30.8.2006

Olisin vastannut meemiin, johon Mieto Marinadi haastoi ne, joilla on merkittävästi vihreää blogissaan (ensin piti tietysti tarkistaa oliko minulla, oli yllättävän paljon. Ehkä kohta on taas aika vaihtaa väriä) mutta en keksi vastauksia yhteenkään kysymykseen. Tai ainakaan hyvää vastausta. Voisi sitä kai kokeilla huonoillakin.

Kerro yksi asia, jonka tekisit toisin, jos joutuisit elämään elämäsi uudestaan.
Valitsisin yläasteella ranskan enkä saksaa. Olisi halunnut lukea venäjää, mutta kukaan muu ei tainnut haluta ja ryhmää ei syntynyt. Ajattelin kuitenkin että jotain kieltä pitäisi lukea ja ranska vaikutti liian vaikealta ääntää joten jäljelle jäi vain saksa jota opiskelin aika innottomasti oppien kielioppia niin että kirjoitin e:n mutta en juurikaan sanoja. Siitä oli kyllä vähän hyötyä Hollannissa mutta ruotsin ja ranskan osaamisesta olisi ollut vielä enemmän hyötyä. Ja vaikka en osaisikaan ääntää ranskaa saattaisin kyetä lukemaan ranskankielisiä sarjakuvia. Voisi sitä kai nytkin yrittää opiskella mutta tiedän etten kuitenkaan saa aikaiseksi, sarjakuvat eivät motivoi tarpeeksi.

Kerro viisi asiaa, jotka olet tehnyt ensimmäisen kerran vuonna 2006.
Istuin julkisella paikalla juomassa siideriä. Matkustin metrossa Helsingissä. Matkustin ystävien kanssa. Olin yhtiökokouksessa. Käytin Skypeä.
En ole tainnut tehdä mitään merkittävää ensimmäistä kertaa.

Kerro kolme asiaa, joita et ole koskaan tehnyt, mutta jotka aiot tehdä ensimmäisen kerran vielä vuonna 2006.
Valmistua ammattikorkeakoulusta. Etsiä oikeita töitä (ainakin yrittää). En minä oikeastaan aio tehdä muuta kuin päästä eroon koulusta.

Kerro yksi asia, jonka tekisit, jos olisit kaikkivoipa minuutin ajan.
Inhoa tällaisia kysymyksiä. Kuten myös autiosaariin liittyviä kysymyksiä.
Jos en pelastaisi maailmaa etsisin varmaan vastauksen johonkin minua aina askarruttaneeseen kysymykseen.

3 kommenttia:

Maurelita Pligaa kirjoitti...

Bonjour ! No ainakin jos haluat lukea tavisranskaa käânnöksineen, niin täältä pesee...

=D

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Olen käynyt aina välillä lukemassa blogiasi ja se olisi kyllä hyvä tapa opetella kieltä, jos osaisi yhtään enemmän kuin noin kolme sanaa :) On se muutenkin hyvin mielenkiintoinen blogi.

Anonyymi kirjoitti...

Ja minä kun jouduin lukemaan lukiossa venäjää kun ranskanryhmää ei saatu aikaan... ja olen sitä harmistellut koko (lyhyen) loppuelämäni. Muistan venäjästä noin yhden sanan enkä ole koskaan joutunut sitä käyttämään sen jälkeen. Ranska olisi ollut niin paljon hyödyllisempi. No kyrilliset kirjaimet muistan, niillä joskus briljeeraan kun osaan lausua jonkun venäläisen sanan, tietenkín täysin tietämättömänä siitä mitä tuli sanottua.

B

Blog Widget by LinkWithin