25.11.2010

Torstai

Selvisin kohtuullisen hyvin työpäivästä mutta kotiin lähtiessäni jouduin kiirehtimään bussiin ja se ilmeisesti laukaisi yskänkohtauksen. Sellaisen joka ei tunnu loppuvan ja jonka aikana tuntee kaikkien paheksuvat katseet (niitä ei näe koska yrittää olla mahdollisimman pieni ja katsoa ulos ikkunasta teeskennellen etten se ole minä). Onneksi mukana oli niitä yskäntabletteja ja -pastilleja, ne tehosivat lopulta. En halunnut mennä ulos tuiskuun yskimäänkään ja odottamaan kymmentä minuuttia seuraavaa bussia.

Sain hoidettua paljon asioita. Kävin optikolla ja sain uudet sangat, samanlaiset kuin entiset mutta ilman lohkeillutta maalia. Kannatti valittaa. Kävin palauttamassa Kelaan pelottavan asumistuen vuositarkastushakemuksen, pelkään että olen tienannut liikaa ja koko vuoden tuet peritään takaisin (epäsäännöllisissä tuloissa on se huono puoli ettei niitä voi ennakoida ja Kela tekee päätöksen viimeisen 12 kuukauden keskimääräisen tulon perusteella, eli ehkä pitäisi pitää koko ajan kirjaa siitä mitä on sillä hetkellä tienannut keskimäärin vuoden ajalta ja hakea muutosta parin kuukauden välein mutta sitten ei tiedä mitä töitä tulee loppuvuonna, hankalaa). Ja sitten kävin toista kertaa kysymässä yhteen ruokakauppaan unohtamaani lehteä, ensimmäisellä kerralla myyjä ei tiennyt, toisella kerralla hän muisti minut ja lehti löytyi ja pääsin lukemaan jouluherkuista (niissä on vain se huono puoli ettei perinteisistä voi luopua eikä herkkujen määrää enää lisätä, jos aikoo mahtua vaatteisiinsa uutena vuotena).

Jouluvalmistelut ovat jääneet vähän vähemmälle mutta viime päivinä olen miettinyt piparkakkutaloja ja piparkakkumaisemia. Viimevuotinen taloni ei ollut mitenkään erityisen hieno, ehkä tänä vuonna saisin aikaan jotain mielenkiintoisempaa. Se saattaa olla itsenäisyyspäivän ohjelmani, niin minulla on vielä reilu viikko aikaa suunnitella.

4 kommenttia:

anne-mari kirjoitti...

Mina ajattetelin tana vuonna tehda talon sijaan kahden poron vetaman reen. Semmoisesta oli kuva jossain lehdessa viime vuonna ja ihastuin kovasti. Sen reen voisi tayttaa vaikka karkilla.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Kuulostaa tosi hauskalta :)

Täytyy yrittää keksiä jotain tosi hauskaa tänä vuonna tyyliin piparitotoro tai piparipuu mutta vähän luulen että saan olla iloinen jos saan aikaan piparihökkelin.

Hilja kirjoitti...

Mä unohdin kerran tohon meidän lähikaupan kassalle Hymy-lehden. En kehdannu mennä sitä enää myöhemmin hakemaan... Eka kerta kun sellasen lehden ostin ja nytkin vaan sitä varten kun siinä oli juttu meidän isästä ja senkin kerran sitten unohdan sen kassalle, noloa.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Hymyn kysyminen on kyllä paljon nolompaa :) Toivottavasti pääsit lopulta lukemaan jutun.

Blog Widget by LinkWithin