskella. Asuin 5-vuotiaaksi, muistan jotain. Pihalla kasvoi koivu, jonka juurella leikin saamelaista (minuun oli tehnyt suuren vaikutuksen kirja Kautokeinon lapset ja sen innoittamana täytin kenkäni heinällä.

3. Pienkerrostalon toinen kerros, Jyväskylän Kuokkalassa. Asuinyhteisökokeilu. Asunnossa oli iso parveke ja luhtikäytävä, asuisin siinä mielelläni.

4. Rivitalo Jyväskylän Kuokkalan Tuulenkylässä. Sama paikka kuin nro 3, isompi asunto ja eri puolella pihaa (muutto yläpihalta alapihalle oli suorastaan kulttuurishokki). Takapiha, jossa kasvoi pelastamamme kuusi ja äitini keräämiä kukkia. Piha päättyi jorpakkoon, jossa kasvoi kaikkea mahdollista, sen takana suo ja metsä. Myöhemmin sinne rakennettiin kävelytie, ihmiset katsoivat suoraan keittiöömme. Sain oman huoneen, siinä oli turkoosit seinät ja parvisänky. Asuin aikuiseksi.

5. Asuntola Hollolan Kukonkoivussa. Muutin pois kotoa 20-vuotiaana, koulun ilmaiseen asuntolaan. Kämppis oli mukava ja asunto iso. Lähin kauppa oli kuuden kilometrin päässä.

6. Kesä kotona. Asuntolassa ei saanut asua lomien aikana.

7. Koulun asuntola Hollolassa. Eri asunto, sama kämppis.

8. Opiskelijasolu Turussa Halisissa. Työharjoittelussa 2 kk. Maksoin ensimmäistä kertaa elämässäni vuokraa. Olin yksinäinen, toinen kämppis ei ollut juuri paikalla ja toinen ei puhunut juuri suomea. Olisi varmaan pitänyt harjoitella ruotsia. Oudolla alueella, sinä aikana siellä tapettiin huumekauppias. Työmatka kulki Aurajoen vartta.

9. Pienkerrostalo Jyväskylässä, Kuokkalan keskustassa. Kesä äidin luona uudessa asunnossa.

10. Opiskelijasolu Oulussa. 31 neliötä, kaksi ihmistä. Asuin puolitoista vuotta, suunnilleen. Hyvällä paikalla, ruma talo.

11. Yksiö opiskelija-asuntolassa Oulussa. Sama talo, neljäs kerros. 17 neliötä ja ihana rauha. Ikkunasta näkyy taivasta ja tie.

12. Opiskelijasolu Tilburgissa Hollannissa Sint Josephstraatilla. Vanha kerrostalo, isot huoneet, paljon kämppiksiä. Ja kylmää. Maksoin vuokraa myös Oulun asunnostani.

13. Paluu Ouluun. Yksinasuminen tuntuu entistä paremmalta.

9 kommenttia:

emmi kirjoitti...

niitähän oli paljon, mie oon asunu vasta kolmessa asunnossa ja siinä ekassakin vaan pari kuukautta syntymän jälkee.

Scilla kirjoitti...

Haha, Lohikoski! Täällä kasvaa tosiaan paljon koivuja.

Ja Kautokeinon lapset, se oli ihana kirja, muistan hyvin.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minusta tuntuu etten ole edes muuttanut paljon mutta tuleehan jo kahdella paikkakunnalla opiskelusta neljä asunto.

Lohikoski on muistoissani hauska paikka. Olisikohan se Haapatie tai joku vastaava. Ainakin Lohikoskelta löytyy Haapatie ja se kuulostaa tutulta. Olin Lahjaharjun päiväkodissa ja sitä ennen hoidossa Saimilla ja Matilla, eläkeläisperhepäivähoitajilla. Taisin oppia Lohikoskella uimaankin.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tuosta unohtui tuleva asuntoni, jonne muutan valmistuttani, joskus ennen ensi joulua. Unelmissani se on yksiö Intiössä tai Raksilassa, makuualkovilla ja parvekkeella. Muukin kelpaa.

Lord Boredom kirjoitti...

Aijai, Intiöstä olisi kyllä kiva saada asunto. Tornitalon ylimmästä kerroksesta näkyisi niin hyvin kaikkialle, ja varsinkin junaradalle ;-)

Aiot jäädä Ouluun?

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Ajattelin jäädä, täällä tuntuu hyvältä. Tosin syksyyn on pitkä aika ja voi olla että tekee mieli palata etelämmäksi.
Intiö tuntuu tällä hetkellä täydelliseltä, keskusta ja palvelut lähellä, samoin asemat, hautausmaa ja silti alue vaikuttaa rauhalliselta.

Unelmanani on kyllä päästä asumaan Toivoniemen korkeisiin taloihin, se olisi melkein täydellinen paikka. Asemille olisi vain matkaa.

Lord Boredom kirjoitti...

Toivoniemi on kyllä hyvällä (näköala)paikalla (paitsi se rautatie, joka sekin kyllä varmasti näkyisi ylimmistä kerroksista). Eräs tuttavapariskunta asui siellä joskus, ja olen kuullut, etteivät ne asunnot ole huippukunnossa, mutta tiedä sitten miten asianlaita on nykyään, ja koskiko se edes niitä kaikkia pytinkejä.

Anonyymi kirjoitti...

Toivoniemen kämpät eivät ole kyllä kovin hyvälaatuisia. Isoveljeni asui siellä vuoden. Talvella nurkissa oli parhaillaan vain kuusi astetta lämmintä ja yleisesti kylmää. Kesällä taas asunto oli tuskaisan kylmä, eikä ikkunoita saatu auki. Ei veli kauaa siellä viihtynyt.


Fanta

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tämä onkin hyvin kaukainen unelma ja ei ole väliä millaisia asunnot todellisuudessa ovat kun tuskin niihin koskaan muutan. Niistä on vain hauskaa haaveilla.

Blog Widget by LinkWithin