9.9.2006

Automarketissa lauantaina puolen päivän maissa. Ostoskorit ovat lopussa ja persilja.
Valitsen pisimmän ja hitaimman jonon, tietysti. Edessä on kärry kukkuroillaan ruokaa ja ompelulankaa ja talouspaperia (laskin, 36 rullaa). Jogurttipurkki tippuu lattialle. Takana vanha nainen tönii kärryillä. En jaksa reagoida.
Edelliset ovat valmiit, melkein 300 euroa ja puolitoista arkkia keräilyleimoja (muistavat ne kun minun vuoroni on jo).
Minun ostokseni maksavat 7,80. Sillä saa jauhelihakeittoa ainakin kahdeksi päiväksi, banaaneja (reilun kaupan, totta kai), purukumia ja kaksi pientä suklaapatukkaa (kotimatkalla pahimpaan nälkään syötäviksi).

En osaa kävellä jalkakäytävällä, ajaudun aina nurmikon puolelle.

7 kommenttia:

Nobelstraat kirjoitti...

Sun täytyy treenata kassanvalitsemistekniikkaa :D Mulla alkaa olla tekniikka jo hallussa, pääsen yleensä marketista pois nopeammin kuin minua jo hiukan aikaisemmin jonoon menneet. Tarkkailtavia asioita:
-jonon pituus
-kuinka monta täyttä kärryllistä jonossa
-onko vanhuksia jonossa
-onko kassalla jokin ongelmatilanne käynnissä (hinta hukassa etc.)
-kassan olemus (usein vähän leipiintyneen näköiset, robotinomaisesti toimivat kassaneidit ovat nopeita)

sb kirjoitti...

Lähikaupassa on sitä jotain.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Nobelstraat, käyn yleensä niin outoihin aikoihin kaupassa etten muista ruuhka-aikoja ja taktiikoita, tänään olin sen verran väsynytkin etten jaksanut välittää. Tuo kuulostaa kyllä hyvältä tekniikalta.

Sb, varsinkin kun lähikauppoina sattuu olemaa kolme automarkettia.

Venley kirjoitti...

Tuli tuossa juuri mieleen, että ainahan se lyhin jono ei ole se nopein. Mä yleensä käyn tommosissa pienemmissä kaupoissa (kun on siinä ihan lähellä vain semmoisia) jossa on käytössä se yksi kassa ja vissiin vielä semmosiin aikoihin ettei siellä oikein kukaan käy.

Joskus tulee sitten tehtyä isommat ostokset ns. automarketeissa kun ei kehtaa ihan kaikkea pyörällä kulettaa. Sillon jos sattuu saamaan kyydin tai on käymässä vaikka kaupungilla niin saatan piipahtaa.

Tuli tossa mieleen kun kaverille oli juuri sattunut semmoinen, että se oli ollut kassajonossa niin siihen oli vanhempi mies tunkenut eteen ja sanonut, että siinä on hänen paikkansa ja lyönyt kaveria kävelykepillä :(. No vaikka onkin vanhempi niin ei mun mielestä silti saisi tehdä noin eikä varsinkaan alkaa toista hutkia millään. Meitä on moneen junaan mutta käytöstavat ovat kansainvälisiä.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Lyhyessä jonossa tuntuu usein käyvän niin että joku on unohtanut punnita ostoksensa tai jollain ei olekaan varaa maksaa ostoksiaan ja jotain pitää jättää pois tai hän huomaa maitopurkin vuotavan ja muut odottavat (itse olen syyllistynyt noihin kaikkiin).

Venley kirjoitti...

Viimeksi kaupassa tuntui jono menevän tosi hitaasti. Meidän edellä oli yksi pariskunta niin myyjä kyseli aina heiltä, että paljon nämä ostokset maksavat o_O. Muutenkin siellä oli käytössä vaan se yksi puoli mihin ne ostokset tulee, siis kun myyjähän yleensä vaihtaa sitten, että saa ne seuraavan asiakkaan ostokset sinne toiselle puolelle, siinä oli jotain roinaa nii se ei vaihtanut. Jotenkin tuntui muutenkin, että se jono vaan tökki ja myyjä laitteli niitä ostoksia kamalan hitaasti, jotenkin ärsytti. En mä tiedä oliko se myyjä ensimmäisiä päiviä töissä mutta silti tuntuu, että olis sen jonon pitänyt nopeampaa kulkea.

Venley kirjoitti...

En mää ny usko että tää pitää oikeesti paikkaansa mutta tuntuu aina, että Oulu ja muutamat paikat lähiseudulla on ainoita paikkoja jossa mulla ainakin kassat tökkii kamalasti tai sitten sitä on Oulussa (ja lähellä) päin vaan enemmän käynyt kaupoissa ja muualla sitten on sattunut just niin, että on päässyt jonkun "nopeimman" kassan kautta ;D.

Blog Widget by LinkWithin