21.10.2009

Hattu ja valot ja joulukorttivaihto


Sain valmiiksi uuden syyshattuni, joka ei taida päästä käyttöön, en ole varma kehtaanko kulkea se päässä julkisilla paikoilla, en saanut sitä edes sellaista kuvaa jonka kehtaisin laittaa blogiin (mutta se ei ollut hatun vika vaan mallin, joka näyttää kauhean väsyneeltä, ehkä koska onkin). Se on kyllä ihanan pehmeä ja lämmin. Koristeessa on mukana jostain saamani bambinappi, sen voisi laittaa kiinni johonkin muuhunkin.


Laitoin esille syysvalot, täällä alkaa olla vähän pimeää. Minusta on kummallista paheksua ulkovaloja (ja muita) pimeänä aikana sillä perusteella että ne kuuluvat vain jouluun. Elleivät ne ole poronmuotoisia, silloin paheksun niitä joulunakin.

Olen suunnitellut joulukorttejani mutta en ole saanut vielä mitään aikaan. Eikä tietysti tarvitsekaan vähään aikaan. Siitä minulle tuli kuitenkin mieleen että voisi olla hauskaa kokeilla blogijoulukorttivaihtoa, samaan tapaan kuin oli keväällä yleinen käsityövaihto (josta sain palautetta että se oli liian yleinen). Tälläkin kertaa pitää tehdä jotain itse, mutta tekniikka ja tyyli ovat vapaat, tarkoituksena on vain tehdä jonkinlainen joulukortti, jonka kuvittelee ilahduttavan vastaanottajaa. Vaihto on taas Swap-botissa (vaatii rekisteröitymisen) ja vaihdon salasana on joulu. En keksinyt mitään erityistä sanottavaa vaihdon kuvaukseen, kysykää jos se ei tunnu selvältä. Aikaa on aika runsaasti, muistutan vaihdosta varmaan moneen otteeseen ennen kuin ilmoittautumisaika umpeutuu.

Yksi typerimmistä stressaamisen aiheista on ehkä se ettei ole innostunut jouluvalmisteluista. Varsinkaan kun on lokakuu. Innostuin tekemään viime vuonna joulukoristeita ja muuta sellaista mutta mikään ei pakota minua tekemään joka vuosi enemmän kuin edellisenä, se pätee säilömiseen ja joulukoristeisiin ja muuhun, joulun pitää olla hauska eikä stressaava ja minun ei tarvitse innostua jos en tunne itseäni innostuneeksi. Niin ainakin vakuutan itselleni.

Tänään olen vaihteeksi väsynyt ja vetämätön. Onneksi iltapäivälle on sovittua sosiaalisuutta niin minun on pakko tehdä jotain.

8 kommenttia:

annakaisu kirjoitti...

Kivaa, uusi vaihto! Älä suotta stressaa jouluinnottomuudesta. Hyvällä alullahan jo olet, kun järjestit vaihdonkin :)

On totta, että minkään ei tulisi pakottaa tekemään enempää kuin edellisvuonna. Joulumieli tulee jos on tullakseen, jos ei täksi jouluksi,niin ehkä seuraavaksi...

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minulla on viime vuotisia joulukoristeita tallessa, jos en innostu tekemään uusia voin kaiva ne esille :) Yritän olla kovasti stressaamatta joulusta, se on kyllä ehkä tyhmin stressin aihe.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, ihan turha stressata joulusta. Voit vaikka ostaa joulukorttisi tiimarista ja joululahjat puolessa tunnissa jostain - niin tekee moni muukin. Vaatimus, että kaikki pitäisi olla itsetehtyä ja huolella ajateltua, tulee sinulta itseltäsi.

t. Maria

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Osittain vaatimus tulee minulta itseltäni kyllä, se että lahjojen ja korttien pitää olla laadukkaita ja kauniita, kieltäydyn ostamasta krääsää, joulunakaan, tai varsinkaan jouluna. Osittain kyse on kuitenkin siitä ettei minulla ole varaa ostaa joululahjoja, käsityötarvikkeita minulla sen sijaan on vaikka kuinka paljon.
Enkä halua ostaa tavaraa vain sen takia että jotain pitää ostaa, se sotii pahasti periaatteitani vastaan. Antaisin mieluummin vaikka Kiva-lahjakortteja kuin satunnaista puolessa tunnissa ostettua tavaraa.
Ja yleensä suunnittelu on osa hauskuutta :)

Anonyymi kirjoitti...

Niin, no tuo nyt oli vaan hatusta vedetty esimerkki.

Jos joku ystäväni olisi työtön ja saisin vaikka itse leivottuja pipareita, tai mitä tahansa ei-kallista ostettuakin, olisin iloinen lahjasta, enkä odottaisikaan mitään ihmeellistä, koska tietäisin ettei hänellä ole varaa ostaa mitään kallista.

Yhtä kaikki, niin kauan kun itse tykkäät jouluvalmisteluistasi - on hauskaa ja mieluistaa tehdä niitä, niin asia on ok. Siinä vaiheessa kun siitä tulee hirveä stressi ja velvollisuus, että KAIKILLE pitäisi olla jotain, mihin olet käyttänyt hirveästi aikaa ja energiaa, niin siinä vaiheessa alkaa kääntyä itseäsi vastaan.

t. Maria

Näkymätön tyttö kirjoitti...

En minä anna joululahjoja ystäville :) Mutta se on kyllä totta, että joulustressistä ei ole yhtään mitään hyötyä. Luulen että ajattelen sitä nyt koska oikeat stressin aiheuttajat ovat niin pelottavia etten uskalla niitä.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, siltä vaikuttaa minustakin. Tuntuu kuitenkin että olet nyt valmiimpi avautumaan niiden varsinaisten pelottavien asioiden suhteen. Sitä mukaa kun siihen urakkaan pystyy ryhtymään, vähenee nuo muut ahdistukset.

t. Maria

Josefiina kirjoitti...

Minä taas olen "vihainen" miehelleni josta on yhtäkkiä tullut Halloween-fani (vaikka ennen suorastaan vastusti sen viettämistä, niin kuin minä edelleen) ja joka lähes päivittäin tiedustelee miten aion naamioitua Halloween-iltana (en tietenkään mitenkään). Lapset ovat innoissaan, vaikka näyttäisi siltä että isänsä vielä enemmän.

Blog Widget by LinkWithin