2.7.2009

Torstai jo

Jatkan kuumuudesta valittamista, tällä kertaa siitä etten saanut nukuttua kunnolla. Tarvitsen pari peittoa, pelkkä pussilakana ei riitä antamaan tarpeeksi turvallisuutta hyviin uniin. Olen sentään oppinut nukkumaan alasti ilman että näen unia siitä että nukun julkisilla paikoilla, ilman vaatteita tietenkin. Toisaalta olen onnellinen siitä että osaan taas nukkua. Koko yön heräämättä ja äidin luona jopa puoli kymmeneen (heräsin kyllä muutaman kerran aamulla), aika ihanaa. Lääkkeiden lopettaminen oli aika hyvä päätös, vaikka pelkään että työttömyyden alettua vajoan taas angstiinkin.


Olin eilen kuitenkin aika aikaansaapa, muun muassa siivosin ja ompelin kahdet housut. Yllätyin vähän siitä että niihin meni yhtä paljon aikaa kuin yksinkertaiseen hameeseen mutta niitä yksinkertaisemmiksi housut eivät oikein tule. Tein ensin yhdet harjoitteluhousut 70-lukulaisesta pussilakanasta jonka ostin kun juutuin Tampereelle puoleksitoista tunniksi Jyväskylän matkallani (se ei haitannut minua yhtään), housuista tulee mieleen aamutakit joita mummoni käytti sairaalassa ollessaan. En ole ajatellut niitä julkisille paikoille vaan pyjamahousuiksi kun sää sallii. Oli hyvä että tein harjoituskappaleen ensin, jossain vaiheessa vaikutti siltä etteivät housut millään mahdu minulle mutta niistäkin tuli aavistuksen verran liian isot, mutta ei niin että se häiritsisi. Toiset housut tein äitini Viipurista tuomasta pellavasta (kesähameenkin kangas oli sieltä, sain sen syntymäpäivälahjaksi, samoin kuin kirkkaan vaaleanvihreän ja venäläistä suklaata ja marmeladia, minusta mikään ei voita venäläisiä konvehteja joista ei tiedä yhtään mitä niissä on sisällä) ja yritin tehdä niistä vähän pienemmät. Olen haaveillut pellavahousuista vuosia mutta leveät housut eivät oikein pue minua. Nyt en jaksanut välittää sellaisesta pikkuseikasta. Ne tarvitsevat vielä kuminauhan vyötärölle (nauhakuja olisi tietysti tyylikkäämpi mutta olen laiska ja pelkään napinläpiä), siksi niistä ei ole kuvaa päällä (ja lakanahousut ovat niin hurjat etten niitä laita päälleni julkisesti).


Ostin Tampereelta muutakin kuin lakanan, nimittäin Taito Shopista ihanaa nauhaa. Sattuuko joku tietämään sen valmistajaa? Jos olisi vaikka Taito Shopin kanta-asiakas tai olisi muualla nähnyt. Nauhat oli kääritty puurullille.


Tein eilen vähän taidettakin. Olin tehnyt vaaleanpunaisen paperilla päällystetyn kangaspohjan yhden vaihtojutun materiaaliksi mutta se ei sopinut siihen joten siitä tulikin maalauspohja. Jos tuota voi sanoa maalaukseksi. Jotenkin minusta tyylitellyt ihmishahmot tuntuvat aina liian helpoilta, en kyllä tiedä miksi. Paremman tuloksen saan ainakin niillä kuin yrittämällä tehdä realistista muotokuvaa. Tuo on varmaan joku vapautunut nainen, näyttää vähän siltä.

Kaiken vaaleanpunaisen ja naisellisen jälkeen voisin vielä vastata tyttömäisyyskyselyyn, johon olen törmännyt Facebookissa ja esim. Oolan blogissa.

1. Kuinka kauan tarvitset aamulla aikaa laittautumiseen? En ole katsonut kellosta. Varttitunnin ainakin luulisi riittävän, en mitenkään erityisesti laittaudu.

2. Tyttömäisin tapasi? Hameiden käyttö ehkä. Sellaisten jotka ovat leveitä ja heiluvat kävellessä.

3. Lempihajuvesi? En käytä.

4. Monetko kengät omistat? Aika monet, aika monet sellaisetkin joita en käytä (kuten varmaan kolme paria melkein identtisiä mustia sandaaleita joista mikään ei ole kovin hyvä). Kaikkiin tarkoituksiin on suunnilleen yhdet kengät.

5. Käytkö kirpputoreilla? Ehkä vähän liikaakin. Sillä on rajansa kuinka paljon isoonkaan yksiöön mahtuu outoja ja hauskoja vanhoja tavaroita.

6. Ajatko isin ostamalla autolla? En, onneksi, kun ei ole ajokorttiakaan.

7. Nauhoitatko Salatut Elämät? En enkä katso. Vaikka katsoisinkin televisiota en katsoisi sarjoja jotka jatkuvat ja jatkuvat vuodesta toiseen, pidän tarinoista joilla on loppu. Ja onnellinen sellainen.

8. Päivittäiset kauneusrutiinisi? Hiusten harjaus? Riippuu siitä olenko menossa jonnekin saatan meikata vähän.

9. Kuinka usein ostat uusia vaatteita? Ostan yleensä tarpeeseen (oikeaan tai kuviteltuun). Viimeksi ostin vaaleanpunaisen ohuen neuletakin korvaamaan mustaa jonka hukkasin vappuna jonnekin.

10. Hesari, Seiska vai Cosmopolitan? Hesari on ainoa jota olen lukenut säännöllisesti, Cosmoa ja Seiskaa ehkä muutaman kerran (rupesin heti parikymppisenä Kodin Kuvalehti -ihmiseksi).

11. Onko seinälläsi yhtään miespuolisen henkilön kuvaa? Kirjahyllyssä on vanha valokuva jossa on mies, siellä on myös "Rock Hudsonin ihannenainen" -tauluni, jossa on miesten päitä, ne taitavat olla ainoat. Eipä seinilläni kyllä ole juurikaan naistenkaan kuvia, varsinaisesti seinillä on pari taiteellista norsua, inspiraatiotauluni (joka on niin täynnä inspiraatiota että se pitäisi tyhjentää ja aloittaa alusta), edesmenneen isoäidin käsilaukku, pari Gauguin-printtiä, vanha keraaminen laatta Hollannista ja eteisessä vanhoja valokuvia tuntemattomista ihmisistä. Ja iso maalaus jonka tein koulussa viitisen vuotta sitten.

12. Millainen on vaatekaappisi? Pari riippuvaa lokerikkoa vaatehuoneessa, joka on muuten täynnä kaikkea muuta paitsi vaatteita.

13. Entä karkkihyllysi? Yleensä kotoani ei löydy mitään makeaa, koska syön kaiken heti. Nyt minulla on kuitenkin vaihdossa saamiani meksikolaisia arkkeja jotka ovat niin pelottavia/pahoja etten pysty syömään niitä ja muutama venäläinen konvehti joiden sisällä on kääreen mukaan luumua ja tunnen niitä kohtaan ennakkoluuloja. Yritän lahjoa taas itseäni olemaan ostamatta karkkia, tänään on neljäs päivä. On sujunut hyvin kun en ole juuri muutenkaan käynyt kaupassa.

14. Panostatko sisustukseen? Kyllä, tai en ota kotiini esineitä joista en pidä (paitsi ehkä jotain keittiövälineitä, joita ei näe).

15. Oletko porukassa yksi pojista vai kikattava huomionhakuinen tyttö? En kumpaakaan. En ole juuri isommissa ryhmissä mutta jos tunnen muut ja tunnen oloni turvalliseksi niin olen oma itseni, puhun kun tekee mieli sanoa jotain enkä kikata tai yritä tehdä vaikutusta muihin. Jos muut ovat tuntemattomia ja pelottavia teeskentelen olevani huonekalu.

16. Alusvaatemakusi? Edullinen mutta mukava ja sopivan kokoinen. Olen onnistunut lihomaan kokoon jossa alusvaatemaulla ei ole hirveästi väliä vaan vaan yritetään valita niistä muutamasta sopivasta vähiten mummokorsettimainen. Viimeksi ostin puuterinväriset rintaliivit, mitä en olisi voinut kuvitella tekeväni mutta ne olivat mukavat ja suunnilleen ainoat oikeankokoiset koko kaupassa (onneksi löysin osaston jossa oli jättimallejakin). Jos saisin valita niin pitäisin söpöistä ja leikkisistä alusvaatteista, sellaisista joiden koot loppuvat yleensä B:hen.

17. Onko mätsäys tärkeää? Tärkeämpää on se että jotkut värit ja asiat eivät vain sovi yhteen. Kuten musta ja tummansininen joiden ajatteleminen yhdessä aiheuttaa minulle lievän inhoreaktion.

18. Lukeeko Facebook -tiedoissasi harrastuksena shoppailu? Facebook-tiedoissani ei taida lukea mitään harrastuksia. Eikä ainakaan shoppailua, joka on minusta aika moraaliton harrastus (koska sisäinen puritaanini vaatii että ostetaan vain tarpeeseen vaikka en sitä kyllä itsekään noudata).

19. Entä lempiohjelmana Sinkkuelämää? Katsoin sitä joskus kun se tuli ensimmäisen kerran telkkarista, en muista asuinko silloin vielä äidin luona. Mutta alkua olen ainakin katsonut. Katson kyllä mieluummin rikossarjoja kuin ihmissuhde-.

20. Millainen on ystäväpiirisi? Ei ole varsinaista ystäväpiiriä, enemmänkin kokoelma irrallisia ystäviä. Olen mieluiten sosiaalinen kahden kesken.

21. Vietättekö tyttöjen iltoja? Ei, tapaan ystäviäni enemmänkin kahvilla kaupungilla.

22. Mikä biisi soi tällä hetkellä? Ei mikään, kuuluu vain linnunlaulua ja tiemelua (ikkuna auki ja sen alla vilkas tie). Viimeinen soinut näyttää olleen Koiton laulun versio Saarenmaan valssista, hämmentävästi. Se on kyllä hyvä laulu.

23. Otatko aurinkoa, käytkö solariumissa, tyydytkö itseruskettaviin vai menetkö valkoisena kesät talvet? Välttelen aurinkoa, käytän korkeaa suojakerrointa ja hattua ja aurinkolaseja. En muista milloin olisi viimeksi ottanut aurinkoa, mutta kaipa minäkin olen joskus harrastanut sitä, ehkä lapsena? Ei kyllä mitään muistikuvaa. Eikä minulla ole mitään erityistä halua ruskettua niin en harrasta solariumiakaan tai itseruskettavia. Rusketun kyllä kohtuullisen helposti vaikkakaan en kovin tummasti (johtuen auringon välttelystä) enkä muista milloin olisi palanut.

24. Penkkiurheilu on asia mitä et yksinkertaisesti pysty käsittämään? Minusta se ettei yksinkertaisesti pysty käsittämään jotain asiaa on lähinnä osoitus huonosta mielikuvituksesta, ainakin kun kyse on jostain penkkiurheilun tapaisesta asiasta.

25. Unelmasi olisi työskennellä vaate- tai kenkäkaupassa, sisustussuunnittelijana, muotisuunnittelijana, lentoemäntänä tai pr-hommissa? Joskus sisustussuunnittelu kiinnosti minua mutta olen kyllä unelma-ammatissani. Jos olisi vain töitä.

26. Hiustuote mitä ilman et pystyisi elämään? Hiusharja? Olen käyttänyt alkuvuodesta lähtien kiinteää shampoota ja luulen että kun nykyinen pala loppuu saatan palata johonkin ekologisesti huonompaan, en vain oikein ole tyytyväinen siihen miltä hiukset tuntuvat sillä pestyinä.

27. Käytätkö samoja vaatteita arkena ja viihteelle lähtiessä? Varmaan käyttäisin, jos "lähtisin viihteelle". Yritän kyllä pukeutua tilanteen mukaan.

28. Tykkäätkö timanttikorvaisista näteistä pojista, epäsiisteistä rokkareista vai maailmaa mielenosoituksilla parantavista hipeistä? Tai nörteistä?

29. Kuinka paljon omistat vaatteita? En oikeastaan kauheasti. Sen verran että riittää kun pesee pyykkiä kerran viikossa niin että saa pesutuvan ison pesukoneen täyteen.

30. Käytkö manikyyrissä/pedikyyrissä? En. Lähinnä leikkaan kynsiäni kun muistan.

31. Käytätkö koruja? En, ne tuntuvat olevan aina tiellä enkä pidä siitä että vaikka sormissani olisi jotakin. Käytin ennen korvakoruja mutta luovuin niistäkin.

32. Onko suklaa apu ongelmaan kuin ongelmaan? Ei. Yleensä soitan mieluummin äidilleni kuin turvaudun suklaaseen. Suklaalla ei ole mitään erityistä roolia elämässäni, pidän siitä kyllä niin kuin muustakin makeasta mutta pelkkä suklaa on minusta tosi tylsää. Suklaan tarkoitus on toimia kääreenä kaikelle kivalle, kuten vaikka venäläisten konvehtien oudoille mönjille.

33. Jutteletko parhaalle ystävällesi päivittäin? Minulla ei ole varsinaista parasta ystävää. Ainoa ihminen jolle puhun melkein päivittäin on äitini.

34. Teetkö heräteostoksia? Teen, mutta lähinnä kirpputoreilla, ruokakaupassa ja kangas- ja askartelukaupoissa (aikaisemmin myös lanka-).

35. Oletko koskaan ollut seksikutsuilla? En. Vaikka tuttavani sellaisia järjestäisivätkin niin olen aika varma etteivät he kutsuisi minua.

Lisäys: En tiedä mitä lapsuudenpihastani kertoo se että sieltä tulee myös "Suomen ainoa parkour-ammattilainen".

2 kommenttia:

Katharina kirjoitti...

Nauha on aivan ihanaa sitä voisi käyttää vaikka mihin. Minäkin olisin kiinostunut tietämään valmistajan.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

En tiedä raaskinko käyttää nauhaa jos en tiedä mistä sitä voi saada lisää :) Katsoin kyllä valmistajan rullista mutta onnistuin unohtamaan sen matkalla kassalle...

Blog Widget by LinkWithin