10.5.2011

Tiistai

Nyt on taas kansien aika. Taitan runokirjaa ja teen samalla muistiinpanoja mieleeni tulevista asioista (tehokasta kun tekstiä kuitenkin lukee ainakin jonkin verran taittaessa ja silloin ei tarvitse lukea sitä erikseen): lintu, pieni, lentäminen, vapaus, puu, lintu puussa, Kiina?, oksia oikealta, kuusi, kiinalaisen näköinen lintu. Sitten törmäsin tekstissä kohtaan joka ratkaisee ongelmani: timali. Siinä on lintu, joka näyttää aavistuksen verran kiinalaiselta (tai ainakin minulle tulee mieleen mandariini, siis virkamies eikä hedelmä). Paperiin on myös luonnosteltu pieniä kuvia, joista voi hyvällä tulkinnalla erottaa puun, jonka oksalla istuu pieni möykky. Minä kuitenkin ehkä muistan mitä tarkoitin. Sitten pitää vain päättää väri (sininen tuntuu aina loogisimmalta mutta olen käyttänyt sitä aivan liikaa) ja yrittää piirtää tyylitelty kuusi ja viiksitimali, niin että ne kuitenkin tunnistaa. Viimeinen lause muistiinpanoissani on: "Viiksitimali istuu kuusessa ornitologian vastaisesti". Luonnonlaeilla ei ole kai niin väliä runoudessa.

Kyseessä on kiinalaisen suomeksi kirjoittamia runoja, siksi siis kiinalaisuus. En edelleenkään oikein ymmärrä runoutta mutta tuossa kokoelmassa on joitain aika hauskoja runoja liittyen suomeen ja sen kielioppiin.

Päivän toisen kirjan muistiinpanot: Italia, vuori, musta paperi, hehkuvat värit, etualalla musta mäki?, meri?, Sisilia, ei valkoisia reunoja, araukauria, valtavat juuret, meripihka, Piano de Concazze, Galabria, tulivuori. Tuon kannen suurin ongelma on että siihen sopisi hyvin yhden viime vuonna tekemäni kannen tyyli. Täytyy yrittää muunnella sitä vähän.

Nämä runokirjat ovat vähän matkustavaisia, tällä kertaa. Sellaisiin on paljon helpompi tehdä kansi, kun voi googlettaa paikkoja ja kasveja ja sellaista eikä tuoda kaikkea mielikuvituksesta. Kolmas tekeillä oleva kirja sijoittuu kai Naantaliin. Sekin on helppoa. Saattaa olla liiankin helppoa, aina paikalla ei ole niin suurta väliä että se kannattaisi laittaa kanteen.

Ei kommentteja:

Blog Widget by LinkWithin