2.8.2005

Jos kävijälaskuri sanoo että suurin osa (enemmän kuin muita yhteensä) käyttää Netscape seiskaa eikä kukaan Firefoxia niin voisiko kuvitella Firefoxin tulleen lasketuksi tuohon? Vai onko laskurissa jotain vikaa? Tai minun lukijani outoja?

10 kommenttia:

pk_k kirjoitti...

Täällä yksi lukija, joka tunnustautuu oudoksi. Luulen, että se FireFox on siinä Netscape 7 selaimina näkyvien joukossa. Siis luulen, varma en ole.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Jos tuo tilasto pitäisi paikkansa niin Netscapella olisi reilun 60% osuus kävijöistä, se tuntuu jotenkin epätodennäköiseltä. Ja kai joku edes Firefoxia käyttää kun se kerran on niin muodikas nykyään?
(minä olen sen asentanut koneelleni ja välillä yritän tottua siihen mutta aina lopulta palaan Netscapeen, sitä olen aina käyttänyt ja se tuntuu omalta)

Jani kirjoitti...

Firefoxin käyttäjä ilmoittautuu ja toteaa samalla, että Browser Identity sanoo appName: Netscape. Ehkä laskuri siis ei tosiaan osaa tehdä eroa näiden kahden välille.

Maailman Keisari kirjoitti...

Eikä tunnu olevan mitenkään harvinainen "väärinkäsitys". Sitemeter tunnisti kyllä, mutta nykyinen laskurini (laskuri.net) ei.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Voisi kuvitella ettei Netscapen käyttäjiä olisi kovin paljon Firefox lienee suosituin selain.
Voisi sitä kai laittaa muitakin tilastoja, Windows XP on ylivoimaisesti suosituin lähes 70 prosentin osuudellaan. Sen perässä tulee tulee Windows 98 & 2000. Linux on neljäntenä aika heikolla tuloksella.
Windows 95:kin joku käyttää vielä.
Ja löytyy sieltä muutama mac-ihminenkin.
Hakusanoista suurin osa liittyy seksiin ja 50-lukuun.
Ja suurin osa on tullut Blogilistan suosikeista.

Harjoittelija kirjoitti...

Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.8) Gecko/20050517 Firefox/1.0.4 (Debian package 1.0.4-2)

Ei tuon kyllä pitäisi Netscapena näkyä.

zache_ kirjoitti...

Jos suurin osa lukijoistasi käyttää mozilla-pohjaista selainta, niin sinulla on aika hmm... valistunut käviläkunta. Yllättävää :) erotteleeko tuo laskurisi muuten mozillan ja netscapen jotenkin jollei se kerran firefoxia erottele? Käyttääkö muuten kukaan Operaa?

tms.. ite surffaan winkkarilla ja firefoxilla..

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tilasto kokonaisuudessaan:
Netscape Navigator 7.x 759
MS Internet Explorer 6 416
MS Internet Explorer 5 28
Opera 8.x 28
Opera 7.x 15
Other 2

Se on ehkä vähän outo.

Tuazophia kirjoitti...

Mulla vaihtelee käytössä satunnaisesti Mozilla ja Firefox (ensin mainittua käytän enemmän) ja käyttöjärjestelmänä Linux tai hyvin harvoin Windows (esim. vanhempieni luona). Veikkaisin, että tuo Netscape pitää sisällään myös sekä Mozillan että Firefoxin käyttäjät.

Scilla kirjoitti...

Ilmoittaudun Operan käyttäjäksi. Siinä on Mozillan ohella toinen hyvä selain. Hauskaa, että laskurisi tunnistaa Operan mutta ei ehkä Mozillaa.

Blog Widget by LinkWithin