3.5.2010

Maanantai

Jouduin perjantaina kirjakuriiriksi. Yksi tämän kevään kirjoista (isäni toimistolta on muuten aika kiva näköala, kuten kuvasta näkyy) käsittelee vähän ajankohtaista aihetta Turussa ja on sen verran kiinnostava että isäni pyysi minua viemään sitä pariin kirjakauppaan, kun itse oli poissa. Niinpä pienkustantamon edustaja pakkaa kirjat (puhtaisiin) roskapusseihin (koska muita muovikasseja ei ollut) ja sitten kangaskassiin (joka oli sen verran epäsiisti että vaati muovipussit) ja sitten kävelee kahteen kirjakauppaan (onneksi toimisto on keskustassa). Vähän huvittavaa. (Ja minun tekemäni kansi pääsi aamutelevisioon)

Erakkoaikeistani huolimatta kävin vähän vaateostoksilla (se tuntuu ristiriitaiselta, mutta kaupoissa oleminen ei vaadi niin paljon), kun minulla oli kerrankin vapaa iltapäivä. Odotin kauhulla farkkujen ostamista, se on aina vaikeaa mutta matkalla toiseen kirjakauppaan kävelin Stockmannin läpi ja siellä oli alennusrekissä juuri sopivan kokoiset ja malliset farkut, hyvin sopivaan hintaankin. Vannon kyllä aina etten osta ikinä Very Nice -farkkuja, kun ne(kään) eivät kestä käytössäni (jos voisin muuttaa jotain itsessäni vaihtaisin reiteni, paksut reidet eivät ole käytännöllisiä) mutta silti yleensä ostan. Heidän farkkunsa tuntuvat sopivan parhaiten ruumiilleni, olen sellainen vähän tätimäinen niin että kaikki nuorisomallit voi unohtaa heti. Löysin myös pari paitaa ja sukkia ja jätin kauppaan tosi söpöt ballerinat, jotka olivat sekä liian isot että puristavat.


Sitten ostin hyviä salaattitarpeita, sellaisia joita en yleensä raaski (kuten savukalaa) ja vähän herkkuja ja söin liikaa ja tunsin vähän syyllisyyttä siitä että halusin olla yksin.
Rauhallinen ilta palautti kuitenkin tasapainoni ja jaksoin vappupäivänä lähteä katsomaan marsseja (vasemmistoliiton marssissa oli mukana hämmentävä show) ja päädyin piknikillekin (perinteinen vappupiknik ei kyllä ole ihan minun paikkani). Sää oli vähän outo, ensimmäisten marssien aikaan ajattelin pitäisikö laittaa vielä pipo päähän ja pari tuntia myöhemmin puistossa tarkeni t-paidassa.


Ensimmäiset voikukat!

2 kommenttia:

Jussi Kallioniemi kirjoitti...

Keväistä vappu tunnelmaa näyttää olevan.

Karkailevia ilmapalloja ja voikukkia.

Vähän on isommat vappukemut kuin täällä akaassa siellä. : D

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Joo, tuollaiset vappupiknikit vaativat aika paljon opiskelijoita :)

Blog Widget by LinkWithin