7.2.2008


Valokuvatorstai: Historia.
Värttinä ja "lankaa".

Posti toi mukavia juttuja. Yksi Bookmooch-kirja, Israelista (aika eksoottinen postileima), lähetetty kolme päivää sitten. Toisaalta yhtä kauan (tai vähän aikaa) saattaa mennä Yhdysvalloistakin tulevilla kirjeillä ja Israel on aika lähellä, noin maantieteellisesti (itse lähetin perjantaina kirjan lentopostina Hollantiin ja se ei ole tullut vielä perille. Posti kulkee välillä hieman mystisesti). Tuli myös tieto yhdestä palkasta ja luottokorttilasku, joka ei ollutkaan lasku.

Olen saanut kolme vastausta työtodistuspyyntöihini, yhden kieltävän (ymmärrettävää, työstä on kulunut ties kuinka monta vuotta) ja kaksi myöntävää. Tärkeintä tuossa tuntui olevan että uskalsin ottaa yhteyttä ja pääsin eroon yhdestä ahdistuksen aiheesta, pienestä mutta silti.

Eilinen oli vähän huono päivä syömisten ja muun suhteen, tänään tunnen itseni taas jotenkin toimintakykyiseksi. Piirsin eilen yhtä kantta kuitenkin, nyt pitäisi koota useammasta eri elementistä järkevän näköinen kokonaisuus.

9 kommenttia:

Tahra kirjoitti...

Onneksi olkoon luottokorttilaskusta joka ei ollutkaan lasku; vaihdetaanko päittäin?

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minulla on ollut aina jotain laskutettavaa siitä asti kun luottokortin sain, ei paljon mutta tilaan varmaan joka kuukausi jotain netistä tai maksan siellä jotain. Yleensä lasku on onneksi vain joku parikymppiä. En lasku on taas isompi, tilasin tammikuun loppupuolella pari kirjaa ja ne eivät olleet niin halpoja kuin yleensä ostamani.

Anastasia kirjoitti...

Mystinen juttu tuo posti tosiaan.
Hmm...

Anonyymi kirjoitti...

Työtodistus on lakisääteinen, joten työnantaja on velvollinen kirjoittamaan todistuksen. Työnantaja voi ensin saada huomautuksen ja tämän jälkeen sakon, jos työtodistusta ei kirjoiteta. Työsopimuksessa ei tarvitse lukea kuin kuka on tehnyt ja mitä töitä ja milloin, mutta pakko se on kirjoittaa, jos sitä pyydetään.

Anonyymi kirjoitti...

Työtodistuksesta:
http://jibbo.net/ura_ja_tyo/tyotodistus.html

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Anastasia, minusta on kauhean mielenkiintoista seurata postin kulkua jos saa sellaisen koodin, jolla sitä pystyy. Kerran minulle tuli paketti Englannista joka matkasi muistaakseni Belgian ja Ruotsin kautta. Tuo Hollantiin mennyt pakettini oli tullut perille tänään, Israelin paketti matkasi kuitenkin nopeammin kun se oli lähetetty maanantaina.

Anonyymi, tiedän että se on lakisääteistä (en tosin tiennyt että se velvollisuus kestää noin pitkään) mutta oikeastaan en tiedä olenko minä ollut työsuhteessa esim. tuohon firmaan. Työsopimuslain selaaminen Finlexissä ei selventänyt asiaa yhtään. Uusi laki sanoo ettei haittaa vaikka työtä tekisi kotona ja omilla välineillä, toisaalta jossain sanotaan että työtä tehdään työnantajan alaisuudessa ja valvonnassa, sitä ei todellakaan tapahdu minun töissäni. Suurinta osaa työnantajistani en ole koskaan edes tavannut. Ja työsopimusta minulla ei tietenkään ole tai lomaoikeutta tai muita työsuhteessa oleville kuuluvia etuja.
Joka tapauksessa en aio valittaa heille tuosta.

Merry kirjoitti...

Olethan sä ollut työntekijä, jos sait palkkaa, josta maksettiin verot. Ellet sitten ole yrittäjä.

Mäkään en kyllä ole jaksanut läheskään kaikilta työnantajiltani pyytää todistuksia. Harvoinpa niitä todistuksia tarvitsee. Ainoa tilanne on se, jos rekrytoituu jonkun välitysfirman kautta. Ne tutkivat todistukset ja työhistorian huolellisesti.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Mielenkiintoinen kuva-aihe.

Hämmästyttää, että työtodistusta ei automaattisesti kirjoiteta työsuhteen päättyessä.

Anonyymi kirjoitti...

Oikein kaunis ja tunnelmallinen kuva!

Blog Widget by LinkWithin