21.1.2006

Minulla on melkein paheellinen olo. Kävin vieraassa ruokakaupassa, jonka vieressä on Alko. Ensimmäisen kerran minun on tehnyt mieli ostaa alkoholia ihan vain muuten vain, ilman että on ollut juhannus tai uusi vuosi tai vastaava. Jopaa harmittelin sitä etten ole opetellut juomaan viiniä ruuan kanssa.
Nuorempana olisin ollut varma että lopullinen tuho on jo oven takana.

Ja tietysti minulta kysyttiin henkkareita.

4 kommenttia:

Veloena kirjoitti...

Sellaista se on. Arvatenkin ne paperit kysytään satakymmenvuotiaaksi saakka. Siihen kanduu asennoitua niin, ei sitten pety.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Ei minua henkkareitten kysyminen oikeastaan haittaa, tiedän että olen nuoren näköinen enkä tee mitään näyttääkseni vanhemmalta. Voi olla että pettyisin jos ei kysyttäisi.

Tällä hetkellä ainoa henkilöllisyystodistukseni on vahentunut passi, pitäisi varmaan hommata uusi. Se kulkee aina mukana, tosin silloin kun pitäisi todistaa henkilöllisyytensä iskee aina pieni paniikki, ehkä se on tällä kertaa hukkunut.
Hollannissa piti lain mukaan varsinkin ulkomaalaisten kantaa aina henkilöllisyystodistusta, poliisi olisi saanut tarkistaa sen ja ilman henkkareita olisi voinut joutua putkaan. Mutta kai heillä piti olla hyvä syy, minulta ei koskaan kysytty. Tietenkin pelkäsin sitä.

Jani kirjoitti...

No jopa kuulostaa pohjoiskorealaiselta! Tuo Hollannin meininki siis, että pelkästään henkilöllisyystodistuksen puuttumisesta putkaan.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Laki taisi mennä niin että jos poliisilla on syytä epäillä, jostain, esim. kadulla räyhäämisestä, eikä suostu tai pysty todistamaan henkilöllisyyttään on poliisilla oikeus viedä putkaan. En tiedä mitä tapahtuisi henkilötodistuksettomalle, joka ei tekisi mitään epäilyttävää. Joka tapauksessa kaikkien yli 15-vuotiaiden (vai oliko se nuorempien) pitää pystyä todistamaan henkilöllisyytensä. Terroria siinä vastustetaan.

Blog Widget by LinkWithin