30.11.2009

Tiistai


Tein lisää kokeiluja kutistemuovilla ja sain aikaan käyttökelpoisia magneetteja ja avaimenperiä (tai jotain sellaisia). Siskolle susuwatarien serkkuja ja äidille värikkäitä abstrakteja.
Se oli hauskaa puuhaa mutta opin että kannattaa noudattaa ohjeen lämpötilaa ja että ei kannata luottaa ohjeen antamaan aikaa vaan seurata mitä uunissa tapahtuu (on sitä paitsi hauskaa katsoa miten muovi kutistuu). Jos kuviot käpristyvät se saattaa olla aivan normaalia ja ne suoristuvat takaisin, tai sitten jokin meni pieleen ja ne ovat pysyvästi käyriä. Oikeassa lämpötilassa sitä ei tapahtunut, liian kuumassa tai kylmässä kyllä. En tiedä tuleeko niistä ikinä aivan täysin suoria, minulla ei, mutta sen verran kuitenkin että ne pystyy liimaamaan magneetteihin. Tai aivan melkein suoria. Kokeilin erilaisia kyniä ja mustetta ja puuvärit toimivat hyvin mutta minulla väri ei pysynyt kauhean tiukasti kiinni joten lakkasin ne vielä (mikä oli vähän hankalaa). Voi olla että halvemmat puuvärit pysyvät paremmin, jos niissä ei ole niin paljon pigmenttiä. Vahaliitu toimi kohtuullisesti ja jotkut tussit, kaikilla ei kyllä pystynyt piirtämään muoviin. Ja kuviot pienenevät yllättävän paljon. Tavallisella rei'ittimellä sai aikaan sellaisia reikiä joista menee läpi paksu parsinneula mutta ei juuri muuta.
Hauskaa puuhaa kuitenkin, suosittelen, se ei ole kovin kallistakaan (neljä aika pientä arkkia maksoi pari euroa).
(Kuvassa mukana isän ja äitipuolen tilaama joulukortti)

En ole ostanut tänä vuonna yhtään joulukalenteria mutta olen saanut kaksi, yhden paikallislehden mainoksena (hyvin ruma) ja toisen äidiltä nimipäivänä, se on perinne (minulla oli toinenkin sellainen kun SPR lähestyi minua sillä mutta annoin sen eteenpäin).
Minulla alkaa olla jo aika jouluinen olo.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan tuo "kutistemuovi" saman tyyppistä kuin "Krymppis", josta teimme lapsena jotain hahmoja. Muistan, että painoimme ne paistamisen jälkeen aina kattilanpohjalla suoriksi ja hyvin toimi.

Maria

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Taisin törmätä Krymppis-nimeen kun etsin muovista tietoa, minä en ollut sellaisesta kuullutkaan mutta ilmeisesti kyseessä on sama aine. Täytyy muistaa tuo kattilanpohjakonsti.

Blog Widget by LinkWithin