3.10.2005

Pääsen tutustumaan tekijänoikeuksiin vähän eri näkökulmasta, opinnäytetyössä olisi hyvä olla musiikkia. Onneksi koululta saa apua tuollaisiin (ja rahaa toteutukseen).

Olen saanut tehtyä jo kaksi tuntia tuon työn suunnittelua tänään, ja ratkaistua toiseen työhön liittyvän ongelman. Ehkä lintsaaminen oli hyvä ajatus.
Tänään pitäisi käydä vielä kaupungilla, ostamassa lisää lankaa mummon lahjaan, vakoilemassa taidetarvikkeiden hintoja opinnäytetyön budjettiin ja ostamassa lisää soseomenoita. Ja tiskatakin pitäisi. Ehkä sitten en tunne huonoa omaatuntoa.
Muuta kuin siitä ettei koulun tuotantoassistentin ehdottama tapaamisaika ensi maanantaille sovi, silloinkin lintsaan.

8 kommenttia:

zache_ kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
zache_ kirjoitti...

Pistämpäs propagandaa blogiisi. Tosin olet varmaan tietoinenkin alasipuolesta, että sielläkin järjestetään uuden tekijänoikeuslainvastainen miekkari niin varmistetaan kuitenkin.

http://groups.yahoo.com/group/oulunmusamiekkari

Ja sitten muutama minusta paremmin onnistunut selitys miksi uusi laki on huono idea, meinaan eihän tuossa musiikin kuuntelusta ole kyse vaan siitä miten mediaa saa tulevaisuudessa käyttää. Henkilökohtaisesti minusta on turha puhua luovan alan tukemisesta jos ollaan sääntelemässä alaa kuoliaaksi. Se on lähinnä karhunpalvelus taiteilijoille tahoilta jotka tekee tuossa omaa bisnestään.

http://hsivonen.iki.fi/drm
http://www.tpu.fi/~c3trinne/laki/kuvii.html

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tunnen itseni aika uonoksi ihmiseksi kun en ole paremmin tutustunut asiaan enkä oikein mielenosoitukseenkaan pääse. Asiaa kyllä kannatan.
Tekijänoikeuskysymykset ovat kyllä hankalia, muutenkin kuin musiikin kannalta.

Anonyymi kirjoitti...

Minä kävin tänään tuolla Oulun mielenosoituksessa näyttämässä itsekin mielipiteeni osana porukkaa, mutta näin isoksi kaupungiksi porukkaa oli aika säälittävän vähän. Mutta tulipahan se ensimmäinen mielenosoitus koettua.


Fanta

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minäkin olisin voinut mennä ellen olisi tehnyt tälle päivälle muita suunnitelmia. Olen sen verran joustamaton että minun on vaikeaa muuttaa suunnitelmian, vaikkeivat ne mitään pakollisia juttuja olisikaan. Onnittelut sinulle aktiivisuudestasi.

Lord Boredom kirjoitti...

Kello oli paria minuuttia yli viisi, kun yliopistolla (eli kaukana keskustasta) huomasin ilmoituksen marssista. Periaatteessa olisi voinut osallistua, vaikkei tapoihini kuulukaan. Olisi ollut ensimmäinen kerta minullekin.

No, seuraavan kerran kun päättäjät keksivät hömppälakeja riesaksemme, niin lupaan yrittää osallistua ;)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minä olen tainnut olla kahdessa mielenosoituksessa. Toisella ei ollut merkitystä (eikä kyllä juuri osanottajiakaan), toinen saattoi auttaa pelastamaan Jyväskylässä Tanssisali Lutakon. Tai niin on ainakin hyvä kuvitella vaikka päätös pelastamisesta tehtiin varmaan viisi vuotta mielenosoituksen jälkeen. Muuten oli hauskaa paitsi että lopussa mielenosoitus muuttui melkein mellakaksi ja ihmiset ryntäsivät kaupungintaloon sisään. Minä seisoin vain eteisessä. Ja tottelin poliiseja.

Lord Boredom kirjoitti...

Enpä taitaisi itsekään mellakoimaan alkaa, vaan siinä vaiheessa tottelisin poliiseja, ja mutisisin että jos ei viesti mennyt perille hyvällä, niin ei se kyllä pahallakaan. Terroristejä (mellakoitsijat, terroristit... no, onhan niillä nyt jotain eroa kuitenkin) ei tule myötäillä. (Tosiasiassa minulta loppuisi uskallus, vaikka mistä sitä tietää, jos on joku asia johon todella uskoo vahvasti ja pitää äärimmäisen tärkeänä - en tiedä, voisinko jopa kuolla aatteen puolesta? Tuskin kuitenkaan, haluan aivan liian kovasti olla elävinään).

Blog Widget by LinkWithin