1.6.2006

Töitä!

Sain hyviä uutisia. Yritin tehdä viime viikonloppuna erästä kantta, joka ei onnistunut. Koska tarvitsen rahaa (elokuinen Helsingin reissu pitää rahoittaa) pitäisi minun myös tehdä töitä ja ajattelin pakottaa itseni tekemään kannen, vaikkei hyvää ideaa olisikaan. Nyt isäni/työnantajani soitti ja kuulin ettei sillä kirjalla ole kiirettä mutta kahdella muulla olisi, joista toinen on vielä yksi suosikkikirjailijoistani (siis tuon kustantamon kirjailijoista, vaikken runoutta ymmärräkään niin pidän hänen runoistaan ja on ollut tyytyväinen saamiinsa kansiin, joista toisen teki siskoni). Minun pitää myös tänään postittaa sitoumus, minusta tulee hallituksen jäsen, niin hassua kuin se onkin.
Muutenkin oli hauskaa kuulla isästäni, viimeksi taisin puhua hänen kanssaan kun olin siellä käymässä.

Tämän kevään julkaistuiksi päässeet kannet: outoja tarinoita etelänlomilta ja synkkiä runoja.

4 kommenttia:

minh kirjoitti...

Tykkään kansistasi kovasti. Sinulla on oma, tunnistettava tyyli, mutta kannet kuitenkin myötäilevät hyvin kirjoja, kirjan nimeä ja kai sisältöäkin. Olen joskus miettinyt, miksi kirjojen kannet ovat yleensä niin karseita, eikö kirjailijalla ole oman kirjansa kanteen mitään sananvaltaa? Minä en ainakaan suostuisi julkaisemaan kirjaa jos en saisi edes osallistua kannen valintaan.
-minh-

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Kiitos :) Yritän saada kannen sopimaan kirjan tyyliin ja sisältöön, minulla on niin hyvä tilanne että yleensä pääsen lukemaan käsikirjoituksenkin (kolme kantta olen tainnut tehdä lukematta). Olen saanut sen kuvan ettei niin aina ole. Olen myös siinä käsityksessä ettei kirjailija pääse kauheasti vaikuttamaan kanteen, ainakaan meillä. Minä teen kannen, kustantaja hyväksyy ja sitten kirjailija saa nähdä sen. Voi olla että jos hän inhoaisi sitä niin kantta voitaisiin muuttaa mutta tähän mennessä palaute on ollut hyvin positiivista, myös sellaisilta, jotka ovat itse halunneet osallistua kannen tekemiseen. Kyse on kuitenkin liiketoiminnasta, jossa yrittäjän riski on kustantajalla ja kannen tarkoituksena on edistää myyntiä, siksikin kustantaja haluaa pitää kaiken päätösvallan itsellään. Kuulostaa ehkä aika raa'alta :)

Riikka kirjoitti...

Jälleen hienoja kansia, tykkäsin erityisesti Ihanasta lomasta. Olen minhin kanssa samaa mieltä - sinulla tosiaankin on tunnistettava tyyli. Törmäsin kirjastossa Operaatio Pontus-kirjaan, sen kansi taisi olla myös sinun tekemä? Tykkäsin siitäkin kovasti. Itse pääsen taittamaan tässä kuussa runokirjan, luulen että siitä tulee stressistä huolimatta mukavaa. Tähän mennessä olen tehnyt vain esitteitä ja lehden taittoa, kirja tuntuu paljon juhlallisemmalta. :)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Operaatio Pontus on tekemäni, yksi niistä kolmesta joiden käsikirjoitusta en lukenut, ei tarvinnut (onneksi, se ei vaikuta innostavalta kirjalta).
Onnea runokirjan taittamiseen :) Minäkin olen taittamassa tällä hetkellä kirjaa, en ensimmäistä mutta ensimmäistä sellaista, jonka taiton saan suunnitella hyvin vapaasti, yleensä olen joko noudattanut mekaanisesti ohjeita tai sitten olosuhteet ovat pakottaneet tekemään mahdollisimman yksinkertaisen (kaksi viikkoa aikaa runsaasti kuvia sisältävän kirjan taittamiseen). En ole tähän mennessä ollut tyytyväinen taittotöihini, toivon että nyt onnistun paremmin, aikaakin on koko kesä. Ja paineita runsaasti.
Minä olen jonkun esitteen taittanut mutta lehteä en ole päässyt taittamaan kuin yhdellä muinaisella kurssilla, se kiinnostaisi (jos olisin aktiivinen ja kunnianhimoinen niin olisin yrittänyt päästä työharjoitteluun johonkin aikakauslehteen, koska olen saamaton teen sitä kotona).

Blog Widget by LinkWithin