21.2.2007


Minun piti eilen mennä nukkumaan aikaisin, mutta yhdeksältä keksinkin jotain tärkeää tekemistä ja taisin päätyä tilaamaan taas jonkun käytetyn kirjan Amazonilta (ei sitä nyt kauhean usein tapahdu ja kuusi euroa postikuluineen ei minusta ole paha hinta). Aamulla olin kaikkea muuta kuin pirteä, kuukautiskipuinen ja flunssainen. Sain kuitenkin nukuttua heräämiseni jälkeen tunnin, se oli hyvä saavutus. Sen verran vetämätön olo on että taidan pitää tänään lepopäivän. Minulla on ollut nuhaa ja muita oireita koko syksyn mutta nyt tuntuu jotenkin erilaiselta, keuhkoissakin. Voi kyllä olla että taas kuvittelen. Kuukautiskivutkaan eivät ole pahoja (verrattuna siihen mitä joskus on ollut, nyt e-pillereiden ja särkylääkkeen kanssa kivut ovat siedettävät), mutta ne väsyttävät.
Aamupalaksi kaakaota (reilun kaupan ja vähärasvaisempaa), ruisnäkkileipää, maustamatonta jogurttia banaanin, omatekoisen kuningatarhillon ja myslin kanssa ja sunnuntailta ylijääneitä pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä.

Tuntuu uskomattomalta miten valoisaa on jo. Ja miten valoisaa on iltaisin. Aivan kuin vasta eilen aurinko olisi laskenut kahdelta, nyt vielä puoli viideltä on aivan valoisaa.

Sain eilen oikeusministeriön kirjeen nuorille, ilmeisesti kuulun vielä nuorisoon. Kirje on kammottavan näköinen, näyttää opiskelijatyöltä. Oikeastikin nuorena inhosin kaikkea nuoriin vetoavaksi tarkoitettua (kuten Jyrkiä), en usko että tuo olisi tehonnut minuun. Toisaalta äänestysprosenttini on aina ollut sata, silloinkin kun asuin Hollolassa ja olin kirjoilla Jyväskylässä enkä ollut lainkaan perillä Jyväskylän paikallispolitiikasta kunnallisvaaleja varten. Ehkä se tehoaa oikeasti passiivisiin nuoriin.
"Nyt sinun on aika tehdä äänetysteko, joka vaikuttaa - [tavuviiva, eikä ajatusviiva niin kuin pitäisi olla] aikuisten oikeesti." "Oho, onpas helppoa!" Kamalaa.

5 kommenttia:

Hanichu kirjoitti...

Pahinta on että nuo trendikkäiksi ja ajanmukaisiksi tarkoitetut ilmaisut yleensä tulevat pahasti jälkijunassa. Ei nykyään mikään ole enää "aikuisten oikeesti". Vähän sama kuin käyttäisi "kuuminta hottia". Nuo ilmaisut elävät vain hetken ja sitten tulevat jo uudet.

Noloa.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Niinpä. Itse yritän välttää kaikkia muotihokemia, ne kuulostavat tyhmiltä tai sitten käytän niitä niin myöhään että kuulostan tyhmältä.
Oikeastaan tuossa kirjeessä on mielenkiintoinen ristiriita ei ihan ammattimaisen näköisen kuvallisen ilmaisun ja jäykän aikuismaisen sanallisen ilmaisun välillä. Joku alan opiskelija olisi saattanut olla vähän paremmin perillä nuorten maailmasta.
En kyllä tiedä olisinko osannut tehdä itse parempaa, tuskin. En minäkään osaa vedota nuoriin.

Timo kirjoitti...

— Hmm.
— Ajatusviivat ovat aika haastavia perusnäppäilijän tuottaa, mutta käyttäisin niitä mielelläni ihan tavallisissa blogimerkinnöissä, koska jostain syystä pidän niistä — otinpa kuitenkin opikseni ja opettelin oikeat näppäinyhdistelmät.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tuossa kirjeessä oli osattu käyttää ajatusviivoja aivan oikein päivämäärissä, siksi oli vähän huvittavaa että se oli jäänyt pois kohdasta, jossa sitä olisi ehkä helpoin käyttää.

Aaltoneito kirjoitti...

Sain sen saman läystäkkeen, ja minua huvitti yhtä paljon kuin silloin kun sain muistaakseni valmistumisen myötä kait pankista sellaisen kirjeen, jossa kerrottiin, että valmistuminen tuo elämään paljon uusia asioita, harkitset ehkä kotoa muuttamista päläpälä jne. ja minä ihmettelin, että mihinkäs minä kotoani muuttaisin, täällähän minä asun, ja sitten sytytti, että tarkoittavat vanhempien luota muuttamista... Tulee sellainen olo, että mitä ihmettä te minulle tällaista kerrotte, en kuulu kohderyhmään.

Tosin nauratti kyllä sekin, kun jokin sanomalehti (en enää muista, mikä) innostui täsmämainostamaan muuttoni jälkeen. Asuinpaikan muutos kuulemma muuttaa arkirutiineja jne. ja sen vuoksi on hyvä olla asioista perillä yms. kaukaa haettua. Silloinkin, kun muuttomatka on 50 m?

Blog Widget by LinkWithin