19.9.2006

Minulla oli tänään vähän aikaa ihanan kevyt ja huoleton olo, kunnes keksin taas uuden stressin aiheen (miksi minun ilmoittautumistani aiheseminaariin ei ole huomioitu vaikka jälkeeni ilmoittautuneille oli annettu jo aika?). Kävin keskustelemassa ohjaavan opettajani kanssa tutkielmani aiheesta ja hän antoi minulle kokonaan uuden aiheen, joka on sekä innostavampi että helpompi (tai ainakin siitä löytyy kirjallista tietoa) kuin vanha aiheeni.

Huoneeni ikkunassa on venttiili, jota en osaa käyttää, vaikka olen yrittänyt neljä vuotta. Avaan sen keväällä ja syksyllä ilmoitan huoltoon. Huoltomies oli käynyt päivällä ja jättänyt lapun, jossa luki ettei hänen mielestään siinä ole mitään vikaa. Ei varmaan olekaan, jos venttiiliä osaisi käyttää (olen kokeillut kaikkea). Venttiili on nyt kiinni, se on tärkeintä (asunnossani on vain kaksi lämpötilaa, jäätävä kylmyys ja helvetillinen kuumuus), vaikka tuntuukin aika nololta vaivata heitä tuollaisen takia.

8 kommenttia:

--KATA-- kirjoitti...

"asunnossani on vain kaksi lämpötilaa, jäätävä kylmyys ja helvetillinen kuumuus"

Kappas, minulla ihan sama! Tai sitten liian kuiva/kostea ilma.
Kun kerrankin olisi jotain siltä väliltä.
Grrrrr.

Antti-Juhani Kaijanaho kirjoitti...

Sen venttiilin kuuluu olla aina auki, muuten ei ilma vaihdu.

Jos on kylmä, valita huoltoon.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Kata, täällä onneksi ei ole liian kosteaa, kuivuudesta kyllä kärsin koko viime talven ja se taitaa alkaa taas.

Antti-Juhani (tuosta nimestä tulee mieleen aina mainio matikanopettajani lukiossa), venttiili onkin auki aina, taisin ilmaista sen aika epäselvästi. Kesällä se on vain vähän enemmän auki, syksymmällä sitä pitäisi säätää pienemmälle mutta en osaa (eikä kukaan muukaan jonka kanssa olen puhunut), niinpä aina valitan huoltoon. Täällä käynyt tyyppi oli säätänyt sitä niin että nyt se on kai oikeassa asennossa eikä asunnossakaan ole kauhean kylmä (eilen tosin tietokoneen edessä istuminen vaati villasukat ja peittoon kääriytymisen, normaalien kotivaatteiden lisäksi).

Antti-Juhani Kaijanaho kirjoitti...

No hyvä :)

Liian monilla vaan on väärä käsitys noiden venttiilien tarkoituksesta, siksi sanoin.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Ei minullakaan taida olla kovin tarkkaa kuvaa niiden toiminnasta mutta olen tainnut kuitenkin käyttää niitä oikein, tai siis hankkinut huoltomiehen säätämään, heidän luulisi osaavan :)

Artakserkses Ensimmäinen kirjoitti...

"asunnossani on vain kaksi lämpötilaa, jäätävä kylmyys ja helvetillinen kuumuus"

Heh. Naurahdin itsekseni kun luin tuon. Vielä enemmän alkoi naurattamaan kun muistin kuinka ensimäisessä opiskelijakämpässäni oli vain yksi lämpötila: helvetillinen kuumuus. Lämpöpatterin termostaatti oli rikki ja patteri täysillä koko ajan :)

Anonyymi kirjoitti...

Sie tarviisit miehen huolehtimaan noista teknisistä/käytännön asioista :) t. Mies,24v ;)

Nobelstraat kirjoitti...

"asunnossani on vain kaksi lämpötilaa, jäätävä kylmyys ja helvetillinen kuumuus"

Taitaa olla kaikkien opiskelijakämppien yhdistävä tekijä löytynyt. :D

Blog Widget by LinkWithin