23.1.2006

Tänään alkoi pitkään pelkäämäni rästiinjäänyt viestintäoikeuden kurssi. Se olisi pitänyt käydä jo vuosi sitten ja istuinkin aivan liian monella tekijänoikeutta käsittelevällä luennolla. Opettajamme oli asianajaja Helsingistä, hyvin hohdokas ja pelottava nainen. Tentti oli vasta Hollantiin lähtöni jälkeen (outoa että siitä on kohta vuosi, ensi viikolla kai) ja sen jälkeen olisi ollut muitakin luentoja.
Nyt en ollut ainoa vuosikurssiltani samalla asialla, lievää noloutta se ei kuitenkaan poistanut. Toisaalta nyt pääsen näkemään kaksi vuotta minun jälkeeni aloittaneita, aivan outoa porukkaa. Opettaja oli toinen, mukavampi ja tämä osio on ohi tämän viikon jälkeen. Olisin saattanut saada hyväksiluetuksi läsnäolon edellisillä luennoilla, mutta nyt se tekijänoikeuslakikin on muuttunut ja ehkä siellä oppii jotain hyödyllistä.
Pitäisi ottaa selvää korkeimman oikeuden ratkaisusta tapauksessa, jossa A:lla oli ollut 90-luvun alussa monta modeemia kiinni koneessaan ja niiden avulla hän oli levittänyt laittomia kopioita ohjelmista. Yksi oli ollut jopa erittäin nopea isdn-linja.

Käsilleni on tapahtunut jotain kamalaa. Ne ovat aivan punaiset. Pitää varmaan käydä koulun jälkeen apteekissa ostamassa jotain kunnon rasvaa.

Ei kommentteja:

Blog Widget by LinkWithin