25.3.2006

Ei olisi pitänyt iloita siitä että työni on pian valmis. Se ei taida valmistua ikinä, tekisi mieli itkeä.

Olen tänään toista kertaa koululla ja mikään ei suju. Olen juossut koulun ja kaupan ja kodin väliä, koneelta toiselle ja luokasta toiseen.
Lopputulos on se että minulla on tyylikäs elokuvani erilaisina videotiedostoina mutta ei mitään keinoa saada sitä dvd:lle (tai sellaista keinoa jolla jälki näyttäisi melkein ammattimaiselta). Eilinen ammattimainen ohjelma toimi hyvin, mutta kone kieltätyi polttamasta millekään levylle (kaksi erilaista dvd-r-levyä ja yksi dvd+r-levy), tänään kokeilin amatööreille suunnattua ohjelmaa, joka toimii hyvin loppuun saakka, sanoo Unspecified error ja kuolee. Ehkä levyni ovat kirottuja?

Vartijakin kävi tarkastamassa liikunko oikeilla asioilla.


Vaihtoehtoni ovat äärettömän epäammattimainen levy (tehty joko iDvd:llä, joka tekee reunaan Applen logon, tai Toast Litella, joka tekee tyylikkään aaltokuvioisen taustan) tai sitten odotus maanantaihin ja itkemistä opettajille ja toivoa että jostain löytyy toimiva kone/ohjelma-yhdistelmä. Tai sitten soitto kaverille, jolla on kannettava koululta, jossa pitäisi olla kunnon ohjelma.

Tai sitten unohdan valmistumisen kokonaan.


18:01 Ystävältä ei löytynyt sitä ohjelmaa lainakoneeltaan mutta sympatiaa ja vertaistukea. Täytyy mennä itkemään opettajille maanantaina, ehkä he säälivät minua ja saan paljon apua. Ongelmana on tietysti se että koko työn olisi pitänyt olla valmis jo torstaina mutta tässä vaiheessa en välitä heidän aikarajoistaan. Kunhan saan työni levylle, muulla ei ole niin väliä.
En kyllä tiedä onnistuuko sekään, online-edit, jossa toimiva dvd-ohjelma kuulemma sijaitsee on varattu koko ensi viikon. Ehkä he kuitenkin pitänyt ruokatunnin jossain vaiheessa?
Huomisesta tuli lomapäivä, silloin voi pyykätä ja tiskata ja viedä roskia ja siivota. Ja toivoa ettei enää itketä.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Anna opettajien ratkaista ongelma. Opinnäytteiden työ tahtoo olla täynnä tuollaisia töyssyjä joihin homma tysähtää hetkeksi, mutta sitten kun ongelma on ohi niin sitä pääsee huojentuneena taas jatkamaan työtä.


Fanta

Anonyymi kirjoitti...

iDVD:stä saa asetuksista (sori en muista mistä) sen Applen logon pois päältä. Sen jälkeen ei pitäisi olla "epäammattimainen".

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Fanta, minun olisi pitänyt antaa opettajien ratkaista tuo jo viikko tai pari sitten, ärsyttää ja nolottaa kun se jäi näin viime hetkeen (ylihuomenna työ pitää palauttaa).

Paljon kiitoksia anonyymi, se löytyi helposti asetuksista. Ongelmanani olivat myös teemat, yritin käyttää sellaista, johon saisi sijoitettua kuvan ja yksinkertaisen linkkitekstin, mutta en onnistunut löytämään. Onneksi Googlen avulla selvisi että Pronssihäät 2 -teemaa pystyy muokkaamaan sopivasti. Vähän huvittava valinta ottaen huomioon sen että elokuvani päähenkilö pysyi naimattomana koko ikänsä, vaikka hänellä vientiä riittikin.
Ehkä minun ei sittenkään tarvitse mennä itkemään opettajani luokse, jos saan tuon vielä siirrettyä dvd:lle.

Mikko Moilanen kirjoitti...

Miten voi olla mahdollista, että opettajat aikatauluttavat opinnäytetyötä? Yrittävätköhän he edesauttaa valmistumista?

Minä en aikataulutuksille korviani lotkauttaisi.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Periaatteessa voisin jatkaa opinnäytetyön tekemistä vaikka koko ensi vuoden, mutta silloin työn laajuus (6 ov) ylittyisi reippaasti, mikä ei ole tarkoituksena. Suurin syy kuitenkin on se että opinnäytetyöhön kuuluu palautetilaisuus ja showtime, jossa työt näytetään kaikille halukkaille. Noihin on pakko osallistua ja niitä järjestetään kaksi kertaa vuodessa, kevään jälkeen seuraavat ovat vähän ennen ensi joulua, ja minun tavoitteenani on valmistua joskus lokakuussa. Jos haluaa kevään tilaisuuksiin pitää työn ja siihen liittyvän tuotantokansion (sisältää kaikki työhön liittyvät paperit, esim. budjetin ja projektisuunnitelman) olla valmiita tiistaina. Kyllä he myös yrittävät edesauttaa valmistumistamme, tuollaiset jutut ovat aika tarkkoja ammattikorkeassa. Yhdellä vuodella saa ylittää norminmukaisen ajan (meillä neljä vuotta), sen jälkeen pitää anoa jatkoaikaa ja perusteluiden pitää olla todella hyvät. Olen kuullut ihmisistä, joilla valmistuminen ei ole ajankohtaista viidennenkään vuoden lopulla, heillä ei ole oikein muuta vaihtoehtoa kuin hakea koulutukseen uudestaan, jos haluavat medianomeiksi.

Aikataulutus on hyvin tärkeää opinnäytetyössä, tarkoituksena on tehdä oikea projekti eikä anna kovin hyvää kuvaa ammatillisista valmiuksista jos työ vain venyy ja venyy. Nytkin olen käyttänyt siihen oikeastaan koko lukuvuoden.

Mikko Moilanen kirjoitti...

Niin no joo, projekteissa aikataulut voi olla todella tärkeitä.

Blog Widget by LinkWithin