19.1.2006

Häpeä

Minua alkoi yhtäkkiä hävettämään se että annoin viime lauantaina liikaa raha taksikuskille.

Joinain iltoina muistan isotätini (sen yhden ennenkin mainitun) hautajaiset ja sen miten luulin yhtä vanhaa tätiä toiseksi.
Ja sitten on vaikeaa nukkua.

4 kommenttia:

Tristan kirjoitti...

Miksi se taksikuskille annettu raha "hävettää"? Luulisi hävettävän enemmän jos olisi 15:sta eurosta jäänyt tunnollisesti odottamaan 20-sentin vaihtorahaa.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Sellaisia ne minun häpeän aiheeni ovat, järjettömiä. Kyse oli kyllä vähän isommasta rahasta, kyyti maksoi kuusi euroa ja jotain (matka oli puolisentoista kilometriä) ja maksoin kympillä.
Häpeä on siinä se että jos kuski ja muut ihmiset kuvittelevat minun olevan jotenkin typerä. Sitä taidan pelätä eniten sosiaalisissa tilanteissa.
Toisaalta voisin ajatella että olin anteliaalla tuulella hyvästä päivästä johtuen eikä neljä euroa tosiaankaan ole mikään iso summa (vaikka siellä syökin koulussa kaksi päivää...)

Anonyymi kirjoitti...

Taksikuskit on varmaan kokeneet paljon isompiakin tippejä - varmaan eniten kännisiltä joilla saattaa muutama kymppi mennä "tippeinä". Tuskin kuski sinua tyhmänä piti :) olen minäkin tippejä antanut kuskeille.


Fanta

Valkoturkki kirjoitti...

Eräs ystäväni on ravintolan ovimies ja kertoi, että hän arvostaa eniten vakioasiakkaiden pieniä tippejä, sellaisia 1-2 euron kokoisia.

Kun ihmisiä käy baarissa illan aikana 200+, niin pienistä tipeistä tulee mukava lisätienisti. Eivät kaikki tietenkään anna tippiä, mutta silti.

Liian isoihin tippeihin suhtautuminen kuulemma tuntuu sitten hankalalta. Pieni tippi kertoo, että homma meni hyvin - iso menee mielistelyksi.

Blog Widget by LinkWithin