8.6.2006

Pyöreä?


Me
Originally uploaded by Ereine.

Valokuvatorstain tämän viikon haasteen tarkoituksena on pohtia sanoja "pyöriä, pyöreä, pyörä". Koska käytin pyörääni viime viikolla niin toteutin ensimmäisen ideani. Kauneusihanteet ovat aina ajankohtaisia. Ja vähän taas itsekeskeisyyttä.

22 kommenttia:

Olli kirjoitti...

Höpö höpö.. tai siis ööö.. onhan ne! Pyöreät! :D

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tuli vasta myöhemmin mieleen tuo tulkinta, mutta olkoon :)
Oikeastaan olen miettinyt sitä miten vähän muodokkaampia/tukevia tyttöjä sanotaan pyöreiksi, se tuntuu minusta jotenkin alentuvalta, pyöreä on harmiton ja pehmeä ja ehkä vähän naiivi (jos vielä on oikein pyöreäsilmäinen) eikä ikinä vakavasti otettava. Vähän kuin stereotyyppinen blondi mutta ilman seksuaalisuutta.
Minä en kyllä mielestäni ole erityisen pyöreä, ennemminkin kulmikas.

Orange seeds kirjoitti...

Tämä kuvan perusteella et kyllä ole erityisen pyöreä etkä tukeva lainkaan.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Näytän kuvassa mielestäni oudon laihalta, mutta ei kai kamera kauheasti valehtele (kuvassa eivät kyllä näy pahimmat läskit, olen laihempi edestä katsoen kuin profiilissa :)). Tekee välillä hyvää nähdä itsensä, varsinkin kun minulla ei ole kokovartalopeiliä.

norsis kirjoitti...

Mä ajattelin heti, että pyöreä kellohame!!! Ei tullut edes mieleeni, että tässä mitään vartalojuttua haet :D Sinulla on kuvan perusteella kaunis ylävartalo :) Tuollaisen minäkin tahtoisin, oikeesti!

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Pyöreä kellohamekin oli tarkoitus saada kuvaan merkitykseksi, hyvin huomattu. Lapsena haaveilin sellaisesta ja nyt onnistuin löytämään sopiva, harmi vain ettei sää ole ollut sille vielä suosiollinen.

Blogisisko kirjoitti...

Hameen kuviotkin ovat pyöreitä.

Anonyymi kirjoitti...

Laitoit siis kuvan "pyöreä"- otsikolla saadaksesi ihmiset vakuuttelemaan itsellesi, ettet ole pyöreä ollankaan..

no et olekaan.. ainakaan tuossa kuvassa! Parempaa itsetuntoa opiskelemaan...

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Anonyymi, voi olla, tosin se ei ollut tietoinen tarkoitukseni. Tuo kuva oli ensimmäinen idea jonka haasteeseen sain, niinkin nolosta syystä että kokeilin huvikseni taas deitti-ilmoitusta (ei yhtään kiinnostavaa vastausta) ja siihen piti itsensä määritellä normaaliksi tai pyöreäksi tai muodokkaaksi tai joksikin muuksi. Sitä olen miettinyt ja sitä miten aina ajattelin että olen pyöreä (ja sitä mitä sanaan minulla liittyy, ks. toinen kommentti) koska esim. muodokas on liian pelottava sana. Kohtalokkaat naiset voivat olla muodokkaita.
Tietysti kaikki mitä täällä teen on vain huomionkipeyteni ilmentymää, vaikka itsetuntoni on varmasti aivan keskitasoa. Aika suuri osa ihmisistä on vähän epävarmoja ulkonäkönsä suhteen.

syksyinen kirjoitti...

Onpa kaunis kuva!

Valpuri kirjoitti...

Tämä kuva on mielestäni hyvä valinta ainakin siinä mielessä, että se tuntuu provosoivan ihmisiä keskustelemaan. Ruumiillisuus ja kauneusihanne ovat kai niin tunteisiin vetoavia aiheita, että ne pakottavat kommentoimaan.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Syksyinen, kiitos. Minusta tuntui oikeasti vähän nololta laittaa tuollainen kuva blogiin mutta pidin siitä, varsinkin tuosta valosta. Ja ottaen huomioon parikymmenvuotisen valokuvakammoni yritän nykyään iloita kunnolla jokaisesta kuvasta josta pidän.

Valpuri, tuohon vähän pyrin. Koko ikäni minun on annettu ymmärtää että voisin laihduttaa vähän että olisin kaunis ja hyväksyttävä, vaikka esim. tuossa kuvassa en näytä mielestäni millään tavalla lihavalta. Täytyy kyllä tunnustaa että mielelläni laihtuisin vielä kilon niin olisin kunnolla normaalipainon puolella.

Vale kirjoitti...

Ei pyöreä vaan pyöriä, pallohameessa, helman kiertyessä varjoksi jalkojen ylle.

Sellaista minulle tuli ensinnä mieleen :)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Pallohameessa on todella hauskaa pyöriä, saisinkohan otettua sellaisen kuvan jalustan ja ajastuksen avulla.

Anonyymi kirjoitti...

Tuon kuvan perusteella vartalosi on kohtuullisen upea. Olisinpa vähän nuorempi...

Panu kirjoitti...

Iirin kielessä cruinn eli "pyöreä" tarkoittaa myös "tarkkaa", siis aivan päinvastoin kuin suomessa. Tämä on aina kovasti hämmentänyt minua, enkä ole keksinyt sille selitystä. Mikä voi olla pyöreä ja tarkka?

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minulle tulee pyöreästä ja tarkasta mieleen vain se että pyöreän (reiän) läpi näkee tarkemmin.

jamp kirjoitti...

Nättiähän on. :-) Ja et sinä kyllä ollut mitenkään "pyöreä", ainakaan IRL. Pyöreät sen sijaan näyttää olevan hihi.

Asiasta kukkapurkkiin: Minulle iski ainakin tänään päälle kuume. Olen antibioottikuurilla ja koitan tulla lauantaina, jos suinkin olen vain tajuissani. Tod näk tulen, mutta sanoin nyt varmuuden vuoksi ja ilmoittelen vielä jos en pysty tulemaan.

Anada kirjoitti...

Onpas pirtsakan näköinen :)

Kyllä on tuosta tukevuus kaukana - ihan normaali vartalo :)
... ja eittämättä kaunis sellainen :)

Henkka kirjoitti...

Tässä hiljattain satuin näkemään näköradiosta H&M:n 2006 kesäkampanjan mainoksen ja huomasin tyrmistyväni.
Jo jonkin aikaa on ollut mahdollista nähdä ja kuulla ihmisten huolestuneisuutta nykyisistä naisten kauneus ihanteista -kuinka laihuutta palvotaan liikaa. Mutta nähdessäni ko. mainoksen, todella pysähdyin tajuamaan tuon asian rumuuden.
Katsellessani nälkiintyneen näköisiä malleja, vasten Afrikan aavikkoja, en suinkaan ajtellut vaatteiden hienoutta, vaan mieleeni tulvi kuvia niillä samoilla aavikoilla asuvista nälkiintyneistä lapsista. Mainos olisi aivan hyvin voinut, jollain kieroutuneella tavalla olla enemmänkin Uniceffin, jonkun kampanjan avajaismainos.
Kun katson langan laihoja tyttöjä, en näe kauneutta, näen vain kauneuden pakenevan nälkiinytetyistä olemuksista.
Siispä on iloa silmille, nähdä ihmisiä ja tässätapauksessa nainen, jota voi hyvällä syyllä kutsua kauniiksi, niissä puitteissa, jotka kuvan katsojalle on suotu nähtäviksi.

Kun luin uuden valokuvatorstain haasteen, tiesin heti mistä myöskin olisin kuvan ottanut, mikäli olisin nainen.
Siitäkin syystä ko. kuva sykähdytti aivan, jotenkin erikoisella tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Heikko itsetuntosi ei voi johtua ainakaan vartalon muodoista :)

Maitokivi kirjoitti...

Ihan ekana ajatuksena mullakin tuli tästä kyllä kellohame.
=D

Blog Widget by LinkWithin