30.8.2005

Minä menen yrityshautomoon. Pelottaa.
Osallistun vain ensimmäiseen vaiheeseen, siinä ei vielä perusteta omaa yritystä, minä en ole siihen kypsä vielä pariin vuoteen. Minusta on alkanut tuntua että yritysideani on heppoinen mutta ei kai sillä ole niin väliä.

Minulla ei mitään erityistä hinkua yrittäjäksi, mutta olen huomannut, että nautin freelancer-töistä eniten. Siinä tarvitsee yrittäjän taitoja ja töitäkin saa helpommin jos on oma yritys, se on toimeksiantajalle helpompaa.
En tiedä oppisinko markkinoimaan itseäni. Puhelinkammosta ainakin pitää päästä eroon mutta voi olla sse on jo hävinnyt. Ja minä kyllä osaan kehua itseäni tarvittaessa. Töideni suhteen en kärsi turhasta vaatimattomuudesta.

5 kommenttia:

Matonen kirjoitti...

Olet kyllä rohkea.
Mietin joskus että olisiko jonkinlainen omalla taiteilulla eläminen ollut mukava ammatinvalinta. Se kuitenkin tyssäsi siihen, etten haluaisi elättää itseäni luovuudella, leipiintyisin kuitenkin, inhoaisin pian koko juttua ja toimeentulo olisi epävarmaa.

Joten taiteesta tuli vain harrastus ja työkseni nukun päiväunia, leikin ja laulan....

Anonyymi kirjoitti...

Onnea vain jos, lähdet etenemään yritysidean kanssa. Sellainen vaatii aina luottamusta ja paljon töitä, mutta eipä oma firma estä muiden hommien tekemistä.

Meillä koulussa yritettiin opiskelijoita aivopestä yrittäjiksi ensimmäisen vuoden aikana. Käytännössä tietää kaiken, mutta tarpeeksi hyvää yritysideaa ei ole.


Fanta

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minä olen enemmän käsityöläinen kuin taiteilija. Tai tarkoituksenani ei ole elättää itseäni taiteella, siihen rohkeus ei riitä eikä minulla ole siihen kutsumustakaan. Minä pidän yhteistyöstä asiakkaan kanssa ja hänen tarpeidensa mukaisen työn toteuttamisesta. Vapaa-aikataiteilu erottuu siitä hyvin, toisaalta täytyy tunnustaa ettei sille juuri jää aikaa tai ideoita. Mikään muu ala ei kiinnosta minua tarpeeksi, en usko että kouluttautumalla jollekin turvalliselle alalle saisin varattu kaiken luovuuteni itselleni, todennäköisesti en saisi tehtyä yhtään mitään. Mutta kyllä minua pelottaa. En millään haluaisi valmistua ja tuo yrityskin tuntuu olevan vielä aika kaukana.

Minulle yritysidea on tavallaan luonnollinen, tekisin sitä työtä mitä muidenkin leivissä mutta itsenäisesti. Kun tekee työtä joka tuottaa jotain on se idea ehkä helpompi keksiä.
Voi tietysti olla että hautomo-asiantuntijat päättävät etten ole sopiva yrittäjäksi. Sekin olisi tavallaan helpotus.

Hanichu kirjoitti...

Aivan mahtavaa.
Uskon että tuo yrityshautomojuttu on kuin luotu sinua varten.
Luota vain itseesi rohkeasti! Sinulla on enemmän kokemusta ja näkemystä kuin suurella osalla samaan kategoriaan - muut kuvallisen viestinnän opiskelijat - kuuluvilla.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Suuret kiitokset kannustuksesta, se tuntuu hyvältä. Yritän olla ajattelematta sitä miten ujo sopii yrittäjäksi mutta en minä enää niin ujo ole. Ja voi sitä ainakin yrittää, tai suunnitella.

Blog Widget by LinkWithin