24.11.2005


Joulu 04
Originally uploaded by Ereine.

4 kommenttia:

Emil kirjoitti...

Tuosta tulikin mieleen että täytynee muistaa leipoa jouluksi. Viikon hiljaisuus edessä ja ihmiskontaktit rajoittunee lähikaupan kassaneitiin. Oma piparkakkutalo? Ehkei kuitenkaan, mutta jotain kevyempää kylläkin. Olisiko Näkymättömällä tytöllä mielenkiintoisia reseptejä tarjota?

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Kevyitä reseptejä ei valitettavasti ole, en oikein hallitse niitä. Tietysti piparkakkumaustettu kääretorttu puolukkarahkatäytteellä voi olla kevyt ja jouluinen. Tai jos lisäisi luumusosetta täytteeseen. Sokerikakkupohjaiset leivonnaiset taitavat olla kevyimmästä päästä. Jotkut muffinssitkin voisivat olla hyviä, niistäkin saa jouluisia piparimausteella (minusta on kätevintä ostaa valmiita maustesekoituksia, yksittäin ne tulevat kalliimmiksi ja minulla ainakaan ei ole kauheasti käyttöä neilikalle).
Minä luulen että jos viettäisin joulun yksin niin tekisin piparkakkutalon. Voi hyvin kyllä olla että vietän jouluni äitini kanssa ainakin seuraavat parikymmentä vuotta.

Emil kirjoitti...

Mielenkiintoisen iloinen ajatus tuon viimeisen virkkeesi: "Voi hyvin kyllä olla että vietän jouluni äitini kanssa ainakin seuraavat parikymmentä vuotta."

Sai jopa hymyilemään, kaiken tämän syksyisen harmauden keskelläkin, joka katkaisi jälleen kerran aina niin ihanan talvisään.

Itse en saa edes tätä joulua vietettyä rakkaideni kanssa, yksin omassa rauhassa takkatulen äärellä kaikella todennäköisyydellä. Muistellen kaikkea mennyttä ja pohtien kaikkea tulevaa, toivoen hyvää tietysti maailmalle ja miettien olisiko sittenkin joku tullut koneelle jouluna, vaikka vaan piipahtamaan ja jättämään terveisensä.

Hymyillen käymme rantaan Tonavan,
sen kulkua seuraten kauas katoan..

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minä tunnen itseni aika onnekkaaksi kun minulla on paikka jonne voi mennä jouluna ja jossa joulun viettäminen on hauskaa. Aikuisiän jouluissa parasta on tunnelma ja rauha.

Blog Widget by LinkWithin