3.3.2008

Valitus sivuoireista jatkuu


En osannut kuvitella että lääkkeellä oli näin voimakkaat sivuvaikutukset (en kyllä tiedä miksi, olen lukenut toisten oireista joskus), torstain jälkeen olen onnistunut kokemaan noin neljätoista eri oiretta (joista osa saattaa tietysti johtua muustakin mutta osa on varmasti lääkkeen aiheuttamaa), tosin en onneksi yhtä aikaa. Ja kuvotus on onneksi historiaa. Tällä hetkellä hankalinta on väsymys ja jonkinlainen lamaannus, ehkä se on masennusta. En jaksaisi tehdä mitään tai olla mistään kiinnostunut ja viikonlopun vietin välttelemällä siivoamista, pyykinpesua ja kirjastossa käyntiä, lähinnä vain makasin sängyssä ja söin karkkia. Väsymys tuntuu erilaiselta kuin normaali väsymykseni, eilenkin minun oli pakko mennä nukkumaan kahdeksalta kun silmäni eivät pysyneet enää auki ja haukotuksille ei tullut loppua. En ehtinyt onneksi nukahtaa kun isäni soitti vähän kahdeksan jälkeen ja oli ehkä vähän kummastunut siitä että olin jo nukkumassa (he saattavat tuoda minulle tänään nojatuolin, se on sentään hauskaa). Väsymyksestä huolimatta en nukkunut hyvin vaan heräilin vähän väliä ja nousin lopulta viideltä. Ja menin uudestaan nukkumaan seitsemältä.
Toivon että lääkepakkaus on oikeassa ja että oireet jatkuvat vain pari viikkoa. Sen kestän kyllä (varsinkin kun ajattelee ihmisiä, joiden lääkityksillä on vielä kamalampia vaikutuksia mutta olen kyllä niin itsekeskeinen etteivät toisten kärsimykset lohduta minua kauheasti). Voi olla että tänään minulla on vähän selväjärkisempi olo. Nyt olisi pakko siivota ja käydä siellä kirjastossa.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, minkä merkkistä lääkettä käytät?

orange seeds kirjoitti...

Oletko huomenna kiireinen? mietin jotta haluaisitko tulla vaikka päivällä teelle? Minäkin olen jo paljon viimekertaista normaalimman oloinen ja kuuloinenkin:)

Annikki kirjoitti...

Kyllä ne oireet siitä katoaa, jaksamistä vain. Sitten täytyy vain tarkkailla se pari viikkoa siitä eteenpäin, onko lääkkeellä parempia vaikutuksia ja jos ei, niin siitä tietoa lääkärille.

Itse olen tehnyt liiankin paljon samaa virhettä, että olen sitkeästi syönyt samaa lääkettä monta kuukautta, vaikkei vaikutukset olleet hyviä.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Anonyymi, en ole halunnut kertoa sitä kun olen pelännyt että kaikilla on siitä jotain kauhukertomuksia :)

Orange seeds, tuo kuulostaa hauskalta ja minulle tekisi hyvää lähteä pois kotoa.

Annikki, minulla on joskus parin viikon päästä lääkäri, jos olo ei ole helpottunut niin varmasti sanon lääkärille.

orange seeds kirjoitti...

Ok! Teretulemast. Kävisikö puoliltapäivin?

Voisin mieluusti tuunata vähän jotain tarjoamusta teen seuraksi, mutta olkos se niin, että olit makeansyöntilakossa arkipäivisin? Ehkä voisin keksiä jotain semi-terveellistä (muttei liian, tietenkään:)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Sopii hyvin. Pidän nyt vähän lomaa makeansyöntilakosta, siihen asti että oloni vähän piristyy :)

Anonyymi kirjoitti...

14 oiretta? Mitä kaikkia sivuvaikutuksia olet tuntenut? Lopullinen vaste selviää tosiaan parissa viikossa: toivottavasti hyödyt lyövät siinä vaiheessa haitat!

t. Mariax

orange seeds kirjoitti...

Joop.

Mietin tossa että jospa pienen kasvispiiraan tekisin ainakin, noin niinkuin lounaan henkiseksi.

orange seeds kirjoitti...

Leivoskelin tuossa näemmä vähän makeaa myös. Semi-terveellistä, tietenkin:)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Mariax, kirjoitin listaan kaikki kummalliset oireet jotka esiintyivät edes kerran ja niitä kertyi se 14 mutta osa saattoi kyllä johtua muustakin. Tai oikeastaan niitä olisi 15, en ollut lisännyt nukkumisvaikeuksia listaan.

Orange seeds, kuulostaa hyvältä, nähdään sitten.

jukka kirjoitti...

Tiedä häntä lieneekö samasta lääkeaineesta kyse, mutta kun mnää omani käyttöä aloitin vajaa 1 1/2 vuotta sitten, tunsin joidenkin päivien ajan päätäni hakattavan tukevahkoilla haloilla sekä sisä- että ulkopuolelta. Se oli sekavaa aikaa kaikin puolin eikä minulla ole niistä päivistä juuri muuta muistikuvaa kuin tuo tunne.

Kyllä se siitä näkymätön, ja toivon muutenkin kaikkea mahdollista hyvää kohtalotoverille. Käyhän kylässä joskus jos haluat.

Blog Widget by LinkWithin