17.8.2010

Keskiviikko

Työmatkapyöräily on välillä vähän hermostuttavaa. Pyöräreitti keskustaan menee jaettua kevyenliikenteenväylää pitkin, toisella puolella pyörät ja mopot ja toisella kävelijät. Minun mielestäni aika kätevä systeemi, harmi vain etteivät ihmiset noudata sitä. Varsinkaan mopoilijat, jotka tulevat kauheaa kyytiä takaa. Jos he ohittavat oikein vasemmalta tilaa ei ole kauheasti, joten haluaisin siirtyä vähän oikealle, kävelijöiden puolelle (aivan vähän vain ja jos jalankulkijoita ei ole) mutta mopoista ei ikinä tiedä ja aina arvaan väärin ja olen jäädä alle. Minäkin olen vähän tyhmä, pitäisi vain pysyä paikoillaan.

Tänään onneksi satoi aamulla, menin pyörällä.

Sitten matkan varrella on monta työmaata, joista ei välttämättä pääse ohi tai joissa täytyy pujotella työmaa-autojen välistä tai mennä autotien puolelle. Ja sitten lopulta pääsee kamalimpaan paikkaan, yhteen vilkkaaseen risteykseen, jossa ei ole liikennevaloja mutta jossa on hirveästi autoja varsinkin Myllysillan poistumisen jälkeen (yksi silta kohtaa siinä joen rannan kadun). Autot pysähtyvät harvoin oma-aloitteisesti ja ainoa tapa päästä yli on mennä niiden joukkoon ja toivoa että ne pysähtyvät (en ole koskaan nähnyt siinä onnettomuutta joten yleensä ne kai pysähtyvät). Minä en uskalla ja odotan että joku muukin ylittää, nyt muut ylittivät niin nopeasti ja vaarallisen näköisesti etten ehtinyt mukaan ja onnistuin vasta kolmansien ihmisten kanssa.

Aamulla oli viileää ja radion mukaan Oulussa yöpakkasia ja tajusin että juhlavaatteeni eivät välttämättä kestä lauantain säätä, juhlat ovat nimittäin illalla (ne järjestetään kirjaston kahvilassa ja siten niitä ei tietenkään voi pitää silloin kun kirjasto on auki) ja ehkä myös ulkona (ainakin toivon niin, kirjaston piha on ihana). Ja juhlapaitani lyhythihainen. Eikä minulla ole siihen sopivaa neuletakkia. Onneksi mustaan hameeseen sopii muukin yläosa, esim. joku yksinkertainen musta jonka kanssa voisi laittaa magentanpunaisen neuletakin ja samanväriset sukkahousut. Se vain vaatii vähän ostoksia, minulla ei ole sopivaa mustaa toppia. Sellaiselle on kyllä käyttöä muutenkin niin että voin ostaa sellaisen (jos löydän) hyvällä omallatunnolla.
Huvittavaa vain että hame piti ommella sen takia ettei minulla ollut mitään sopivaa alaosaa, nyt huomaan ettei minulla ole välttämättä sopivaa yläosaakaan (toisaalta, entisetkään hameet eivät sopisi uuteen suunnitelmaan ja mustalle juhlahameelle löytyy muutakin käyttöä varmasti, ajattelin muutenkin tänä syksynä panostaa perushameisiin. Ompelukurssia odottamassa on jo mustaa ja harmaata villakangasta, ihanan ohutta).

Illalla oli taas iltauintia. Tai kevyttä vesihölkkää ja sitten kevyttä paikallaan kelluntaa. Oli vähän liian väsynyt olo tarmokkaampaan, en ole tainnut vieläkään toipua viime aikojen myöhäisistä illoista. Maanantainakin nukahdin kahdeksalta.
Oli kuitenkin kivaa.

Töissä tekemäni nettisivuprojekti on viimein päässyt vaiheeseen jossa se hyvin vähäeleisesti päästettiin julkisuuteen. Aika outoa, se on kestänyt niin kauan.

Ei kommentteja:

Blog Widget by LinkWithin