8.7.2015


Huomasin, että itseinhoni saa minut inhoamaan muitakin ihmisiä. Siitä olisi varmaan hyvä päästä eroon, niin kuin myös itsensä vertaamisesta muihin (kuten samanikäisiin ihmisiin, joilla on vakityö ja asuntolaina ja muuta aikuisuuteen kuuluvaa, vaikken edes haluaisi heidän elämäänsä).

***

Tulevaisuuteen sijoittuva kirja
Margaret Atwood: Uusi maa

Tämän piti olla jo lukupiirin toukokuun kirja, mutta kun se ilmestyi vasta silloin niin kirjastosta sitä ei vielä saanut. Vähän jännitin sen lukemista, ennakkokäsitykseni Atwoodista oli jotain synkkää, taiteellista, vaikeaa ja kaikinpuolin ankeaa, en ole mitään muuta häneltä lukenut. Uuden maan perusteella voisin lukeakin, se oli yllätyksekseni helppolukuinen, mukaansatempaava ja oikeastaan optimistinen vaikka kyse onkin maailmanlopun jälkeisestä maailmasta. Pelkään oikeasti maailmanloppua, en nopeaa jumalallista iskua vaan hidasta maailman tuhoutumista, vähän niin kuin tässä kirjassa on tapahtunut. Siihen nähden tämä ei ollut oikeastaan yhtään ahdistava kirja, ehkä kaikki ankea oli jo tapahtunut. Aiempia osia en ole lukenut (tarinassa pysyi mukana ihan hyvin ilmankin, varsinkin kun kirjan takana oli tiivistelmä niiden tapahtumista), enkä taida lukeakaan, ne kuulemma ovat ahdistavia.

4 kommenttia:

Ryövärintytär kirjoitti...

Minusta on ihanaa elää arkea. On ihanaa, kun on se vakityö ja elämässä elämisen rytmi, "tekemisen meininki" niin kuin lapsuudessani hoettiin. Mutta en minäkään voi välttyä vertaamasta itseäni muihin. Silloinkin, kun en edes tahdo niitä asioita, joita muilla ikäisilläni on, tulen väkisin ajatelleeksi pitäisikö minulla kuitenkin olla ne, ettei tarvitsisi selitellä mitään. Ehkä vertailu on meille ihmisille niin sisäsyntyistä, ettei siitä pääse eroon pakottamallakaan.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Se mistä olin kateellinen on vakityö, ja ehkä myös elämä joka mahdollistaa asuntolainan. Molemmat tuntuvat minusta yhtä mahdottomilta. On kyllä tosi vaikeaa olla vertaamatta itseään muihin, jos sen oppisi olisi varmaan aika onnellinen.

Anonyymi kirjoitti...

Odottelen innolla mustikkapostauksia! :)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Olen ollut lievässä marjastusmaniassa viime kuukaudet :)

Blog Widget by LinkWithin