7.2.2012

Hiljaiseloa

Olin ajatellut pitää blogitaukoa määrittelemättömän pitkän ajan mutta sen lisäksi että sain kommentteja hiljaisuuteen liittyen minulla onkin yllättäen jotain kirjoitettavaakin. Suuri osa hiljaisuudesta on nimittäin johtunut sen puutteesta. Ei minulle ennenkään tapahtunut mitään mutta nykyään suuri osa elämästäni tuntuu olevan sellaista etten voi edes kirjoittaa siitä, työt ja M ja sellaiset. Töissä on mennyt suhteellisen hyvin (ilman kohtalokkaita virheitä mutta sain aiheellista kritiikkiä juuri) ja suhtaudun varovaisen toiveikkaasti siihen että ne jatkuvat vielä jonkin aikaa ellen tee jotain kohtalokkaan virheellistä). Olen käynyt tänä vuonna melkein joka sunnuntai luistelemassa, se on edelleen hauskaa. Yllätin itseni joululomalla nauttimalla suuresti siitä uudesta Rosa Liksomista (sain sitä lahjaksi kaksi kappaletta). Sain hoidettua asuntooni uuden jääkaapin ja vuokranantaja yllätti ilmoittamalla ettei nosta vuokraa ainakaan heti. Saa kotini tuntumaan vähemmän ankealta. Olen tehnyt aika paljon keikkatöitä ja niiden yhdistäminen kokopäivätöihin on juuri niin hauskaa kuin kuvittelinkin. Olen onnistunut jotenkin laihtumaan viime vuoden aikana kymmenisen kiloa, vaikka tunnunkin vastustavan sitä elintavoillani. Normaalipainoon olisi muutama kilo mutta en taida päästä niistä eroon. Muulle kuin työlle ei tunnu jäävän kauheasti aikaa, käsitöitä olen saanut tehtyä yhden kummallisen pipon (se sopisi ihmiselle jolla on sekä lattea että leveä kallo) ja aloitettua hameen kauniista turkoosista tweedistä (joka on mahdollisesti oikeaa Harris-tweediä, ellei Ebay-myyjä valehdellut, ainakin se saapui Ulko-Hebrideiltä), se ei vain oikein edisty kun ompelukurssi peruutettiin keväältä vähäisen osanoton vuoksi (se oli valtava pettymys). Tuo on kai elämäni tällä hetkellä.

Ja mistä minun piti kirjoittaa. Sain luettua loppuun kirjan, joka oli niin hyvä että halusin julistaa sen hienoutta kaikille. Kate Atkinson on ehkä ainoa vähän niin kuin vakavasti otettava kirjailija, jota luen (Rosa Liksom oli huomattava poikkeus). Löysin hänen kirjansa, joskus teininä ja ihastuin niihin, kieleen ja outouteen, mikä on aika poikkeuksellista kun yleensä pidän enemmän seikkailuista ja onnellisista lopuista. Atkinson ei varsinaisesti harrasta niitä mutta hänen kirjansa ovat paikoitellen hauskoja ja paikoitellen synkkiä ja aina vähän kummallisia. Hänen uusimmat kirjansa ovat tavallaan dekkareita, niissä on päähenkilönä entinen sotilas/poliisi/yksityisetsivä Jackson Brodie, joka sekaantuu erilaisiin tapauksiin, rikoksia tapahtuu ja niitä selvitetään mutta se ei ole olennaista (en kyllä ole varma siitä mikä on, Atkinsonin Facebook-sivuilla eräs fani sanoo "Your books are like abstract paintings that slowly morph into coherent designs." Se on aika osuvaa ja ehkä minuun vetoaa sellainen kerronta ja se on myös oikeastaan yksi syy miksi pidän taittamisesta, kaaoksesta syntyy lopulta siisti järjestys kun kaikki osat löytävät oikean paikkansa). Uusin niistä, Started Early, Took My Dog on ehkä paras tähän mennessä, aika rankka mutta nautittava (muutkin ovat rankkoja, jouduin jättämään sarjan ensimmäisen osan kesken koska se oli aivan liian järkyttävä). Se ei ole mitenkään vaikea kirja, mikään noista ei ole (kun minäkin pystyn nauttimaan niistä). Ja täytyy sanoa että tuo päähenkilö on suuri syy miksi pidän kirjoista.

Luettuani sen loppuun (ajattelin lukea ehkä vartin ennen kuin ryhdyn tekemään töitä, onneksi niillä ei ole kiirettä kun loppuilta meni kirjan kanssa) ryntäsin heti kirjailijan kotisivuille katsomaan jos olisi vaikka tulossa jatkoa. Se ei selvinnyt sen sijaan opin että BBC on tehnyt ensimmäisistä kirjoista tv-sarjan, että se on saatavilla dvd:llä ja että päähenkilöä esittää osuvasti Jason Isaacs, joka on tuossa roolissa kaukana Lucius Malfoysta. Olin ollut vähän ylpeä siitä että olen onnistunut välttelemään nettiostoksia pitempään mutta tuon pitäisi olla sen viidentoista euron arvoinen. Toivottavasti.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kun palasit edes hetkeksi. Olisi kiva lueskella kuulumisiasi. :)

anu kirjoitti...

Tervetuloa takaisin ;)

Mikä tuon tv-sarjan nimi on? Jackson Brody? Vaikuttaa potentiaalisesti kiintoisalta.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Anonyymi, kiitos, saa nähdä olisiko keväällä enemmän energiaa.

Seeds, sen nimi on Case Histories ja se vaikuttaa kyllä aika hauskalta (odotan vieläkin dvd:täni). Kirjatkin ovat hyviä.

annakaisu kirjoitti...

En voi sanoin kuvata sitä riemua, minkä koin, kun huomasin uuden blogikirjoituksesi! Siis ihan oikeasti! Mukavaa, että kirjoitit. Toivon, että bloggaisit vielä jatkossakin, sillä tekstejäsi on niin kiva lukea.

Jussi Kallioniemi kirjoitti...

Hei näkymätön. Mukavaa, että olet saanut töitä.

Itse pidin kirjoitustyylistäsi myös.

Hyvä, että tulit takaisin aiheita on kiva lukea.

Olen seurannut myös tuota oolan blogia samalla sinun blogin kautta muuten en olisi tuotakaan löytänyt.


Pidä lippua korkealla välillä täälläkin.

-TC- kirjoitti...

Hips. Aika kertoa kuulumisia, täällä odotellaan! :)

Jussi Kallioniemi kirjoitti...

Hei näkymätön tyttö. Blogisi oli minusta kiehtova, jos palaat joskus olisi mukava kuulla sinusta.


Terv Jussi Kallioniemi

Anonyymi kirjoitti...

Olisi kiva kuulla kuulumisia!

Blog Widget by LinkWithin