12.1.2006

On ärsyttävää kun tekee pitkään harkitsemansa suuren ostoksen ja seuraavana päivänä esineestä tulee uusi, hienompi ja kauniimpi versio. Vaikka olisi päättänyt ettei tuota uutta mallia osta, kun kuuli siitä syksyllä, että haluaa sen vanhan mallin parhaimman, niin silti ajoitus poistaa osan ilosta.

Ei siksi että haluaisi sen uuden mallin, vanha mallikin on tarpeeksi hyvä. Vaan koska pelkää ihmisten pitävän itseään idioottina, naurettavana ja huonosti valmistautuneena. Että kaikki huomaavat miten heppoisin perustein teki niin ison hankinnan.
Sehän se kaikista pahinta on.

Ja tietenkin voi huolestua siitä että teki sittenkin huonon valinnan.
Tietokoneen ostaminen on stressaavaa.

15 kommenttia:

zache_ kirjoitti...

Näh, ei elektroniikan kanssa kannata surra sitä, että tulee uutta ja hienompaa. Niinhän se aina menee. Jostain luin ettei muista softista kuin applen omista olisi vielä natiiveja versioita joten saas nyt nähdä miten siirtymä alustasta toiseen tulee menemään...

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tuo ohjelmistojuttu oli yksi syy miksi päätin etten halua vielä siirtyä uusiin malleihin. Ja haluan koneen heti (tai ensi viikolla), en joskus ensi kuussa.
Silti tuntuu vähän typerältä mutta todennäköisesti se unohtuu kun saan koneen.

Anonyymi kirjoitti...

Kökköä on tietokoneen hankinta juu. Itse ostin viime viikolla hyvän ja laatuunsa nähden edullisenkin konepaketin ja eikös vaan tämän päivän lehdessä ollut sen saman liikkeen mainos samaisesta koneesta -satasen halvemmalla hinnalla. Ottaa niin päähän, sillä satkulla olisi kuitenkin saanut vaikka mitä :/.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minä yritän lohduttautua sillä että koneiden hinnat laskevat koko ajan ja jos jää odottamaan halvinta hintaa on silloin taas tullut jotain uutta ja hienoa.
Tarkemmin ajateltuna digikameranikin oli toisista uusinta mallia ja hyvin on toiminut.

Uusi kone tulee joskus ensi viikon alussa ja nyt se taas jännittää iloisella tavalla. Käyttömukavuus paranee huomattavasti kun pääsen eroon jättinäytöstä (se vie koko pöydän niin ettei näppäimistölle ja käsille juuri jää tilaa) ja elokuvien katselu ja se on sievä ja siinä on kamera (joka ei nyt niin käytännölliseltä vaikuta). Sitten pitää päästä vielä eroon vanhasta koneesta.
Sen saisi halvalla jos hakee pois.

edsel kirjoitti...

Joku on joskus kiteyttänyt: "Oikea aika tietokoneen ostoon on aina huomenna!"

-TC- kirjoitti...

Melkeinpä uskaltaisin väittää, että kannattaa turvautua nörttiystäviin, ja ostaa kone palasina. Ei missään nimessä pakettikoneena.
Minä olen törkeästi hyödyntänyt muita ihmisiä, ja näin ollen koneeni on aina ollut halpa ja suht tehokas ja täysin toimiva. Ohjelmistojaan myöten :)

Anonyymi kirjoitti...

Koneen osien vaihtaminen on tehty niin helpoksi, että en ole ostanut uutta konetta 8 vuoteen. Ostan vain uuden kortin, muistipalikan tms. ja vaihdan sen koneeseen. Se tulee vielä paljon uuden koneen ostamista halvemmaksi. Ongelmia tulee ainoastaan emolevyn kanssa, jolloin vähemmän konettaan käpälöivien kannattaa ostaa uusi kotelo ja levy samassa paketissa.

Koneen kokoamiseen ja osien päivittämiseen ei tarvita suuria tutkintoja. Kun avaa koneen sivun ja vilkaisee sisään, niin järjestelmän ymmärtää melkeinpä kerrasta.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tuo tietokoneen ostaminen palasina on kyllä fiksua, perhepiiristä jopa löytyy ihminen joka työkseen kasailee koneita, sen kanssa ei varmaan tulisi ongelmia.
Suurempi ongelma on se että olen aika vakaumuksellinen Macintosh-fani ja kaikki vanhat ohjelmanikin ovat sille tehtyjä. Vanhan koneen saa varmasti päivitettyä monellakin tavalla, mutta haluan päästä eroon jättinäytöstä ja keskusyksiköstäkin, iMac vie niin vähän tilaa.
Ja ajatus koneen sisuksien kaivelemisesta kauhistuttaa, olen kyllä kerran avannut sen kun cd-asema melkein hajosi.
Sisäinen dvd-asemakin olisi kätevä.

En minä ole mikään vakavasti otettava nörtti, pidän kauniista esineistä :)

Brim kirjoitti...

Tietokoneen ostaminen on hyvin sekavaa puuhaa, varsinkin jos sen ostaa osina ja kokoaa itse. Usein, vaikka kuinka yrittäisi hintavertailuja tehdä, huomaa että jostain toisesta paikasta saman osan (tai jopa paremman) olisi saanut halvemmalla. Siinä ei voi muuta kuin kiristellä hampaitaan ja toivoa, ettei kukaan kysy mitä osat ovat maksaneet.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Jos hankkisin koottavan tietokoneen antaisin perhepiirin asiantuntijan hoitaa osien hankkimisen. Minulla ei ole kiinnostusta ottamaan selvää eri vaihtoehdoista ja hinta-laatusuhteesta. Siksikin macit ovat käteviä, valinta on helppoa kun malleja on rajattu määrä.

zache_ kirjoitti...

Seuraava tietokoneeni on selkeästi läppäri enkä varmaan enää ikinä osta mitään pientä ja sievää tietokonetta kummempaa. Jotenkin on alkanut kututtaa koottavat laitteet jotka jossain välissä aina hajoavat ja sekoavat.

Nimimerkillä omat vekottimensa joskus kokoava mutta ehdottomasti purkava nörtti.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Läppärit houkuttavat minuakin, Applella (en minä tietenkään voi vaihtaa merkkiä) vain kunnon läppärit ovat liian kalliita ja en tiedä pystyisinkö tottumaan käyttämään niitä. Joululomalla kokeilin isäni iBookia ja se oli todella kömpelöä (varsinkin kun en oikein osannut käyttää sen "hiirtä" ja se käyttäytyi aivan oudosti). Mutta ehkä siihenkin tottuisi. Tällä hetkellä pöydällä oleva kone tuntuu kätevämmältä.

Rosmariini kirjoitti...

Omppukoneista iBook on ihan ykkönen. :) Varsinkin jos joutuu raahaamaan konetta koko ajan mukanaan niin kuin minä. Tosin graafiselle suunnittelijalle sen näyttö mahtaa olla turhan pieni.

Minä tykkään ostaa nykyään tietokoneet ja kännykät vasta siinä vaiheessa, kun kyseinen malli on ollut markkinoilla jo tovin. Vastikään kauppoihin tulleita vehkeitä saattaa joutua käyttämään alussa huollatettavana tuhkatiheään (kokemusta on), mutta hieman kauemmin myynnissä olleet laitteet ovat jo testatumpia ja siksi kai yleensä varmempia.

Mukavia hetkiä uuden koneen parissa!

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Näytön pienuus on suurin syy miksi en iBookia hankkinut (on se kai vähän tehotonkin joihinkin muihin verrattuna), siihen kyllä olisi ollut varaa. Jos ei tarvitsisi tehdä koneella mitään oikeita juttuja se olisi kätevä, sen voisi ottaa matkoille mukaan.

Tuo aivan uuden teknologian vieroksuminen oli yksi syy miksi päätin olla odottamatta uusimpia iMaceja, ja tietenkin se että unohdin ne kokonaan. Tuo tilaamani on mallinsa kolmas versio ja sen pitäisi olla aika hyvä.
Nyt hermostuttaa taas, olen varma että jotain menee vielä pieleen.

Muuten onko kellään kokemusta Matkahuoltoon toimitettavista lähetyksistä? Tuleeko niistä jonkinlainen saapumisilmoitus?

Rosmariini kirjoitti...

Kieltämättä iBookin perusversio on melko tehoton, mutta lisämuistia hommaamalla siitä saa ihan toimivan vekottimen. Tosin minun työni on enimmäkseen vain kirjoittamista, joten en nyt niin kamalan tehokasta konetta tarvitsekaan.

Omppukoneiden toimitus on laadittu mielestäni harvinaisen luotettavaksi ja toimivaksi, joten en usko, että sinulla on syytä huoleen. Jospa se kone sieltä ilmaantuisi - mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.

Blog Widget by LinkWithin