27.3.2006

Janilta löydetty tämäkin:
Tehtävänanto: Luettele 5-10 tuotetta, joita sinulta löytyy AINA kotoasi. Mieluiten tiettyjä tuotemerkkejä, ettei mene perustuotteiden luettelemiseksi (”joo, mulla on aina sukkia ja hammasharja kotona”). Kerro myös lyhyesti, miksi juuri listaamasi tuotteet / tuotemerkit.

1. Valion rasvaton & maustamaton A-jugurtti. En oikeastaan syö muita laatuja, niissä on liikaa sokeria ja lisäaineita ja epämääräisiä hedelmän tai marjan paloja (en kyllä muuten kauheasti vältä sokeria tai lisäaineita). Syön muussatun banaanin ja myslin tai marjojen tai muiden hedelmien kanssa, kuuluu joka aamuun.

2. Reilun kaupan banaanit
Sen jugurtin kanssa syötäväksi. Myös loistavaa matkaruokaa, vaikka yleensä jäävätkin syömättä. Mikään muu hedelmä ei ole niin jugurtin kanssa (paitsi omenasose) ja olen ollut hukassa kun banaanit ovat olleet lähikaupasta loppu (täytyy tunnustaa että kerran tai kaksi ostin Chiquitoja). Reilun kaupan banaanit maistuvat mystisesti paremmilta kuin lajikumppaninsa.

3. Vihreä tee
Tämäkin kuuluu aamuihin. Löysin vihreän teen joskus teininä ja minusta tuli vähäksi aikaa teesnobi. Nykyään juon sen maustettuna mieluiten kukkien terälehdillä ja hedelmänpaloilla. Eikä ikinä sokerilla.

4. Ananaspalat, halvinta merkkiä
Tunnen tästä epämääräistä syyllisyyttä mutta ne ovat niin käteviä ja budjettiini sopivia. Hedelmäsalaatin pohjaksi ja rahkaan ja jugurtin kanssa tai pelkiltään. Toisin kuin noita muita tätä syön lähinnä iltaisin.

5. Täysjyväkorput ja näkkileipä
Yhtä lajia kerrallaan (viime viikolla ostin vahingossa vehnäkorppuja, nekin olivat aika hyviä). Kun asuin asuntolassa minun oli pakko syödä näkkileipää (kauppa kaukana eikä pakastinta) ja vannoin syöväni vain tuoretta leipää kun pääsin kaupan viereen asumaan. Näkkileivät ja korput ovat kuitenkin aika käteviä ja vuoden alusta ovat kuuluneet uusiin terveellisiin elintapoihini. Korput ovat parhaimmillaan teen kanssa.

Muita ei oikeastaan tule mieleen, vaikka olenkin joissain asioissa aika merkkiuskollinen. Pyykinpesuainetta löytyy aina ja se on aina samaa merkkiä samoin tiskiaine ja Toluakin löytyy yleensä. Muita löytyy rahatilanteen mukaan.

2 kommenttia:

Anada kirjoitti...

Banaani on helppoutensa ansiosta parasta reissuruokaa. Ja reilun kaupan banaanien ostamisestahan tulee aina hyvälle mielelle.

Valkoturkki kirjoitti...

Olen huomannut, että reilun kaupan banaanit käsitellään eri tavalla. Niissä käytettävät myrkyt ovat miedompia tai eri merkkisiä, kuin Chiquitoissa. Reilun kaupan banaanit eivät aiheuta pahaa kutinaa, kuten "markkinoitu merkki".

Blog Widget by LinkWithin