22.4.2015


En tiedä eksyykö tänne enää kukaaan mutta ajattelin kirjoittaa ihan sen kunniaksi että blogi täyttää tänään kymmenen vuotta. Tai täyttäisi jos olisi aktiivinen.

Minusta tuntuu siltä että kolmen vuoden tauon jälkeen elämässä olisi pitänyt tapahtua jotain mullistavaa, mutta kaikki on suunnilleen ennallaan. Olin välillä työttömänä, sitten taas reilun vuoden vanhassa työpaikassani ja nyt taas työttömänä/freelancerina/osa-aikaisena vanhassa työpaikassa. Asun samassa paikassa, vaikka olisin valmis muuttamaankin. Ja parisuhdekin on sama, mikä on mukavaa.

Mitähän minulle on sitten tapahtunut tässä valissä?

Olen tehnyt töitä, välillä vähän liikaakin (ja sitten liian vähän). Ainakin neljä isoa kirjaprojektia (joista yksi jatkuu yhä, mahdollisesti kymmenosaisen kirjasarjan kolmas osa tekeillä), aika monta pienempää.

Olen ommellut, ainakin kuusi mekkoa (joista viisi aika kivoja). Nyt haaveissa on nahkainen olkalaukku, materiaaliksi löysin halvalla vanhan nilkkapituisen hameen mutta muut materiaalit odottavat parempaa rahatilannetta. Sen sijaan voi tehdä kesämekon pari vuotta sitten ostetusta kankaasta, joka on vain odottanut oikeaa mallia.

Kävimme viime vuonna lyhyen melontakurssin ja pääsin toteuttamaan pitkäaikaisen haaveeni melonnasta Aurajoella. Kurssi oli vähän pettymys, tai kumma kyllä en ollutkaan ihmelapsi vaan kurssin hitaimmin oppivia (en sentään tippunut veteen niin kuin kolme kurssilaista). Kanootilla hiljakseen melominen joessa oli aivan eri juttu (ilmeeni ehkä kertoo sen), se oli aivan niin hauskaa kuin olin kuvitellutkin ja joki oli kaunis siitäkin näkökulmasta.

Toinen pitkäaikaisen haaveen toteutuminen oli taidegrafiikan kurssi työväenopistossa, sielläkin on ollut niin hauskaa kuin olen kuvitellut (yllä viimeisin työni). Ikävä kyllä ensi syksyltä se taitaa jäädä minulta väliin, jos kuulemamme huhut hintojen noususta pitävät paikkansa. Kurssi on ollut minulle tärkeä muutenkin kuin taiteellisesti, meillä on ollut joka vuosi mukava ryhmä, se on käynyt terapiasta.

Olen kehittänyt vähän 35-vuotiskriisiä. Miten voin olla näin vanha ja enkä ole tehnyt juuri mitään? Että tunnun vieläkin olevani urani alkuvaiheessa ja odotan että elämä alkaisi? (Ehkä se pitäisi vain aloittaa, tai jotain.) Tuntuu oudolta että kymmenen vuotta on oikeasti kulunut siitä kun aloitin blogin mutta toisaalta niistä ajoista tuntuu olevan ikuisuus.

Olen tehnyt satunnaisesti muutakin taidetta (tai "taidetta"), esimerkiksi kuvansiirtokollaasijuttuja.

Ja olen lukenut paljon monipuolisemmin. Liityin pari vuotta sitten spefilukupiiriin, että saisin luettua kirjoja, joita en muuten lukisi ja pääsisin vähän ihmisten pariin (meillä oli etäsuhdeaika ja olin vähän vaarassa erakoitua). Sekin on ollut hauskempaa kuin kuvittelin, välillä kirjojen lukeminen on tuntunut työltä (minulla on pakkokirjojen suhteen asenneongelma) mutta se kai tekee hyvää. Tänä vuonna olen lukenut Helmetin Kirjan vuoden lukuhaasteen mukaisesti. Tai olen lukenut muutakin mutta ollut avoimempi uudenlaisille kirjoille ja lukenut haasteeseen sopivia kirjoja niiden osuessa elämääni, kun luultavasti ne olisivat muuten jääneet väliin. Viimeisimpinä elämyksinä on ollut Patti Smithin Ihan kakaroita (äitini saattoi pääsiäisenä kyllästyä kun aihe kuin aihe tuntui aina kääntyvän Patti Smithiin) ja Alati matkalla, johon on koottu japanilaisen Bashoon matkakertomuksia ja runoja (minua viehättää ajatus siitä että matkustetaan katsomaan jotain erityisen kaunista täysikuuta tiettyyn paikkaan tietyssä kuussa).

Kai kaikkeen tuollaiseen saa kolmekin vuotta kulumaan.

9 kommenttia:

Jani kirjoitti...

Vielä luetaan, onnea kymmenvuotiaalle!

Paletti kirjoitti...

Hauska yhteensattuma, juuri eilen mietin, mitä sinne kuuluu kun blogisi nimi sattui silmään Veloenan sivupalkissa. Ja heti tänään pääsin lukemaan kuulumisia! Onnea kymmenvuotiaalle, aika rientää hurjaa vauhtia (ja kaikki mitä tapahtuu tai ei tapahdu syntymän ja kuoleman välissä lasketaan elämäksi, luulisin :))

Anonyymi kirjoitti...

Olen välillä miettinyt mitä sinulle kuuluu :) kiva, kun päivitit blogia pitkästä aikaa! :)

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut! Olet yhä blogilistallani ja odotus palkittiin. :)

-TC- kirjoitti...

Voi toki, kyllä täällä ollaan uteliaita :)

Anonyymi kirjoitti...

Täällä myös ilahduttiin uudesta postauksesta! Blogisi oli yksi ensimmäisistä joita aloin lukea (nyt niitä on listassani ihan liikaakin). Toivottavasti jatkat.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Hauskaa että joku ainakin lukee, kiitos teille :) Sain pari kirjoituksiin kirjoittaessani niin ei tiedä vaikka jatkaisinkin jossain vaiheessa.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti jatkat bloggaamista vielä! Blogisi on lempparini.

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa, että blogi heräsi jälleen henkiin! Täälläkin on välillä mietitty mitä elämääsi kuuluu! :) Tervetuloa "takaisin"!

Blog Widget by LinkWithin