29.11.2005

Karjalankielisten tiernapoikien (tai tyttöjen) innostamana lainasin kirjastosta Santtu Karhu ja Talvisovat -yhtyeen (en osaa tuota taivuttaa) levyn Hyvästit Karjala.
Joskus muutama vuosi sitten tapasin isäni kautta erään karjalaisen muusikon. En muista mitä hän oikeastaan sanoi, ainoastaan sen että Santtu Karhuun pitäisi suhtautua negatiivisesti. Minä tein työtä käskettyä. Kyse taisi kyllä olla siitä että muiden on vaikeaa päästä julkisuuteen tai jostain vastaavasta. Minulla on tuon kyseisen muusikko-runoilijan oman bändin levy, se ei ole kovin hyvä, toisin kuin Hyvästi Karjala. Onneksi pääsin eroon epämääräisestä ennakkoluulostani.

Karjalan kieli kuulostaa myös komealta.


Löysin myös sattumalta kiinnostavan oloisen levyn, johon törmäsin tänään sattumanvaraisella retkellä bogista toiseen.

(tämä on kirjoitettu eilen mutta säästetty tälle päivälle, ettei tulee liikaa tekstiä yhdelle päivälle).

2 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Karjalan kieli kuulostaa minunkin korvaani hyvältä, ja Santtu Karhu ja Talvisovat -yhtyeen lisäksi suosittelen lämpimästi tutustumaan toiseenkin petroskoilaisyhtyeeseen, Mylläreihin. Siis jos vain pidät kansanmusiikista ja siitä vaikutteita saavasta rockista. Elämäni paras keikkakokemus oli Mylläreiden esiintyminen Faces-etnofestareilla vuonna 2003. Pidän kovasti myös Santtu Karhusta ja "talvivaatteista", enkä usko, että teet väärin, jos heitä kuuntelet :) Hassua, että kirjoitit aiheesta juuri tänään, kun mun pitäisi palauttaa kirjastoon puoli vuotta lainassa olleet karjalan kielen sanakirjan viisi osaa. (Ne olivat lainassa karjalaisia lauluja käsittelevää opinnäytetyötä varten.)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Myllärit on tutustumislistalla, täytyykin laittaa kirjaston levy varaukseen (se taisi olla lainassa ja Santtu Karhu löytyi lähikirjastosta hyllystä, tosin vasta pienen etsimisen jälkeen, ei ollut kansanmusiikissa eikä rockissa vaan etnorockissa).
En tiedä miksi karjalan kieli kuulostaa niin hyvältä, paremmalta kuin viro, joka kuulostaa välillä väähn hassulta mutta ei ole missään nimessä rumaa. Karjala kuulostaa ehkä jotenkin ylpeämmältä tai ehkä vain nuo kaksi musiikkiesitystä, joihin olen törmännyt kuulostivat siltä.

Blog Widget by LinkWithin