9.4.2006

Minä yläasteella

Edellinen kirjoitus sai minut kaipaamaan vanhaa päiväkirjaani, halusin nähdä olinko silloin niin tyhmä kuin muistin olleeni ja oliko käsialani teinityttömäisen siisti. Sattumalta se löytyikin (olin tosiaan niin tyhmä ja käsialani oli melkein lukukelvotonta). Olin etsimässä sopivaa Postcrossing-korttia Le Corbusierin osittain suunnittelemassa kaupungissa asuvalle. Eräästä laatikosta löysin Jyväskylän yliopiston päärakennusta esittävän kortin lisäksi sen vanhan päiväkirjani, kai minun olisi pitänyt tajuta että laatikko jossa on kiinnostavia papereita (minulla on useampikin sellainen laatikko) olisi loogisin säilytyspaikka.

Kirjaa oli huvittavaa lukea ja hyvin noloa, toivon ettei se koskaan joudu vääriin käsiin. Kirjoitin lähinnä ihastuksista ja joululahjoista ja siitä miten inhoan ystäviäni (tunne oli ilmeisesti molemminpuoleinen) ja miten ruma ja lihava olin (olin 165 cm pitkä ja painoin noin 65 kiloa, todellakin suunnattoman lihava). Jotkut asiat yllättivät kuten se että olin kärsinyt enemmän kavereideni kiusaamisesta (ilmeisesti he, tai jotkut heistä tekivät muutakin kuin vain välillä sulkivat minut ulkopuolelle), yllätyin myös siitä että eräs kiusaajista oli tyttö, jota myöhemmin pidin todella tavanomaisena ja ihan mukavana mutta aika tylsänä. Välillä kaikki oli hyvin ja meillä oli hauskaa, välillä minua, tai jotakin muuta, kiusattiin. Muistan aivan liian vähän noista ajoista.

Yllätyin myös siitä olin pitänyt päiväkirjaa satunnaisesti yhdeksännelle luokalle asti enkä vain 13-vuotiaana. Minulla oli tapana kommentoida vanhojen kirjoitusteni typeryyttä ("Enpä oo ollu tyhmä...").

Olin ihastunut ainakin näihin:
Suuri ihastus, samalla luokalla, suosittu, hyvännäköinen, jääkiekkoilija. Mielestäni hän oli myös luokkani järkevimpiä jätkiä. Päiväkirjan mukaan koko naapurusto ja suurin osa luokkaani oli perillä ihastuksesta (kavereillani oli tapana möläytellä yksityisasioita). En kuitenkaan tullut kiusatuksi sen takia, ehkä hän oli oikeastikin ihan järkevä. Jotain todella noloa ja stereotyyppistä ihastuksessani on, kuin amerikkalaisissa teinielokuvissa joissa paksu nörtti (jolla on paksut mustasankaiset lasit ja hammasraudat, ne tosin olivat ihastuksellani eikä minulla) ihastuu koulun komeimpaan urheilijaan.
Eräs poika kuvataidekoulussa ja hänen veljensä (ei haitannut vaikka he olivat kai lestadiolaisia, en edes halunnut tutustua heihin).
Välillä pelkäsin ihastuvani luokan inhottavimpaan poikaan.
Kaupungilla nähty, mustiinpukeutuva ja viininpunahiuksinen sarkastisen näköinen poika (ihastus loppui hänen tupakointiinsa).
Eräs lempeä ja hiljainen poika.
Voi olla että ihastuksia oli muitakin, en vain kirjoittanut heistä.

Miesihanteeni oli muutenkin aika kummallinen, yksi idoleistani oli erään poikabändin laulaja (idolini on kuvassa se yksinkertaisen näköinen tyyppi vasemmalla, nykyään hän on ilmeisesti tuntematon näyttelijä), jonka olemassaolon olin kokonaan unohtanut. Mainitsin myös idolikseni prinssi Charlesin (tuosta minulla ei ole minkäänlaista muistikuvaa).

Välillä tapahtui kaikenlaista noloa. Kerran menimme kaverini kanssa vakoilemaan hänen ihastuksensa kotia ja sattumalta törmäsimme hänen veljeensä. Juoksimme kiljuen karkuun (oli vähän noloa mennä kouluun syysloman jälkeen). Toisen kerran olin samassa bussissa kuin ihastukseni ja onnistuin vielä törmäämään ovella toiseen ihastukseen (en millään muista miten hän reagoi ja tervehdimmekö, olimme kuitenkin samassa ryhmässä kuvataidekoulussa ja kai hän minut tunsi). Noloa.

Muutama lainaus (varoitus, teksti ei todellakaan ole syvällistä tai edes kiinnostavaa):

26.10.1993
Ihanaa kun on syysloma!!!! Tänään me oltiin kaupungilla. Käytiin Macdonald'sissa ja Jyväskeskuksessa. Jyväskeskus on upee!!! [kyseessä oli juuri avattu kauppakeskus, jossa oli myös kaupungin ensimmäinen McDonald's, vähän kuin olisi asunut oikeassa kaupungissa]
Käytiin tänään kävelemässä Kuokkalanpelolla [omakotitaloalue toisella puolella kaupunginosaamme]. Etittiin Xxxxtietä [täytyy vähän sensuroida] ja lopulta löydettiin se. U [kaverin ihastus, nimikirjain muutettu] asuu tosi upeessa talossa!! Kun me oltiin lähössä me nähtiin joitakin pentuja. M [kaveri, nimikirjain muutettu, selittämättömät kirjaimet tästälähtien ovat kavereita] kysy niiltä tunsiko ne U:n. Yks vastas: -Joo, se on mun isoveli. Vähän ehkä hävetti!!!
Mä haluaisin x-paidan [iso harmaa college-paita, johon oli painettu musta x, jollainen eräällä tytöllä oli] tai Naughty by nature -paidan. M haluis punasen Bullsien pipon!!

28.10.1993 Torstai
Oltiin eilen Tampereella Egypti-näyttelyssä, tosi upee!!!
Mä en tiiä pitääkö M musta. Ei oo kiva olla sellasen kaveri, joka huutelee kaikkee. Kuten: "NT, [siis minä] eiks X [suuri ihastukseni] ole kiva?" Se ei oo yhtään hauskaa!! Ne aina K:n kanssa kuiskii yms.
Kiva ku A tulee huomenna Rhodokselta.
Mä en kehtaa maanantaina mennä kouluun M:n takia.

29.10.1993 Perjantai
A tuli kotiin. Yhtä tylsä kuin ennenkin.
Oltiin tänään kaupungilla.
Mä haluaisin olla nätti ja suosittu hiphoppari [en välittänyt musiikista mutta ilmeisesti minuun vetosi muoti, jossa sai pukeutua säkkeihin, niin tein muutenkin]. Ja sitten mulla olis hyvännäkönen hiphoppari poikakaveri.
Minkäköhän takia mä tykkään X:stä? Se on aika hyvännäkönen!!! Ja se jotenkin on niin ihana!!!

2.11.1993 Tiistai
Onneks mä en oo saanu kuulla siitä Kuokkalanpeltojutusta.
Tänään saatiin ET:n kokeet. Mä sain 8.
Mä uskon että X tykkää B:stä [luokkakaveri]. X on kyllä aika idiootti. Mutta mä tykkään siitä kuitenkin.

4.11.1993 Torstai
Eilen tapahtu jotain pahempaa kuin se mitä Kuokkalanpellolla tapahtu[vieläkin Kuokkalanpelto tuntuu minusta pahaenteiseltä paikalta]!!!
Ö ja Y[samassa koulussa olleita poikia] oli meiän pihassa ja lehmä-K sano niille: "Haluutteko tietää kenestä NT tykkää?"
Ja nyt varmaan koko koulu tietää kenestä mä tykkään!!!!!
Mutta mä en oo ihan varma että se [X siis] tietää. Mutta aamulla Y jutteli sen kanssa!!! Ja sillä oli jotenkin pirullinen ilme [X:llä siis. Y ja X eivät kyllä olleet varsinaisia kavereita].

16.11. Tiistai
Tänään oli ruotsinkokeet. Ei kovin vaikeet.
Liikkatunnilla oli tanssia!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ekaks tanssittiin suunnilleen samanpitusten kanssa. Mä "jouduin" (sain) tanssia X:n kanssa. Se ei kyllä oo mun pitunen. Se on reippaasti pitempi. Alussa piti kävellä sellasta piiriä. Ku X:llä on puolet pitemmät jalat niin mä jouin juoksemaan sen perässä. Myöhemmin vaihettiin pareja monta kertaa. Me tanssittiin Teksasin ruusua ja jenkkaa.

18.11. Torstai
Me tanssittiin tänäänkin. Mä jouduin tanssimaan valssia W: kanssa [pihan poikien kaveri, inhottu ehkä siksi]. Yäk!!!! Mieluummin mä olisin tanssinu X:n kanssa!!!
Mä tykkään siitä hirveesti!!!!
Se on ihana!!!!
Myöhemmin mä sain tanssia X:n kanssa rokkia. (Ihan sairas tanssi) Se on ihana!!!! I love you X!!!!!!
Se on aika hyvä tanssimaan. Me tanssittiin valssia, rokkia, letkajenkkaa ja jenkkaa ja Teksasin ruusua.

14.12. Tiistai
Ihanaa ku on kohta JOULU!! Mä meen torstaina jouluostoksille.
Mä en tiiä miks mä tykkään X:stä. Välillä en tykänny siitä ollenkaan mutta nyt mä taas tykkään!!!!!
Mutta ei se tykkää musta. [Olin kommentoinut pari vuotta myöhemmin: "Enpä oo ollut tyhmä"]
Me saatiin tänään mantsan kokeet. Mä sain 7,5. Ei menny oikein hyvin.

19.12.1993 Sunnuntai
On aika huono olo, ku on menkat.
Huomenna saahaan koulun kuvalehet!!! Siinä on kaikkien koulun oppilaiden kuvat.
Musta on kivaa olla meiän luokalla, ku meiän luokalla ei oo paljo peippareita. (Paitsi C, mutta se on lehmä). [tämä oli ennen kuin luokalle muodostui uusnatsijengi. Peippari oli meikkaava ja turhaminen tyttö, en muissta liittyikö siihen mitään pissismäistä käytöstä]

21.12. Tiistai
Saatiin tänään koulun lehdet.
Marika tulee tammikuussa J-kylään [taisi olla joku kirjekaveri, ehkä hevosleirillä tavattu]
Tänään oli vain kaks ekaa tuntia normaaleja. 3. tunti oli luokanvalvojantunti.
Sitte oli ruokailu ja ruokailun jälkeen oli joululaulutilaisuus.
Sitte päästiin kotiin.
Me tultiin kaheksallatoista (siis linkillä) [siis linja-autolla]
X:ki oli siinä bussissa.

2.1.1994 Sunnuntai
Marika on jo käyny J-kylässä joten me ei tavattu.
Mutta ei se mua haittaa.
A ja M on kattonu hirveesti sitä K:n videota [joululahja, Take Thatin konserttitallenne] ja nyt ne on kauheita Robbie ja Howard-faneja!!! Se on toisaalta inhottavaa ku mustaki Robbie on paras niin M omii sitä. Tai sanoo että Robbie ihastus siihen jos se näkis sen. Sitte A on varmaam Howard fani sen takia ku M sano että se on Howardin näkönen.
Mun kai pitäs ruveta Gary faniks. Joo! Gary is best!!!!! [myöhempi lisäys: Ai ku mä oon sen näkönen vai?!!]

27.1.1994 Torstai
Marika kävi J-kylässä pari viikkoo sitte ja me tavattiin. Oli ihan hauskaa.
A, M, K, ja T lähtee Take Thatin konserttiin. Mä en pääse [koska en mahtunut muiden kanssa samaan majoitukseen ja vanhempani eivät päästäneet minua yksin muualle]
Mä en välillä tykännyt X:stä mutta nyt mä taas tykkään siitä.
Mä inhoon A:ta ja N:ää, ne aina haukkuu ja kiusaa mua.
Meillä oli eilen matikan kokeet. Kauheet!!!
Sitte N ja A aina vihjailee kaikille X:stä. Siis siitä että mä tykkään siitä.

17.2.1994 Torstai
Mä en enää tykkää X:stä!!!
Kenestähän mä alkasin nyt tykätä?!!!
A on lehmä. M on lehmä. Ne on suuttunu mulle jostain, mutta mä en tiiä mistä.
X on ollu joskus B:n kanssa (mutta en mää siks lopettanu siitä tykkäämistä).
Mä vaan pelkään että mä oon ihastumassa Z:aan [luokan pahin kiusaaja]!!!

4.4.1994 Maanantai
Tänään ei ollu koulua koska oli pääsiäisloma.
Mä inhoon A:ta, M:ää ja C:tä. Ne on paskoja.
Mä en ihastunu Z:aan (onneksi).
Take Thatin konsertti on viikon päästä.

Joku päivä heinäkuun lopussa tai elokuun alussa, maanantai anyway 1994
Mä haluisin rastahiukset mutta mää en oikein tiiä sopisko ne mulle ja mun vaatteisiin. Kun mun vaatteet on aika siistejä ja sellasia.
Sitte mulla on pari ongelmaa mun ulkonäöstä. Mä oon lihava ja ruma, mulla on kauheesti finnejä ja mun hiukset näyttää ihan kauheilta.
Musta ois kiva lähtee Englantiin!!! Lontooseen...

17.8.1994 Torstai
Koulut on jo alkanu ja seiskaparkoja rääkätty.
Meiän koulu on tosi upee!!!! [muutimme uuteen kouluun, joka oli tosiaan aika hieno]
Vaikka meiän reksi sanokin että sitä ei saa sanoa ylihienoks.
Reksi on vähän omituinen.
Musta tuntuu että mulla ei oo yhtään kaveria ku K, M ja kump. on aina jossakin. Niillä on kaks uutta kaveria [poikia] .

22.10.94 (tai jotain sinnepäin)
Meiän luokalle on tullu kaks uutta oppilasta Ä ja O. O on ihan hyvännäkönen, C tykkää siitä (varmaan). Mun mielestä Ä on jotenkin inhimillinen (tai sitten ei). Emmä siitä kyllä mitenkään tykkää!!!!

26.11.94
Meillä oli koulussa tanssia torstaina. Valssia, humppaa, jenkkaa ja rokkia. MÄ EN OSAA TANSSIA!!!!! Z inhoaa mua mutta mä en välitä!!!
Mua sattuu välillä kylkeen mä oon saanu varmaan jonkun omituisen taudin [jotkut asiat eivät muutu]. No ei se johtuu varmaan lihassärystä tai jostaki.

18.12.94 Sunnuntai
Kohta on joulu! Kivaa!!!
Mä oon välillä kauheen masentunu mun ulkonäön takia, välillä mä en välitä siitä ollenkaan. Siis siitä että mä oon lihava ja mulla on kauheesti finnejä.

1.1.95 Sunnuntai
Eilen oli uudenvuodenaatto. Paukuteltiin kauheesti raketteja. Mä en tykkää sellasista raketeista jotka vaa paukahtaa.
Mä olin K:n luona, siellä oli A, M ym. A:n kaveri D on hullu. Se räjäytti kiinalaisia (pommeja) A:n, ym jalkojen lähellä.
Mä valoin tinaa, niistä tuli omituisen muotosia.

5.1.1995 Torstai
Mä inhoon menkkoja!
Mä lähin tänään kesken koulusta ku mulla oli niin huono olo. Meillä olis ollut liikassa kinkkujumppaa ja toisaalta mä olisin halunnut olla siellä.
Mä lähin pois enkun tunnilta. Onneks se ope päästi mut.
Mä oon ottanu tänään yhteensä yhen disperiinin ja yhen Burana 400:n. Olo on aika huono!!!

21.1.95 tai jotain sinnepäin
Mä en halua kuolla. Ainakaan nyt. Vaikka koulussa ei mene kovin hyvin [myöhempi lisäys: siis kaverien kanssa], mä en haluu kuolla. Mä haluan elää.
[tässä oli nolo runo]

17.3.95 Perjantai
Mä olin eilen K:n synttäreillä. Mä vein sille kukan. Se oli ihan nätti.
Mä käyttäydyn eri tilanteissa ihan eri tavoin, siis koulussa mä oon ujo mutta esim. kuviksessa [kuvataidekoulu, jossa olin käynyt 11 vuotta] mä oon aika itsevarma.

2.5.95
Vappuna mä olin yötivolissa. A, M, K ja E joi. Ne oli ihan sekoja.
Minä ja T oltiin ainoot selvät ja me raahattiin ne kotiin. Kiva vappu!!

19.6.95 Maanantai
Mä täytän torstaina 15v.!!!
On tapahtunu kaikenlaista mutta oikeestaa ei oo tapahtunu mitään. Me oltiin E:n mökillä ja mä ja E tultiin kipeiks. Mä olin Sataman yössä. Siellä oli ihan hauskaa.

29.7.95 Lauantai
Mä meen huomenna Prometheus-leirille, vähän jännittää.
Musta tuntuu että mä tykkään vähän yhestä jätkästä. Mä en tiiä mikä sen nimi ja mä oon nähny sen vaan 4 kertaa. Sillä on mustat vaatteet, viininpunaset hiukset ja samanlaiset kengät ku mulla [jos joku tunnistaa itsensä saa ottaa yhteyttä]. Tai en mä siitä oikeestaan tykkää, se vaan on jotenki kiinnostava.

13.4.96 Sunnuntai
Iskä on Pariisissa, pitäis tulla tänä yönä.
Musta tuntuu että mä tykkään F:stä [luokkakaveri, hiljainen ja lempeän näköinen]. Mä en tiedä miks. Sillä on nätit silmät.
Tän päiväkirjan taso on surkee.

Kirjoitinko minä murteella? Kai jotkut muutkin ovat olleet yhtä tyhmiä ja pinnallisia teineinä? Onneksi silloin ei ollut blogeja.
Tajusin myös yhden syyn lisää miksi en ryypännyt kavereideni kanssa. Miksi ihmeessä olisin antanut heille lisää mahdollisuuksia nolata minua?

15 kommenttia:

norsis kirjoitti...

Tunnustan nyt samalla lukevani blogiasi >:D

Mutta niin, mun vanhat päiväkirjat ovat juurikin aivan vastaavan tasoista! Ja mua hävettää ne niin, että yhden piilotin jonnekin, enkä enää muista minne ja aina sillointällöin pelkään, että joku löytää sen (sen on kotikotonani) ja lukee. Se on ehkä noloin kaikista! Ja kirjoitin sitä kuitenkin 9. luokalla.

Mullakin ne ihan ala-asteelta asti käsittelee lähinnä matkoja, ihastumisia ja koulukiusaamista. Hirmusti olen haukkunut kaikkia ihmisiä niihin.

Niiltä ajoilta, joista haluaisin asioihin vielä palata, ei ole päiväkirjakirjoituksia. Lopetin kai silloin ysiluokalla. Lukioajalta ei ole mitään tekstejä minulla; vain kirjekaverilla ja muutamilla mailikavereilla, joille kerroin ihan kaiken aina. Aika pian lukion jälkeen aloinkin sitten pitään nettipäiväkirjaa.

Keksi kirjoitti...

Oletko nyt ihan varma että se oli sinun päiväkirjasi eikä minun, jonka löysit? Teksti on tismalleen samanlaista, noloja runoja myöten. Paitsi että itse en pitänyt Take Thatista, vaan East 17:stä ;). Pitääpä laittaa omia päiväkirjamerkintöjäni yläasteelta omalle sivulle...

Näkymätön tyttö kirjoitti...

norsis, kiitos tunnustuksesta :)

Minä olen pitänyt tuon lisäksi yhtä päiväkirjaa, joskus ala-asteella. Siihen merkitsin lähinnä päiväntapahtumia. Voi olla että minulla oli joku kolmaskin, minulla on muistikuva että kaveri A:n kanssa teimme siihen ansan siskoni varalta, keksimme jonkun pojan johon olin muka ihastunut.
Päiväkirjan pitäminen ei ollut minulle luontevaa, en tainnut haluta pohtia ongelmiani vaan pakenin mieluummin kirjaan tai mielikuvitukseeni. Tuossa on melkein kaikki tuon päiväkirjan kirjoituksen, niitä ei tullut paljon. Ainakaan sen jälkeen kun pääsin X:n yli.
Lukiossa minulla meni paljon paremmin ja sen jälkeen löysin keskustelualueet, minulla ei ollut tarvetta kirjoittaa itselleni.
Blogi tuntuu vastaavan johonkin muuhun tarpeeseen, huomionkipeyteen ehkä.
Ja hauska kuulla että muillakin on yhtä noloja päiväkirjoja :)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Keksi, se kyllä vaikutti jotenkin vieraalta, en kai minä ole voinut ajatella noin :) Minä pidin myös East 17:sta, mutta en New Kids on the Blockista. Se olisi ollut liian noloa. Aika pian aloin pitämään Blurista ja muusta brittipopista, ja ehkä järkevöidyin muutenkin.
Toistenkin päiväkirjamerkintöjä olisi hauskaa lukea :)

Matonen kirjoitti...

Ooooh! Ihania päiväkirjamerkintöjä :) Kaikilla on ihan varmaan samanlaisia, minulla ainakin :)

Erityisesti kohta "Mä en enää tykkää X:stä!!! Kenestähän mä alkasin nyt tykätä?!!" kiteyttää koko päiväkirja-ajatuksen, jos ei ole ihastusta, mitä sitä päiväkirjaan kirjoittaisi!

Täytyy kaivaa omat vanhat päiväkirjat esille heti.

Lord Boredom kirjoitti...

Tavallaan hauska huomata, kuinka - ja anteeksi kovasti, jos loukkaan jotenkin - tavallinen teinityttö olet ollut! :D (ja toisaalta suorittaa, kun ihastuksina on ollut juurikin niitä jääkiekkoilijoita ja hiphoppareita, eli kaikkea mitä minä en koskaan ollut).

Olen tainnut tosiaan asua taka-hikiällä, kun meillä ei kertakaikkiaan ollut hoppareita, ennenkuin minä olin lukiossa. Ainakaan en muista, että olisi yläasteaikoinani ollut puhumattakaan ala-asteesta. Lukiossa oli kyllä jo "hevareiden" (joihin itse kuuluin ulkoasustani huolimatta) ja "hoppareiden" keskenään taistelevat leirit. Kun olin ensimmäistä kertaa juovuksissa, tosin vasta lukion jälkeen, taidettiin soittaa lukion fysiikanopettajallemme ja kysyä, paljonko uraania tarvittiinkaan ydinpommiin, kun pitäisi räjäyttää hopparit. En tosin ole varma, soitimmeko tosiasiassa, mutta ainakin aikomus oli.

Joskus harmittaa, että silloin ei nimenomaan ollut mitään blogeja, ja pojat eivät päiväkirjoja pidelleet. Minulla on lukioaikaiset kotisivut edelleen tallella, ja niitä kyllä saa hävetä silmät päästään, ovat varsin... teini-ikäisen naiivit ja teini-ikäisen typerät. Siltikin, olisi todella hauska muistaa, miten silloin ajatteli asioista, mitkä asiat olivat tärkeitä. Minä en nimittäin juurikaan muista mitään, paitsi teiniangstin.

sisatto kirjoitti...

Hauskoja tekstejä! Muistan muuten tuon Tampereen Egypti-näyttelyn, kävin siellä itsekin. Jos ehdin, tarkistan vanhoista kalentereista kävinkö siellä peräti samaan aikaan. Muistan että vietin noihin aikoihin pidemmän jakson (1-2 viikkoa) Treellä.
Mä tosin oli silloin jo 24-vuotias, 1-vuotiaan pojan isä.

Olen myös ajatellut laittaa blogiini vanhoja päiväkirjamerkintöjäni, parin viikon päästä tulee nimittäin täyteen 20 vuotta kun aloitin manuaalisen päiväkirjani. Tosin pidin sitä varmaan vain kolme vuotta säännöllisesti, myöhemmin äärimmäisen epäsäännöllisesti (ja bloggauksen aloitettuani se on tainnut jäädä toistaiseksi).
Uuh, päiväkirjassani on kyllä kauheita teini-ihastusjuttuja. Enkä mä voi edes puolustautua sillä, että olin yläasteelainen, koska olin 17-vuotias lukiolainen kun aloin kirjoittaa. Mutta ehkä sitä jo nyt kehtaa...

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Matonen, ihastuminen tuntui olevan enemmän harrastus kuin halu vaikka seurustella, luulisi että olisin haaveillut yhteisestä tulevaisuudesta X:n kanssa mutta taisin aina tietää että se olisi mahdotonta. Tuon jälkeen en ihastunutkaan kunnolla kuin vasta parikymppisenä.

Lord Boredom, minäkin olen yllättynyt tavallisuudestani. Aika kultaa muistot ja olin ihan varma että olin vähän erilainen ja ettei minulla ollut mitään hormonimyrskyjä.
X:n tärkein puoli ei ollut jääkiekkoilijuus vaan varmaan se hyvännäköisyys, olin kuitenkin 13-vuotias. Ja suurin osa luokan pojista oli oikeasti todella lapsellisen oloisia (ja parikymmentä senttiä minua lyhyempiä, pari tapauksessa), ei heihin voinut ihastua. Kuten ei voinut yhteen poikaan jonka olin tuntenut koko ikäni ja muut luokan aikuisemmista pojista olivat vielä tyhmempiä, joten jäljelle jäi vain X.
Myöhemmät ihastukset eivät ollet ihan niin selviä tapauksia, varsinkaan se lestadiolainen kuvislainen (jonka kanssa olin samassa ryhmässä useamman vuoden enkä puhunut hänelle kertaakaan). Harmittaa kun ihmisistä on niin vähän tietoa netissä, kiinnostaisi tietää mitä mainitsemistani ihmisistä on tullut.
Hiphoppareiden viehätykselle en muista syytä eikä kausi kestänyt pitkään. Meillä he tappelivat ensin punkkareiden kanssa, sitten uusnatsien.

Sisatto, minulla ei ole oikeastaan mitään muistikuvia siitä Egypti-näyttelystä mutta ilmeisesti se oli hieno. Luulen että kävimme siellä kuvataidekoulun kanssa.
Minä en onneksi pitänyt päiväkirjaa lukiossa ja voin säilyttää illuusioni siitä että silloin olin jo fiksumpi.

Kermakisu kirjoitti...

Ala- ja yläasteen päiväkirjamerkinnät oli kyllä huippuluokkaa itselläkin. Varmaan taisivat olla aika samanlaisia kuin sinulla. Huvittavaa ja toisaalta noloa lukea niitä. Pitänee kaivaa kirjat taas esille, kun käyn seuraavan kerran porukoiden luona.

Mun ihastukset taisi olla kans aika usein urheilijoita. Koripalloilijoita, jalkapalloilijoita ja taisi olla muutama jääkiekkoilijakin. Lukiossa kaikki kaverit oli ihastuneet koulun jäkispelaajiin. Minä olin tässä vaiheessa tosin sitä mieltä, että aivotkin olis miehellä hyvä olla (sattuivat olemaan suht outoja nämä yksilöt). xD

Haqikah kirjoitti...

Hei toi päiväkirjajuttu oli niin hyvä, että saanko lainata ideaasi? :) (Itsekin tuli teininä "vähän" raapusteltua..) Mulla oli todellinen hiphop-kausi teininiä ja halusin myös hiphoppari-poikaystävän! *LOL*

emmi kirjoitti...

ihana toi mä en tykkää enää X.stä, kenestäköhän mä alkaisin nyt tykätä.. Ja muutenkin hauskoja.

käsitykseni siitä että mä oon jotenkin häiriintynyt lisääntyy. Mä en oikeesti oo ollu ees tollon ihastunu kehenkään. Ei tollaisia merkintöjä löydy. Kummallista. Mä varmaan vaan angstasin äitiä vastaan päiväkirjoissa tai kirjoitin runoja ja toivoin osaavani sitä ja tätä. On nekin kyllä niin noloja. tekis mieli lukea niitä, mutta vein kaikki ylä ja ala-astetta koskevat paperit isossa laatikossa kellariin. Harmi. Ainoastaan ysiluokalta ja luokiosta löytyy merkintöjä (huom. kirjoitin siis päikkäriä satunnaisesti vielä lukiossa ja aloitin alle kouluikäisenä. kyseisiä vihkoja löytyy siis n.15 vuodelta, hui.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Kermakisu, en muista olisinko ihastunut muihin urheilijoihin ja tuossakin pojassa olin ihastunut johonkin muuhun (en silloinkaan tainnut tietää mihin, paitsi että hän ei ollut ilkeä minulle, ylipäätään hän ei tainnut edes huomata minua). Aivot olivat kyllä sillonkin tärkeät. Muita suuria ihastuksia minulla ei kyllä ollutkaan.

Haqikah, totta kai saa lainata ideaa. Minusta on hauskaa lukea toisten päiväkirjailuja.

Emmi, minä taas olin poikkeava siinä ettei minulla ikinä ollut äiti-angstia.

varpuinen kirjoitti...

Heh! Vanhat päiväkirjat on suunnaton taakka. Kun olin ulkomailla minun oli pakko lukita kaikki ne yhteen laukkuun ja viedä kaverin vintille... Kun tulin ulkomailta, poltin lähes kaikki. En halua, että kukaan saa käsiinsä niitä pahimpia teiniangsti-päiviksiä. Muutama oli tosin pakko säästää...

Aaltoneito kirjoitti...

Hehee, kyllä on kovasti samanoloista ja -tyylistä tekstiä kuin mitä itse tuon ikäisenä kirjoittelin (ja vähän vanhempanakin *nolous*). Kai se on joku pakollinen vaihe jokaisen murrosikäisen tytön elämässä tai jotain...

Nyt (tosin on tämä aina välillä aiemminkin käynyt mielessä) tekisi melkein mieli nostaa päivänvaloon joitain omia päiväkirjamerkintöjä kultaiselta 90-luvulta, mutta koska jokin aika sitten jo pistin linjoille valokuvan tuolta ajalta, olen ehkä nolannut itseni riittävän tehokkaasti pieneksi hetkeksi.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Onneksi minulla ei ole kuin tuo yksi päiväkirja ja se ei enää aiheuta suurempaa noloutta. En kyllä haluaisi että se joutuisi vääriin käsiin, kaikki ihmiset esiintyvät suku- ja etunimillään.

Aaltoneito, minäkin olen tainnut jonkun yläasteaikaisen kuvan julkaista. Valokuvat tuntuvat kyllä minusta edelleen aika noloilta, nolommilta kuin tuo päiväkirja. On kyllä harmi ettei minun oudoimmista vaatteistani ole kuvia, minäkin taisin olla vähän erilainen nuori. Tai sitten kyse oli vain siitä etten osannut pukeutua.

Blog Widget by LinkWithin