22.11.2005

Viime viikolla postilaatikkoon oli ilmestynyt varoitus. Tulevat kauppaamaan uskontoa ovelta ovelle.
Voi kuulemma päästä sisään ilman huolta, vaikka olisi laiton katselijakin.


Oikeastaan minusta tv-lupatarkastajat ovat parempi vaihtoehto.

9 kommenttia:

Hanichu kirjoitti...

No hei kamoon, asenteen korjauksen paikka. Eivätkö ne olleet tekemässä jotain tutkimusta (opinnäytetyötä tms?), eivät mitään jehovantodistajia. Musta on ihan kiva jos tulevat meille ja saavat sinne tilastoihinsa vähän ihmettelemistä mun ajatuksista. Jos satun olemaan kotona siihen aikaan kun rinkuttavat. Ja jos eivät juokse pakoon kun kuulevat koiran haukunnan.

Tosin, meillä kun ei oo telkkaria nyt niin saa tulla se tarkastajakin.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Teki vain mieli kirjoittaa tuosta, tuolla tavalla. Joka tapauksessa minua ei suunnattomasti ilahduta kun opiskelijalähetys ilmoittaa tulevansa kylään, varsinkaan kun tarkoitusta ei sanota suoraan. Kysely voi olla käännyttämistä tai opinnäytetyötä. Vastaan kyllä ihan mielelläni kaikenlaisiin kyselyihin mutta nyt pitää koko ajan jännittää ovatko ne tulossa.

Piti käydä katsomassa heidän kyselykaavakettaan osoitteessa www.boksi.info. Minusta tuo vaikuttaa käännytykseltä tai ainakin kysymykset ovat lievästi outoja. En tiedä pystyisinkö vastaamaan nauramatta kysymykseen siitä olenko lukenut Raamattua vapaaehtoisesti. Olen lukenut mutta juutuin tupsuihin ja partoihin ja en taida päästä niistä eroon.
Kaavake tuntuu perustuvan siihen että kaikilla on jonkinlainen suhde Jumalaan ja kun siitä suhteesta kysellään ihminen myös aktivoituu uskomaan.
Mutta minä tietysti olenkin synnillinen ateissti.

Tuazophia kirjoitti...

Täytyy sanoa, että mä ahdistuisin kyllä tuollaisista kyselyistä, vaikka olenkin uskovainen. Minulle usko on aina ollut henkilökohtainen asia. Tietysti voin keskustella siitä pyydettäessä tai pyytämättäkin, jos siitä nyt kerran on puhe, mutta en tuolla tavalla. Eli kyllä meillekin voisi jättää tulematta.

Jani kirjoitti...

Eihän niitä ole pakko päästää sisälle. Siellähän soitelkoot kelloa. Ystävällistä vain, kun ilmoittavat etukäteen, niin tietää olla vaivautumatta edes ovisilmälle asti (jos sellainen on) ja ainakin minua tieto siitä, millä asialla olivat, helpottaisi omaatuntoa, kun tietää, ettei se ovikellon soitto ainakaan mitään tärkeätä meinannut.

Tuollaiseen haastatteluun saattaisin kyllä osallistuakin vain päästäkseni näkemään haastattelijan reaktioita, mutta nuo linkin takana olevat kysymykset ovat kyllä juuri sillä uskovaisten typerällä nurinkurisella tavalla suunniteltuja, esimerkiksi "Mistä tiedät, ettei Jumalaa ole olemassa?"

Maria kirjoitti...

On täysin oma päätöksesi, haluatko päästää heitä sisään vai et -- riippumatta heidän käyntinsä tarkoituksesta. Ajattelet varmaan, ettet halua pahoittaa heidän mieltään, mutta oikeasti sinulla on täysi oikeus päättää ketä haluat päästää kotiisi ja ketä et -- tuntematta siitä mitään syyllisyyttä. Sitä paitsi näiden kävijöiden "uhka" on aiheuttanut sinulle jo nyt ahdistusta ja jännitystä -- ei siis tarvitse ajatella että pahoittaisit heidän mielensä. Jätä vaikka ovi avaamatta tai sitten avaa se ja sano "kiitos, ei kiinnosta" tai että sinulla ei ole aikaa.

Maria

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Täytyy tunnustaa etten ollut aivan vakavissani enkä ole koko viikkoa odottanut jännittyneenä. Jos tulevat en avaa ovea tai jos avaankin niin selviän heidän kanssaan puhumisesta. Ennakkovaroitus on kyllä kätevä.
Asuessani ennen tämän talon ensimmäisessä kerroksessa ovella kävi usein (tai ainakin pari kertaa) jehovantodistajia, todella kohteliaita ja ei-tyrkyttäviä.
Tv-lupatarkastaja on käynyt kerran. Hänenkään kanssa ei ollut ongelmia.

Anonyymi kirjoitti...

Päivää, tervetuloa. Luen teille suosikkikohtani Raamtusta:


2 "Ihminen, oli kaksi naista, saman äidin tyttäriä, 3 ja he harjoittivat haureutta Egyptissä. Jo nuorina he siellä harjoittivat haureutta: miehet likistelivät heidän tytönrintojaan, hivelivät heidän nännejään. 4 Heistä vanhempi oli nimeltään Ohola, ja hänen sisarensa oli Oholiba. He tulivat minun omikseni ja synnyttivät poikia ja tyttäriä. Tätä tarkoittavat heidän nimensä: Ohola on Samaria, Oholiba on Jerusalem.

5 "Mutta Ohola, vaikka oli minun, harjoitti yhä haureutta. Hänen verensä veti assyrialaisiin, heidät hän otti rakastajikseen, nuo soturit, 6 joilla oli purppuraviitat, nuo käskijät ja päälliköt, nuo komeat nuorukaiset, jotka ajoivat sotavaunuilla. 7 Heille hän lahjoitti irstaan lempensä, kaikille noille Assyrian valiomiehille. Hän makasi jokaisen kanssa, johon tunsi halua, ja saastutti itsensä heidän epäjumalillaan. 8 Hän jatkoi rietasta elämäänsä, jonka nuorena oli Egyptissä aloittanut -- jo silloin miehet makasivat hänen kanssaan, hivelivät hänen tytönrintojaan ja purkivat himonsa häneen. 9 Sen tähden minä jätin hänet rakastajiensa armoille, annoin hänet assyrialaisille, joihin hänen himonsa paloi. 10 He riisuivat hänet alasti, veivät pois hänen poikansa ja tyttärensä ja surmasivat hänet miekalla lyöden. Näin he panivat hänen rangaistuksensa täytäntöön, ja hänestä tuli varoittava esimerkki kaikille naisille.

11 "Oholiba, hänen sisarensa, näki kaiken tämän. Mutta siitä hänen himonsa vain yltyi, ja hän ryvetti itsensä irstailuissa vielä pahemmin kuin hänen sisarensa. 12 Hän himoitsi assyrialaisia, noita käskijöitä ja päälliköitä, noita upeasti pukeutuneita taistelijoita ja sotavaunujen ajajia, kaikkia noita komeita nuorukaisia. 13 Minä näin, miten hänkin ryvetti itsensä -- samaa tietä he kulkivat molemmat. 14 Mutta hän meni haureudessaan vieläkin pitemmälle. Hän näki seinillä miehenkuvia, punavärillä piirrettyjä Kaldean miehiä. 15 Niillä oli vyötäisillään lannevaate ja päässä muhkea päähine, ja niillä oli soturin ylväs näkö. Ne olivat Babylonian poikia, Kaldean maan kasvatteja, 16 ja ensi näkemältä hänen himonsa syttyi. Hän lähetti sananviejiä heidän maahansa Kaldeaan, 17 ja niin babylonialaiset tulivat, tulivat hänen vuoteeseensa ja makasivat hänen kanssaan. He saastuttivat hänet irstaudellaan, ja kun hän ryvettyi heistä, hänen himonsa sammui. 18 Mutta hän oli tuonut haureutensa kaikille julki ja paljastanut kaikille häpynsä, ja niin hän kävi minulle vastenmieliseksi, niin kuin oli käynyt hänen sisarensa. 19 Silti hän jatkoi entistä menoaan. Hän muisteli nuoruutensa päiviä, irstasta elämäänsä Egyptissä, 20 ja hänen mielensä paloi Egyptin himokkaisiin miehiin, joilla oli elin kuin aasilla ja jotka sinkosivat siementään kuin orhi.

Maria kirjoitti...

Tämä on hauska :D

Emil kirjoitti...

Rauhaisaa uskoonkäännytystyötä

Hes. 6:11 "Näin sanoo Herra Jumala: Lyö käsiäsi yhteen, polje jaloillasi maata ja huuda: 'Voi!' Valita kaikkia pahoja tekoja, kaikkia iljettäviä töitä, jotka Israelin kansa on tehnyt ja joiden vuoksi se kaatuu miekkaan ja menehtyy nälkään ja ruttoon. 12 Joka on kaukana, kuolee ruttoon, joka on lähellä, kaatuu miekkaan, ja joka näiltä säästyy, kuolee nälkään. Näin minä tyhjennän heihin vihani. 13 Te tulette tietämään, että minä olen Herra, kun heidän ruumiinsa lojuvat hajallaan heidän epäjumaliensa ja alttariensa seassa jokaisella korkealla kukkulalla, jokaisen vuoren laella, jokaisen lehtevän puun, jokaisen tuuhean tammen alla, kaikkialla missä he ovat tuoksuvia uhreja epäjumalille tarjonneet. 14 Minä kohotan käteni heitä vastaan ja muutan heidän maansa, sen kaupungit ja kylät, tyhjäksi ja kolkoksi aavikoksi, autiomaasta aina Riblaan saakka. Silloin he tietävät, että minä olen Herra."

Blog Widget by LinkWithin